Last news in Fakti

18 Януари, 2021 16:39 2 386 19

Мицкоски при Орбан, моли го да помогне за евроинтеграцията на Скопие

  • вмро-дпмне-
  • северна македония-
  • християн мицкоски

Предшественикът на Мицкоски на лидерския пост във ВМРО-ДПМНЕ и бивш премиер - Никола Груевски, се укри от съдебно преследване, именно като потърси убежище в Унгария

Мицкоски при Орбан, моли го да помогне за евроинтеграцията на Скопие  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски предприе мини дипломатическа офанзива при сестринските партии в региона и Европа, за да лобира за придвижване на Република Северна Македония към европейското бъдеще, съобщават македонските медии.

Мицкоски и заместник председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски се срещнаха днес в Будапеща с унгарския премиер Виктор Орбан и външния министър Петер Сиярто. На срещата бяха констатирани отличните и приятелски отношения между двете сестрински партии ВМРО-ДПМНЕ и ФИДЕС.

Мицкоски се спря на блокираната европейска интеграция "след последното вето" на България и поиска подкрепа от приятелска Унгария за отблокиране на пътя на страната към ЕС и за цялостна подкрепа по пътя ѝ към европейска интеграция.

"Независимо, че ВМРО-ДПМНЕ е в опозиция, смятам, че трябва да се използва целият потенциал, с който разполагаме, да се окаже своеборазен натиск и да се придвижим по пътя към ЕС. Имаме две опции - или да се задушим във вътрешни обвинения за това кой разпространява фалшиви новини и кой - истината. Извършва се операция, с която се иска да се прикрие анекса към Договора, за който говори България, а виждаме, че властта в Македония моли Бог да не се разбере. Втората опция е да не чакаме, да почукаме на вратите, които можем да отворим и да поискаме подкрепа за това, което е обща стратегическа цел, а това е отблокиране на пътя към ЕС", каза Мицкоски в интервю за "Дойче веле".

Предшественикът на Мицкоски на лидерския пост във ВМРО-ДПМНЕ и бивш премиер - Никола Груевски, се укри от съдебно преследване в родината си, именно като потърси убежище в Унгария.

След разговорите в Будапеща Мицкоски заминава за Любляна и среща с премиера Янез Янша, а оттам - за Хърватия, допълва сайтът 360 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацето

    21 8 Отговор
    И макетата не го бръснат за нищо
  • 2 Дельо Хайдутин

    26 2 Отговор
    Събира пакт за война с България.ха ха ха
  • 3 АНОНИМЕН

    22 2 Отговор
    Остава да намине в Австрия и Босна и ще заформи почти пълна обиколка на бившата АвстроУнгарска империя защото едва ли в Чехия ще му върже някой!
  • 4 Перо

    40 1 Отговор
    Старата песен на нов глас. “Макетата” още си мислят,че чрез натиск ще влезат с македонизма в ЕС за българска сметка.Мицкоски е луд за връзване!
  • 5 Заеков

    3 19 Отговор
    Ще побия договора за Добросъседство на копие и тръгвам за Клокотница.Маджарите ще ударят бугарските татари в гръб.

    Коментиран от #15

  • 6 даааа

    14 3 Отговор
    Спечелиха на тяхна страна Чехия, Словакия, САЩ, Гърция - сега Унгария, Словения, Хърватия - а калинките на ГЕРБ спят. Скоро ВСИЧКИ ще са против България. Щото всички управници са тъпи и прости открай време....
  • 7 dumi

    14 0 Отговор
    Е, не е само БГ, която Ви "блокира". Следва Холандия и др.
  • 8 ГЕНЧО

    17 0 Отговор
    Личи си, че са българи, гледат по втория начин да се оправят,демек с връзки.
  • 9 Хайл

    8 1 Отговор
    Да обявяват че са Югозападна България,приемаме ги и са в ЕС ко толко се напъват
  • 10 Македонска Луно

    9 0 Отговор
    Тоя се е натъкмил с тениска и ликът на Георги Делчев!!Аз ако си сложа тениска на Александър Велики, това значи ли, че е българин?
  • 11 Страхлив Гал Фон

    6 0 Отговор
    Питал го е ще му даде ли огниво за огънче. Трябва им на Скопените (ударението е на буквата О, да се разбра от Скопие) българи да платят родното знаме! Пояснението в скобите е защита срещу изтриване.
  • 12 Страхлив Гал Фон

    1 2 Отговор
    ...палят. ....
  • 13 Грогу

    6 0 Отговор
    Ненапрразно се казва ..." македдоннец и на снимка да го видиш , да изгориш снимката и да я стъпчеш " ....Не знам кой съветва правителството за РСМ , но трябва да го сменят .
  • 14 ПЕНКО

    10 1 Отговор
    АКО УНГАРИЯ ОТКАЖЕ ПОДКРЕПА --- ЩЕ ГОРЯТ ЛИ УНГАРСКОТО ЗНАМЕ !?!?!?

    Коментиран от #16

  • 15 Cesar Simeon vasiliopator

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Заеков":

    И после ще има второ маджарско пресение, като първото
  • 16 Баш Танас войводата

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНКО":

    Ке го горим, ама първо след като завием прво лютата македонска наденица на Пръцковски, що стане годна за жулене с ракия
  • 17 Пъжове

    4 0 Отговор
    Макетата са либерастни подлоги най-вече на демокраставците от САЩ,както и на баба Меркелица,а така и към Русия.. Орбан да не се лъже да помага на тия пъжаве./пъж е торлашкото название на плужек и охлюв/ Същите са като нош Боко - правят метани във всички посоки
  • 18 Що е маке все

    4 1 Отговор
    РС Македония означава - Република Сръпска Македония
    Тея промити мозъци вече се смятат за сърби, така че да влизат заедно със Сърбия когато признаят Косово в Европейския съюз. Да зачеркнат нас и да не ползват историята ни да ползват сръбската. Като сме изедници да не ни търсят за нищо, ще построим стена като в Америка между Мексико и Щатите и да ходят да си го нацакват с шиптърите - прав им път. Време и ние да тропнем по масата - без Гоце Делчев и СамУил - не с О неграмотни макета.
  • 19 БЮРМ/FYROM

    3 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
Новини по държави: