Last news in Fakti

14 Декември, 2020 08:43 3 420 8

Близо 235 000 души се включиха в масовото тестване за коронавирус във Виена

  • австрия-
  • ковид-19

Независимо от малобройното участие, са били открити 591 души, които са били заразени, но не са имали симптоми

Близо 235 000 души се включиха в масовото тестване за коронавирус във Виена  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Приключиха масовите тестове за откриване на безсимптомни заразени с коронавирус граждани във Виена.

По данни на отговарящия по въпросите на здравеопазването във Виена Петер Хакер, близо 235 000 души са използвали възможността да се подложат на бърз тест. Броят им отговаря на 13,5 процента от имащите право на доброволна проверка жители на австрийската столица.

Здравните власти са били подготвени да проверят 1 200 000 души. Независимо от малобройното участие, са били открити 591 души, които са били заразени, но не са имали симптоми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Тия масови тестове само им разкриват измамите.Да ги спрат.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 др Гей Билтс

    8 2 Отговор
    Събрахме ДНК пробите, другата настинка след Коледа, която ще наръсим ще бъде далеч по-яко, не като това двуседмично недоностче.
  • 3 гжгж

    9 1 Отговор
    Матряла и в Австрия е яко обработен. Манипулация, страх и след него цар Глад. После какво ще последва, само можем да гадаем.Господ да е на помощ.
  • 4 Отвратен.

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колкото и да плюеш по мерките и ограниченията скоро няма да стане твоята работа дълго време още няма да можеш да продаваш буламачи.

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратен.":

    Радваш ли се че ти откраднаха една година от живота и се готвят за още една?

    Коментиран от #7

  • 6 Кви измами бе, охлюв?

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Или твърдиш, че нарочно са изкарали, че има толкова малко безсимптомни заразени сред изследваните и то по собствено желание?Не болни, кихащи и кашлящи, изгубили обоняние, а такива, които се чувстват съвсем здрави. Какво не разбра. А те според теб повече ли са или по-малко в действителност. Какво искаш да кажеш. В каква посока е измамата според теб? Завишаване или скриване на случаи? Всеки що-годе информиран човек разбра, че сред антигенните тестове има поне 5%фалшиво отрицателни резултати и доста по-рядко(но не съвсем невъзможно) фалшиво положителни. Това не са тестове за антитела.Не показват дали си изкарал коронавируса преди месец - два или повече. За тези за антитела се взема и изследва кръв, а не натривка от носа.
  • 7 Пандемията ти е откраднала това

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    не само на теб. Ами спри я ако можеш! Ама не е по силите на никого да го направи. В Китай я удържат, в Австралия също, но с драконовски мерки за локализиране и изолиране на всеки местен случай и със зверски такива, за да не допуснат вкарване отново на заразата отвън с полети, или през сухопътни граници(второто естествено се отнася за Китай, а не за Австралия). Появи ли се случай изолират и карантинират яко. А ти можеш само да плямпа, да си на всяко гърне меродия и да се жалваш.Пропуснах, че може да замерваш обществени сгради с развален зарзават и престояли яйца. И да призоваваш към безсмислени протести. Всички си искаме обратно живота отпреди пандемията, но ти с горенето на маски да не смяташ, че нещо си допринесъл за ограничаване на пандемията? Или сега ще кажеш, че не си горил? А вчера парадираше и се хвалеше, че си.

    Коментиран от #8

  • 8 Дълга тирада

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пандемията ти е откраднала това":

    Драги ми ваксинофил.Вероятно си от тях.Друго обяснение няма.Но нещо ви куца ариФметиката драги! Ние- другомислещите по данни на статистиката сме доста повече.В десетки пъти.Та кой е на по верен път.Малцинството,или вие? Малцинството ,което включва дори и медиците с техните 11% съгласие за ваксиниране-.Защото едно е да светкаш с телефона облечен като извънземно пред болницата,а съвсем друго, когато опре да те боцнат теб.Защо сега не светнат с телефони и да скандират-Подкрепте ни!. И напълно ги оправдавам.Нито ти,нито аз разбираме повече от тях.