Last news in Fakti

25 Януари, 2021 15:18 2 349 14

Израел се изолира и масово ваксинира учениците над 16

  • израел-
  • коронавирус-
  • ваксина

Еврейската държава ваксинира населението си по-бързо от всяка друга страна в света

Израел се изолира и масово ваксинира учениците над 16 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Мярка без аналог в света": заради новите мутации на коронавируса Израел се изолира. Страната затвори централното си летище, а паралелно с това започна целенасочено да имунизира учениците от 16 до 18 години.

В Израел започнаха целенасочено да имунизират младежите от 16 до 18 години. Причината: сред тази възрастова група коронавирусът се разпространява особено бързо, а целта е да се осигурят що-годе нормални условия за полагане на зрелостните изпити.

Имунизирането на младежите започна през уикенда, като първи право да се ваксинират получиха учениците от 11-и и 12-и клас. Студентите ще трябва да почакат. Израелското правителство се надява, че чрез тези целенасочени имунизации в горните класове учебният процес бързо ще се нормализира.

Страх от мутациите

Израел ваксинира населението си по-бързо от всяка друга страна в света. Но в същото време и новите инфекции са много. На този фон израелското правителство обяви крайно непопулярна мярка: от днес международното летище „Бен Гурион“ край Тел Авив преустановява всички полети, с изключение на товарните и спешните медицински полети.

Подобно на много други страни, Израел също се опасява от проникването на новите мутации на вируса. На теория страната има добри шансове да се изолира от останалата част на света, тъй като почти всички пътници използват именно летището край Тел Авив.

По думите на премиера Бенямин Нетаняху, мярката е без аналог в света. В същото време властите търпят и много критика за това, че през последните месеци не са упражнявали достатъчно контрол над влизащите в страната. Така например доскоро не беше задължително пътуващите да представят негативен тест за COVID-19, а по данни на здравното министерство много хора не са спазвали изискването за карантина.

Заболеваемостта в Израел е сред най-високите в света

В момента заболеваемостта в Израел е една от най-високите в света, а паралелно с това се шири страх от новите мутации на вируса, за които се знае, че се разпространяват още по-бързо. Учени твърдят, че така нареченият "британски щам" на коронавируса отдавна вече е в Израел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 билчо гейчо

    5 14 Отговор
    еврейския пример трябва да стане задължителен
  • 2 Даваме пример

    13 0 Отговор
    За да печелим повече.
  • 3 Онзи

    16 4 Отговор
    СТЕРИЛИТЕТ, ЖАЛКО ЗА ДЕЧИЦАТА ❗😢

    Коментиран от #7

  • 4 Хахаха..

    9 0 Отговор
    Ами Щатите? Там Израелците са 3 пъти повече..
  • 5 Рошко

    7 2 Отговор
    Ваксинирали са се с витамини, с ваксини може би ваксинират арабите
  • 6 GTR

    11 1 Отговор
    Мдааа.....тези трябва да бъдат изолирани .......и имаше един чичко който беше започнал да ги изолира много хубаво ....

    Коментиран от #13

  • 7 Витамин

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи":

    Чета Витаминчета,споко,ъврейнъ не глупаку
  • 8 Кински

    1 3 Отговор
    Ние сме най умните в света бе! Няма Русия няма Китай няма Израел няма Америка няма европейски съюз .последни по ваксини сме .най бедни сме най мачкани от управниците най лъганите .обаче сме най умните .сега пак ще ни вкарат в локдауни след като отворят молове и фитнеси .след седмица пак повече заразени и пак локдаун.да видим тогава кой ще реве пак.още години ще сме затворени и като прималее народа от глад тогава гледайте и викайте Израел дали са тъпи
  • 9 Но Защо Израел достави ВАКСИНА

    1 1 Отговор
    От РОССИЯ ? А не Файзер ?

    Коментиран от #11

  • 10 Точно така

    2 0 Отговор
    Ето така се прави. Ако преди една години всички бяхте затворили граници за Китай, а не да слушат СЗО че "нямало опасност от пандемия", сега щяхме да бъдем на друго ниво.
  • 11 Ех Кремъл

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Но Защо Израел достави ВАКСИНА":

    Другарю, нещо ти куца инфото. Израел е най големия потребител на Пфайзър ваксината.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Новия щам

    1 0 Отговор
    Чипират децата!