17 Декември, 2020 08:10 2 560 29

Ердоган: Нова страница в отношенията Турция–ЕС

  • турция-
  • реджеп ердоган

Това можело да стане с рестарт на преговорите на основата на общите интереси

Ердоган: Нова страница в отношенията Турция–ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция се надява да обърне нова страница в отношенията си с Европейския съюз.

Това е декларирал турският президент Реджеп Ердоган в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от турското президентство.

Ердоган предложил на Мишел да извадят Турция и Европа от порочния кръг, в който някои ги вкарват с непрекъснатите си опити да провокират кризи.

Това можело да стане с рестарт на преговорите на основата на общите интереси.

Вчера турският президент заяви, че американските санкции срещу отбранителната индустрия на страната му заради руските ракетни системи С-400 са "атака срещу правата на Турция":

“Този закон за санкции срещу противниците на Америка след 2017 г. не е бил прилаган срещу никоя друга страна освен Турция. За първи път в лицето на нашата страна се прилага спрямо членка на НАТО. Що за Алианс е това? Това решение е открита атака срещу нашия суверенитет. Истинската цел е да блокират напредъкът на нашата отбранителна промишленост и да ни върнат към пълна зависимост от тях“, каза Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 българин

    27 12 Отговор
    Ама вие не разбрахте ли ,че никой не ви иска в Европа ,и никога няма да влезете , защото мисленето ви е античовечко !!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Браво комши

    11 12 Отговор
    Продължавай все тъка , империалистите от САЩ и ЕС газ пикаят .

    Коментиран от #21, #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 2326625

    12 8 Отговор

    До коментар #5 от "Истина":

    А защо ревете тогава за ЕС? Стойте си там където сте и толкова.То и без това никакъв друг избор нямате. Сега с тези американски санкции хептен ще вържете. Парите ви ще станат по-евтини и от вестниците ви.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Японеца

    6 8 Отговор
    Влезнат ли в ЕС ще се заселят в териториите на османската империя! България вече са я превзели! Шумен, Разград, целите Родопи с център Кърджали и Гоцев Делчев!
  • 11 Браво

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Истина":

    Турцитя успешно завърши изпитанията на ракети HİSAR-A които ще конкорират с американските ПАТРИОТ и руските S-400 , очаква се скоро да влизат в инвентара на турските въоръжени сили .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Конго

    8 7 Отговор
    Тези разбират само от санкции , сети се за преговори . Такива като Путин и Ердотан разбираб от сила
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мехмед

    8 13 Отговор

    До коментар #15 от "2326625":

    Къде по-точно пише в ДНК-то кой какъв е? Ех, големи коплекси и зор имаш с турците, не че ти пука за ЕС. Не се заяждай с ромите! Те са бъдещото на българия.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 2326625

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "Мехмед":

    Интересно ми е как мога да имам "комплекси" от индивиди като вас, които не считам за нищо?
    Второ - Относно ДНК-то, кое ако не то показва колко процента си примерно българин, колко процента тракиец, колко процента славянин и т.н. "специалисте" ? Ти да не мислиш, че като ти направят изследването ще излезеш 100% българин, турчин, немец, французин или англичанин?
    Трето - аз зoр за вас нямам. Зор имате вие, че се молите да ви приемат сред хората, а те на базата на своите възприятия и оценки преценяват, че не ви искат, но вие сте нагли и отново се опитвате да влезете там, където никой не ви иска. Ми така ще е като не споделяте европейските ценности и като се опитвате да налагате своите никой никога няма да ви пусне в дома си.
    Четвърто - рoмитe няма как да ca бъдeщoтo нa България / пише се с галвна буква неграмотнико/, защото те сами не могат да живеят по простата причина, че трябва да паразитират на гърба на някого. Те за точно като рака, който се храни от приемника си докато не го унищожи. И като умре приемника умира и рака. Та така и те трябва да има някой, който да ги храни и когато ни няма нас те ще изчезнат от мързел и неграмотност. Аз ром лекар, ядрен специалист, инженер, IT специалист, агроном и т.н. не съм виждал така, че сами ще се затрият.

    Коментиран от #23

  • 18 Stéphanie 🎲

    9 6 Отговор
    Това можело да стане с рестарт😳😂ДА бе оптимисти то да не е телофон -Отстраняване на проблеми ,като се рестартира или претърпява сривове .Бушмен как да рестартираш ? Няма такава функция със Турция на практика е невъзможно.Какво стана със тоалетните във Св.София направиха ли ремонта колко са на брой новите 😁?
  • 19 един българин

    8 4 Отговор
    То ЕС вече обърна новия лист във взаимоотношенията с Турция и за Турция дългосрочната перспектива е много мъглива и ефирна, но така е с ислямист водещ държавата си към тоталитаризъм, ще я закопае икономически и всякак! Все още икономиката и , използва инерцията на чуждите инвестиции от преди десетилетия, спирайки тръгва и вече е по надолнището, първо по лирата щесе и се отразява!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мехмед

    8 12 Отговор

    До коментар #17 от "2326625":

    Не се пени де, ще получиш инфаркт! Знаеш ли колко им пука на турците за ЕС. Ай сега се завий под юргана и дърпай сополи!

    Коментиран от #24

  • 24 2326625

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мехмед":

    Въобще даже сте ми през улука така, че за какво ми е да се пеня?
    Пените се вие, защото вашата е спъната от всекъде. Ние проблеми нямаме вие драпате за ЕС, така че не сме ние тези които се пеним.
    Нищо не чух за еничарите хареса ли ти, защото на мен да? Нали искаше да изплюя камъчето е на изплюх го.
    Относно инфаркта нищо не се знае кой кога, да не ме изпревариш? А твърдението ти, че на твоите не им пука за ЕС е толкова смешно, че дори не си струва да го коментирам, но въпреки това ще го направя като ти задам въпроса като не ви пука, защо ревете като чакали на месечина и тропате по вратата на ЕС ? И кой сега дърпа сополи ?
    И последно под юргана се завиват селджуци като теб ние българите отдавна ползваме олекотени завивки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гюро Михайлов

    7 2 Отговор
    ,,Турция е била Империя и е Империя. Турция никога не е била под владичество, турския народ е войнишки народ и никога няма да се прегънат...’’ думи на един от малкото умни хора в България професор Иво Христов.Чудя се и се мая с какъв патос и енергия се ,, кахърите’’за Турция и ако използвате тази енергия да оправите вашата си кочина наречена България, еша с нямаше да имате, да ама надали.
  • 29 Kraso

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Браво комши":

    Трябва да си купят и ракети от северна корея
Новини по държави: