Last news in Fakti

16 Декември, 2020 20:51 10 808 50

Ердоган: Това е атака срещу суверенитета на Турция

  • реджеп ердоган-
  • турция

Държавният глава припомни, че е прибягнал до покупката от Русия на комплекси С-400, след като е пропаднала сделка със Съединените щати за ракети „Пейтриът“

Ердоган: Това е атака срещу суверенитета на Турция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си с Европейския съюз. Това е декларирал турският президент Реджеп Ердоган в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от турското президентство.

Ердоган предложил на Мишел да извадят на Турция и Европа от порочния кръг, в който някои ги вкарват с непрекъснатите си опити да провокират кризи. Това можело да стане с рестарт на преговорите на основата на общите интереси.

Днес турският президент заяви, че американските санкции срещу отбранителната индустрия на страната му заради руските ракетни системи С-400 са „атака срещу правата на Турция“.

„Този закон за санкции срещу противниците на Америка слез 2017 г. не е бил прилаган срещу никоя друга страна, освен Турция. За пръв път в лицето на нашата страна се прилага за членка на НАТО. Що за алианс е това. Това решение е атака срещу нашия суверенитет. Истинската цел е да блокират напредъка на нашата отбранителна промишленост и да ни върнат към пълна зависимост от тях“.

Ердоган припомни, че е прибягнал до сделката с Русия за С-400, след като е пропаднала сделка със Съединените щати за ракети „Пейтриът“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    53 44 Отговор
    Така е комшу.
  • 2 танас

    76 9 Отговор
    Слугата затова е слуга ,да слушка и изпълнява.

    Коментиран от #7, #30

  • 3 Criminal

    49 69 Отговор
    Прав е султана.......не ги харесвам хич, но е прав........къде Америка, къде Европа, къде Турция, че да мрънкат......те на нас ф-ки от бай Тошово не са докарали, че на тях Пейтриът кога, след 15 години..........
  • 4 Само питам

    73 35 Отговор
    Какво става в Словакия, Сърбия, Чехия Хърватска, Гърция и други държави по Балканите, какво ни занимавате само с тази диктатура в Турция.
  • 5 Ердоган

    21 82 Отговор
    Искам Кърджали, Филибето, Варна и Бургас и ще се разберем.

    Коментиран от #14, #49

  • 6 Монгола

    51 66 Отговор
    Купи С400 Триумф защото са дъбест и се отказа деликатно от скрапта Ф35 и,, Patriot" ко има за разбиране?
  • 7 до танасчо

    25 43 Отговор

    До коментар #2 от "танас":

    дългогодишния роб не знае що е независимост.
  • 8 Сертаки

    45 63 Отговор
    А не бе.Благодарение на Сащ Турците си купиха с 400 и си направиха собствена защитна система Хисар.А.после О а после У.Също като Израел.Още благодарности за всичко което доведе до свръх самостоятелна военна промишленост на Турция от А до Я.Турция вече не че търпи оръжейно ембарго ами вече е конкурент на Сащ.

    Коментиран от #10

  • 9 Бай Курти

    46 63 Отговор
    Колкото и да скачат КРАВАРИТЕ Ердоган много добре знае кой му спаси живота при опита за преврат и кой го поръча. Пред медиите може да се карат но когато се чуят по телефона много бързо оправят конфронтацията . Докато е жив винаги ще помни кой го спаси. А че е поръчал С400 бълха го ухапала но КРАВАРИТЕ с техните стелове за милиарди в Близкия изтоквече няма да летят в близкия изток в радиус 450 км.
  • 10 Бат Сали

    57 26 Отговор

    До коментар #8 от "Сертаки":

    С умрелата лиретка ли е конкурент..пак си спал накриво май...ухахаха...конкуренти...мухахахаха...кххкхкхкхк!! Пак са окапа нещо, земи мерки , че нещо тоа Алцхаймер яко та а напънал. Чакаме бай Дън, тогава ще стане филма боен...мухахахаха

    Коментиран от #15

  • 11 Ердо машалла

    36 47 Отговор
    Голям боклук е тоя, но си поставя националния интерес и суверенитет на първо място при всички международни срещи.

    И нашио милиардер като тоя, ама върти дупе като ветропоказател откъдето го натиснат, а бай ти Ердо обира и от Запад и от Изток най-хубавото.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЦРУ

    48 20 Отговор
    Много тъпо парче е Ердо !!! Тръмп му каза -ЩЕ ТИ СРУТА икономиката...и младите ще те обесят на моста на босфора .....а тои пак прави -" НА ПУК на САЩ и ЕС " . КАК ще купуваш от врага ???? ...Нали ракетите ще " РАЗГАДАЯТ " т.т. данните на НАТОВСКИТЕ самолети бееееееее ага !!!! ИЗРАЕЛ. като купува самолети от САЩ ...първо ....СМЕНЯТ ПЛАТКИ...ВКАРВАТ СВОИ ..със свои характеристики (затова пропадна сделката за Ф16 за Хърватия...били със израелска електроника ) !
  • 14 Голямия султан

    10 32 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоган":

    Искай и всички българи да те повозят на мотор с два коша, да поожулиш да огледаш градовете, че дано да си начешеш крастата!
  • 15 Сертаки

    28 52 Отговор

    До коментар #10 от "Бат Сали":

    Ти къв език говориш.Нещо не си си изпил хапчетата.Двойкаджия по политика.Ходжата едновременно воюва срещу Фащ в Ирак и Сирия.Срещу Русия в Сирия Либия и Карабах.Срещу Франция Гърция и ОАЕмирства в Либия.И никой не може да пръ..не без разрешението на ходжата.И всички му клякат.Ха сега си преговори домашното че утре пак ще ти пишат двойка
  • 16 Антиутопия

    8 26 Отговор
    А в България правят масово концлагери
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иванчо

    43 5 Отговор
    Ами да ги нареже тези С-400 и да се прегърнат с Мишелчо?! Ние как нарязахме нашите, ай де де, ЕС му се приискало на Ердоганчо. ''Не може то тъй, път трябва да се извърви'', както го рече Марио.
  • 19 Наркос

    10 34 Отговор
    Ердоган никога не е бил добър политик, но винаги е бил добър лидер. Сто процента готви нещо, докара ги до инфлация само и само да купи оръжие. Най-вероятно е метнал око на сирийските плажове, които са идеално продължение на турската брегова ивица... Турция се е опитвала да превземе Сирия много пъти след като я загубиха... 400 години робство срещу нашите 500...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Марс

    29 15 Отговор
    Хаха атака на суверинитета, че вас кой ви е канил в НАТО и що за отговор не са дали американците и хайде на по турски йок при враговете да купуват я марш в евразийския съюз на Путин и да не сте се върнали повече
  • 22 Ердо здраво им бърка с боздугана

    22 28 Отговор
    Щом реват така. Турция от санкции не се плаши. Тя от 50 години е под негласни такива, благодарение на което се научи сама да си прави всичко. Случващото се сега и успехите и в Сирия, Либия и Карабах не са случайни, а са следствие на всичко това. В близките години ще става все по-силна и независима защото е нация в подем. Фактори обуславящи това има много, като почнеш с положителният демографски прираст и една от най -младите нации и стигнеш до образованието. Застаряващите държави знаят това много добре и всичките тези подмолни удари срещу Турция са именно за това. За тяхно съжаление са обречени на неуспех. Бъдещето е на Турция. Някои от вас ще го видят, а други ще се споменат удавени от злъч ;)

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТИ :

    11 23 Отговор
    Турция печели многократно повече милиарди от бизнеса с Русия и руските туристи и затова е готова да плати тези 3,5 милиарда
    за С-400.Когато Русия спря руските туристи след свалянето на техния самолет Ердоганчо разбра, че губи не само милиарди но и, че ще загуби и милиони гласоподаватели. За турците търговията е преди религията, пък била тя и ислям...
  • 25 Анаконда

    25 11 Отговор

    До коментар #22 от "Ердо здраво им бърка с боздугана":

    Става по силна😂 аз пак гледам как хората стават по бедни и лирата се обезценява. Щом му дреме на Ердо защо вие на умряло

    Коментиран от #34

  • 26 Турчина

    19 31 Отговор

    До коментар #22 от "Ердо здраво им бърка с боздугана":

    Не случайно икономиката на Турция се измерва вече в трилиони.Имат амбицията да са в топ 5 по БВП след няколко години.Нищо не е дадено наготово на Турция-напротив,постигнато е с много кръв, затова турското знаме е червено.Винаги съм харесвал външната политика на Турция, защото националния интерес е поставен над личния.Това което стана в Армения ме навява на мисълта,че се готви създаването на " Великия Туран"-обединението на тюрки от разпръснатите им колена.Още преди години се говореше,че Турция ще прибере чедата си под едно крило.

    Коментиран от #32

  • 27 абе турци

    27 7 Отговор
    спрете да ревете. излезте от нато. дръжте се като мъже.
  • 28 Поредният, на който

    7 1 Отговор
    му се наложило да разбере, че суверинитет е понятие доста неопределено в днешни времена.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Биби Кинг

    4 3 Отговор
    Амужите са чок тарикати! Купиа си ц400 и се направиа на китайци ка разглобиа единиа комплекц! Сеги имат един по малко! Амереканците па за наказание че се издъниа по тоа начин ги наказват.
  • 32 Трол

    10 6 Отговор

    До коментар #26 от "Турчина":

    И как решихте с Ердооана, че всички тюрки са чеда на Турция? Щото и в Казахстан мислят същото. Ако си мислиш, че техни емисари не обикалят из средноазиатските страни. То не са карачевци, черкези, кабардинци, балкари, чуваши! И те вървят с номера-Велик Туран. Вие анадолците, като бяхте толкова велики, я си отвори историята и виж днешен Азербайджан колко време е бил в пределите на Османската империя и колко време са си го дялкали персите и русите! Империя сте имали а брад*чедите азери под индоевропейски и православен гнет!

    Коментиран от #33

  • 33 Я ми кажи ти великите български

    5 9 Отговор

    До коментар #32 от "Трол":

    Цветенца колко пчелички са ги опрашвали в продължение на векове, остави турските братовчеди..

    Коментиран от #35

  • 34 Вие на умряло ли...хахаха

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Анаконда":

    Чува се виенето само на микрон, мицотакис и пашинян...
  • 35 Трол

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Я ми кажи ти великите български":

    Когато има тема за "великите българските Цветенца", попитай и ще ти се обясни...кое точно цветенце са били дедите ти!

    Коментиран от #36, #48

  • 36 49% от кого са получени

    2 7 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    Сред българите християни расовите типове са: алпийски 49%; динарски 22%; средиземноморски 20%, нордически 6%; източно-балтийски 3%; сред българите мюсюлмани: средиземноморски 25%; динарски 25%; алпийски 23%; нордически 17%; източно-балтийски 10%; сред българските турци: алпийски 75%; източно-балтийски 12,5%; средиземноморски 12,5%

    Коментиран от #37

  • 37 сигурен ли си?

    3 10 Отговор

    До коментар #36 от "49% от кого са получени":

    Тия глупости в корана ли ги прочете, чети и от други източници, а не само от измислената ви библия от камиларя Ахмед.

    Коментиран от #38

  • 38 ето от къде

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "сигурен ли си?":

    не съм чел коран, непознат език за мен.

    Коментиран от #39

  • 39 любопитен

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "ето от къде":

    А яретата на анадолските козички с какво ДНК са?

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Турчина

    6 10 Отговор
    Полумесецът ще пребъде!Ще свети над човешкият род и Венера ще е перлата в короната му!Кой може да спре възходът на този,който управлява морета и океани?Там-отвъд северния вятър в неподвижната точка,където са Океан и Твърд,от незапомнени времена Порталът чака децата си да поемат пътя на заека.О,воини-извадете меча от камъка и начинанията ви няма да имат предел!Великият куест към завоюването на Свещения Граал е започнат...ела!
  • 41 ето и за козите и другите

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "любопитен":

    Основен поминък на прабългарите било скотовъдството. Конското месо и кобилешкото мляко били употребявани за основна храна. Практикували също лов и риболов. Основни занаяти били: ковачество, дърводелство, кожарство, грънчарство и др. Основна единица в прабългарското общество била семейната община, която притежава общи пасища, станове и обща собственост върху стадата. По-висше звено на социалната им организация било племето. Прабългарите също така практикували земеделие и винарство. В техните селища се откриват сърпове, палешници за рала, черясла, мотики, косери и др. земеделски инструменти. А османците /турците/ са били владетели.

    Коментиран от #43

  • 42 отговора е при теб

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "любопитен":

    Терминът е с библейски произход и реферира към разказа за Содом и Гомор в Стария завет, разказан в глави 18 и 19 на книгата Битие. Доста сте съгрешали щом и в библията е описано и отречено.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 монголино

    0 4 Отговор

    До коментар #43 от "любопитен":

    по мога да те отхрехна за теб.
  • 45 напълно възможен помак си 26% към 5%

    0 8 Отговор

    До коментар #43 от "любопитен":

    Според изследване на проф. Евгения Иванова към 2011 година 26% от помаците в България се самоопределят като българи, 5% като турци, а 69% като етнически различни, от които различни, половината се определят като помаци.
  • 46 тсоГ

    2 3 Отговор
    "За пръв път в лицето на нашата страна се прилага за членка на НАТО. Що за алианс е това".
    Много Убава Въпрос ва Ефенди..
    Как какъв ва.. Как?
    Н-аср*на А-вторитетно Т-оталитарна О-рганизация.
    Ся' Разбрали ли какво е Туз нЯщо НАТО ?!
    Анадък Реджеп или ЙокМуу?

    Коментиран от #47

  • 47 в най кратко време

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "тсоГ":

    логопед и психиатър.
  • 48 А темата за азерските братовчеди ли е

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    Че я зачекваш тука....или ти можеш ама аз не мога, особено ако е неприятно за тебе?
  • 49 Булаир

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоган":

    Ще ти го дам филибето на м****ти и задния.

    Коментиран от #50

  • 50 да устроим едно барбекю

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Булаир":

    в задния ти двор с гости от анадола.
Новини по държави: