Last news in Fakti

18 Декември, 2020 15:07 1 408 7

Бебета, родени от майки с COVID-19, имат антитела срещу коронавируса

  • сингапур-
  • антитела-
  • бебе

Специалистите отбелязват, че е необходимо допълнително наблюдение, за да се види дали антителата ще намаляват с напредването на възрастта на бебетата

Бебета, родени от майки с COVID-19, имат антитела срещу коронавируса - 1
Снимка: Shutterstock

Всички пет бебета, родени от жени с COVID-19 по време на изследване в Сингапур, имат антитела срещу причиняващия заболяването коронавирус, предаде Ройтерс.

За изследователите засега остава неясно какво ниво на защита осигуряват наличните антитела, предава БТА.

Проучването е обхванало 16 жени. Повечето участнички са били с леки форми на заболяването. По-остри реакции са настъпили при по-възрастните жени с по-висок индекс на телесната маса - тенденция, която се наблюдава и сред общото население.

И при петте участнички, които са родили бебетата си до момента на публикуване на изследването, е установено наличието на антитела, според Сингапурска мрежа за акушерство и гинекология.

Броят на антителата при бебетата варира. Изследователите са установили, че той е по-висок сред тези, чиито майки са се заразили по-близо до момента на раждането.

Специалистите отбелязват, че е необходимо допълнително наблюдение, за да се види дали антителата ще намаляват с напредването на възрастта на бебетата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пхахаха

    1 3 Отговор
    Боли ме кра да ви каем честно кво имали бебетата у индонезия.
  • 2 др Гей Билтс

    1 3 Отговор
    Апнали са по некой прилеп пане. Ковид е невротоксин, мен ме заразиха с клечката в мозъчната кора. После веднага изчезна обонянието, защото им дадох само веднъж да докоснат, а не 4 пъти, както било по протокол за ликвидиране.
  • 3 Аз40

    1 1 Отговор
    Пазете децата, че края на януари идва дъртото зомби Байдън!
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Ако изчакат родилното 10 мин преди да срежат пъпната връв, на тези бебетд няма да им трябва и никаква ваксина, ама евреите това не ги интересува, а защо не се повдига изобщо този въпрос и къде отиват плацднтоте след раждането

    Коментиран от #5

  • 5 ЛЛЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Използват ги в козметиката

    Коментиран от #6

  • 6 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЛЛЛ":

    Да бе, затова ли има опашки пред козметичните салони, Куба е с най ниската детска смъртност защо ли?
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Това изисква време до 3 години както е при създаване на ваксини а не като сегашното СКОРОСТНО пускане на ваксина за по малка от година !!!