Last news in Fakti

8 Декември, 2020 19:30 3 688 38

Въпросът за Северна Македония е не дали, а кога

  • северна македония-
  • преговори-
  • ес

Европейски представители подкрепят страната

Въпросът за Северна Македония е не дали, а кога - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на ЕС са оптимисти за намирането на решение за Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Всички работят за намирането на решение. Според заместник – председателя на ЕК Марош Шефчович работата по въпроса продължава.

Той заяви, че в ЕС има разочарования, заради това, че преговорите не започнаха. България отказва да даде одобрение, заради двустранните отношения с македонското правителство.

Германският държавен секретар за Европа Михаел Рот напредък ще бъде постигнат през следващата година. Въпросът е не дали, а кога ще започнат преговорите със Северна Македония.

Предстои среща на върха в ЕС. Разговори по въпроса вероятно ще бъдат проведени.

Очакват се двустранни преговори.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    39 2 Отговор
    Може и да влезнат в ЕС, анексирани
  • 2 реалистъ

    5 24 Отговор
    Когато минат изборите в България, шкембе воеводите си правят политически PR.
  • 3 Баце

    10 1 Отговор
    Когато пристигне трикрилния гардероб.
  • 4 Тони Старк

    10 28 Отговор
    Въпросът е не дали ще влезне ЮгоЗападно Източна Македония в раздпадащия ЕС а кога правителството на Тиквата и седемте апартамента ще си покаже корупционните асове в картите белот и ще продаде интересите на ромско турската кочина населявана от пенсионери наречена България просъщесвувала в името на интересите на великите сили а не на рускосибирско освобождение

    Коментиран от #38

  • 5 Нищо ново

    42 3 Отговор
    ЕС стана бетер Коминтерна. Започна да ги цвъка едни образования които не приличат на държави - Косово, Македония. Ще следват и други. Резултатът със сигурност ще е лош, както сочи опитът за геополитическо и държавно инженерство. Тоя път е вървян вече един път.

    Коментиран от #6

  • 6 коко

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нищо ново":

    да, но не и на запад - те сега са във фазата на коминтерна...след 40-50 години като излезнат, може и да се усетят
  • 7 Софиянецо

    34 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "България отказва да даде одобрение, заради двустранните отношения с македонското правителство." На пръв поглед това е идиотско, но иначе не е така. Външният ни министър Калинка Захариева е далеч от дипломацията и това е истина. Тя е човекът, който трябва да обясни в Европейския съюз какъв е проблема, а не те сега да казват, че не ни разбират. Македонците използват неразбирането и си връткат нещата както си искат.

    Коментиран от #15

  • 8 Йекейейеией

    33 0 Отговор
    Всички работят за намиране на решение, само БЮРН не работи за намирането на решението. Спрете с кражбите на история и спрете с антибългарската пропаганда. Въпросът за Северна Македония не е дали, а кога... това кога може да е след 50год. ако продължават така.
  • 9 Каракачанов

    4 6 Отговор
    Много е важно кога, щото пасоша /pasoš/ струва пари.
  • 10 Бибитко

    30 0 Отговор
    Гърция въртя тъй наречените "македонци" 30 години и никоя от европейските държави или пък САЩ не оказваха никакъв натиск върху нея. Но тя е независима държава с образован и компетентен политически елит, който отстоява винаги националните интереси и не прави никакви компромиси. Докато у нас е точно обратното: управляват ни посредствени и зависими лица, които на всичко отгоре са и тайно вербувани от чужди разузнавателни служби. Досега не чух вечния ни премиер Борисов да каже, че подобни опит за натиск или намеса са меко казано неуместни и неприемливи. Когато му позвъни Меркел, той козирува машинално като стар армейски старшина или пък прегръща като своя любовница Херо Мустафа, посланика на САЩ. Ето защо мнозина от българите се притесняват, че той може да се обърне на 360 градуса по въпроса за Северна Македония, особено ако спечели следващите парламентарни избори и пак състави правителство. Колегата му Зоран Заев вече заяви, че очаква за минат изборите у нас, за да бъдат решени междусъседките проблеми.
  • 11 Д-р Менгеме

    20 0 Отговор
    Ай стига с това разширяване бе, Аман бе!!!! Огромният процент европейци не щат нови членове, особено тъмни западно-балкански субекти....
  • 12 Чук и Гек

    4 24 Отговор
    Признавайте ги хората, бе! Нали сте уж братя! Те са толкова онеправдани, толкова изстрадали от великите сили и най вече от турци, гърци, и най много от българи и сърби, че заслужават само снизхождение! Страдат и от албанци! Народ - сирак, изоставен на произвола на историческите ветрове! толкова сте ги наплашили с претенциите си, че искат да са независима държава.
  • 13 гост

    30 1 Отговор
    ВЕТО ДОКАТО НЕ ПРИЗНАЯТ, ЧЕ СА НАЦИЯ И ДЪРЖАВА ОТ 1945 ГОДИНА
  • 14 Toi

    5 0 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ Скопски и Пловдивски митрополит МАКСИМ
  • 15 гост

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянецо":

    Те разбират, ама им е по-изгодно да се правят, че не разбират. Да го дух.....
  • 16 Когато им дойде акъла, тогава

    20 1 Отговор
    Няма да се вихри антибългарски птосръбски македонизъм в ЕС, и утре да ни се налага да доказваме кой какъв е, да извадят доказателства за твърденията си

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Софиянецо

    10 10 Отговор
    Не трябва с лошо да се отнасяме към тия българи, които са световно известни с ината си. Техният страх са албанците и затова ни скачат на нас, за да покажат зъби, но кучето лае от страх.
  • 18 Македон

    4 21 Отговор
    Сега ни остава само Обединение на Македониа
    Пирин да се врне в рамките на свободна независима Македониа

    Коментиран от #22

  • 19 Чук и Гек

    2 12 Отговор

    До коментар #16 от "Когато им дойде акъла, тогава":

    Елементарни разсъждения на местен патриотар! Откъде реши, че са много просръбски настроени? Сугурно си слушал американския слуга Каракочанов, който преди 3 часа се похвали на Цеца Ризова как е съветвал президента Желев да ги признаваме! Я, потърси едно македонско филмче - ,,Златна петорка", и други материали ще ти излязат и пояснят какво са патили и от сърбите след ВСВ!
  • 20 теб ще пигат много на сериозно се взехте

    1 12 Отговор

    До коментар #16 от "Когато им дойде акъла, тогава":

    ЕС ще приема бюджета въпреки ветото на Унгария и Полша та остана да се съобрази с ветото на България. Търси се формулировка за отхвърлянето на ветото.
  • 21 Перо

    12 1 Отговор
    Кога? Когато писмината приеме условията на БГ,след 30 г. Турция чака от 1964г.
  • 22 Чук и Гек

    4 14 Отговор

    До коментар #18 от "Македон":

    Точно така! На времето се е предвиждало Благоевградски окръг да бъде даден на Македония като репарация за ,,българската фашистка окупация", но нещата тогава се разминали!

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 23 херодот

    11 0 Отговор
    Стига глупости ! Те европейските представители ,колко много само,и нас ни подкрепят за шенген ама да сме влезли , а? А?
  • 24 Перо

    21 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чук и Гек":

    Каква фашистка окупация,когато сме дали 32000 убити воиници за освобождава нето на Македония и бивша Югославия до Австрия,от 1-ва българска армия. Срещу “бугарскиот фашистички окупатор”искат подкрепа от германските “фашисти”. И СерГей е техен агент,заедно с Паси,Калфин и менаджерията на чичко Шорош. ВЕТО до дупка!
  • 25 Перо

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чук и Гек":

    Образовай се по въпроса!

    Коментиран от #29

  • 26 Ти и тоя македон...

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чук и Гек":

    Може ли да го галете по голямата глава....а..
    Някой "хора" си мислят,че като е демокрация и може да плямпят всичко,особено тоя дето се пише македон..
    Спокойно може да глътнеш водица....болен тип
  • 27 Баш Бащицата

    16 3 Отговор
    Ама, нас това не ни вълнува. Не ни дреме, бе! Ние не ги подкрепяме. Който иска да ги подкрепя. Да се спасяват....
  • 28 Маке

    14 2 Отговор
    Въпросът е не дали, а кога

    Ами като гледам след 20-30 години като се смени поколението с промити мозъци от сръбската пропаганда.
  • 29 Чук и Гек

    5 14 Отговор

    До коментар #25 от "Перо":

    Образовай се и ти! Не само фашистка! Поинтересувай се как през 1916 г. българската войска е ликвидирала 103 представители на македонската интелигенция! Също като по времето и способите на белия терор 1923 - 1925 г. И как през ВСВ окупационните български власти са трепели македонци антифашисти! За теб е нищо, за тях - болка! Същото са правели и тук фашистите, но...! Едно е да отрежеш главата на ранена партизанка във Варненско, съвсем друго на 17 годишна македонка във Вардарско!
  • 30 шефчович

    4 9 Отговор
    това го обяснете на "истинските" българи ,които са лицемерни,корумпирани и на власт в България
  • 31 Чавдар войвода

    7 1 Отговор
    След поне 20 години.

    Коментиран от #36

  • 32 кир4о

    4 5 Отговор
    МАКЕДОНИЯ И ТУРЦИЯ ,ГЪРЦИЯ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ -ЗАВИС ЗЛОБА ,ОМРАЗА ЗА ДА БЪДЕ ДОБРЕ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СПРЕВСВИЧКИ ДЕЛОВИ КОНТАКТИ И ВСИЧКИ ОТНОШЕНИЯ С ТЕЗИ 3,РИ ДЪРЖАВИ ТЕ СА ВРАГОВЕ НОМЕР 1 БЪЛГАРСКИТЕ ОПРАВЛЯВАЩИ ДА СРАТ ДА СИ ДАВАТ ГАЗА ПОД НАЕМ -СТРАХЛИВЦИ ,БЪЛГАРИЯ Е СИЛНА И ВЕЛИКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЪЗОМЙ НИЦИТЕ СМЕ СЛАБИ И НИ МРАЗЯТ ЦЯЛ СВЯТ НИКОЙ НЕ НИ ОБИЧА НИЕ НЕСМЕ НАРОД А БОКЛУК ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КОФИ СМЕТ ЗА СВЕТА ,БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ГО РАЗБРА ЛИ

    Коментиран от #33

  • 33 шефчович

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "кир4о":

    разбирам те,но е невъзможно

    Коментиран от #34

  • 34 кир4о

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "шефчович":

    БЛАГОДАРЯ ЗА РАЗБИРАНЕТО ПОЗДРАВИ
  • 35 Da ama ne

    10 4 Отговор
    Твърдo вeтo нa измиcлeнaтa дъжaвa и измиcлeнaтa нaция.Тoвa e oтгoвoрa нa вceки бългaрин. Крaдцитe нa иcтoрия,cъc cтoлицa кaтo Диcнилeнд дa пoлучaт вeтo пoнe 30 гoдиним зaрaди aнтибългaрcкaтa cи пoлитикa.Гърцитe им нaлoжихa вeтo 28 гoдини a oт нac 30 гoдини.Тeзи измeкяри,въoбщe и нe ce oпитзвaт дa cпaзят дoгoвoрa a ce oпитвaт c фaлшиви мeдии и "някoй кaзaл и друг гo кaзaл" дa вoдят пoлитикa.Бългaрия имa прaвo дa нaлoжи Вeтo и гo нaлaгa a причинитe ca яcни.Никaкъв нaтиcк или cмянa нa прaвитeлcтвoтo нямa дa прoмeни рeшeниeтo нa Бългaрия..У лeвo и дa ви нeмa.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: