Last news in Fakti

28 Януари, 2021 21:00 1 665 10

Удължиха срока на рамката, която подкрепя малките и средни предприятия

  • ек-
  • ес-
  • държавна помощ-
  • рамка-
  • пари-
  • малки предприятия-
  • бизнес

С днешното изменение се увеличават също таваните, определени във Временната рамка

Удължиха срока на рамката, която подкрепя малките и средни предприятия - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия реши да удължи до 31 декември 2021 г. срока на действие Временната рамка за държавната помощ, приета на 19 март 2020 г., за да се подкрепи икономиката в контекста на разпространението на коронавируса. Комисията реши също така да разшири обхвата на Временната рамка, като увеличи определените в нея тавани и позволи някои възстановими инструменти да бъдат преобразувани в преки безвъзмездни средства до края на следващата година.

Комисията непрекъснато проучва необходимостта от допълнително адаптиране на Временната рамка. Първоначалният срок на действие на Временната рамка беше до 30 юни 2021 г., с изключение на мерките за рекапитализация, които можеха да бъдат предоставяни до 30 септември 2021 г. Поради продължаващото развитие на пандемията от коронавирус с днешното изменение всички мерки, предвидени във Временната рамка, включително мерките за рекапитализация, се удължават до 31 декември 2021 г.

Като се има предвид продължаващата икономическа несигурност и продължителните правителствени мерки за ограничаване на икономическата активност с цел да бъде спряно разпространението на вируса, с днешното изменение се увеличават също таваните, определени във Временната рамка за някои мерки за подпомагане.

На 19 март 2020 г. Комисията прие Съобщението „Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19“ („Временната рамка“), в което, наред с другото, се определят възможностите, които държавите членки имат съгласно правилата на Съюза, за осигуряване на ликвидност и достъп до финансиране за предприятията, по-специално за малките и средните предприятия, които през този период са изправени пред внезапен недостиг на средства, за да им се даде възможност да се възстановят от настоящото положение. Целта е да се определи рамка, която да дава възможност на държавите членки да подкрепят предприятията, които изпитват затруднения вследствие на настоящия епидемичен взрив от COVID-19, като същевременно се запази целостта на вътрешния пазар на ЕС, като се гарантират равни условия на конкуренция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    4 0 Отговор
    мойто предприятие като е голямо и си го нося между краката няма да го ПОДКРЕПЯТЕ -така ли???че аз за вас съм гго приготвил да ви го подам за подкепа
  • 2 За моето

    3 0 Отговор
    малко предприятие един среденнай големия от 3те, щот да останат мноого милиони милиарди и трилиони на ени 'добри неркУрУмпирани "" хора.. Тлъсти обли дебели брадясали...
  • 3 Ццц

    5 0 Отговор
    Краят не се вижда... Събудете се, хора!
  • 4 Одна на всех

    1 0 Отговор
    Рамката на презерватива е кръгла
  • 5 Шпек

    1 0 Отговор
    Не се бойте,след КОВИД идва новата финансова чума за всички Българи.Отказа на Борисов от националната ни валута ЛЕВ и замяната и с € еврото.Малки,средни,полусредни ще изчезнат като след 9IX44 частните предприятия.

    Коментиран от #6

  • 6 ГеРБпобедаВИНАГИ

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Шпек":

    Супер !

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Гоуст

    2 0 Отговор
    Докато не попнат да се застрелват хора само на базата на техният цвят и принадлежност светът няма да се оправи.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Боли

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГеРБпобедаВИНАГИ":

    ли... , ше се оправиш, до 3-5-10 път е така и после ше искаш.. Още.. И още.. И още..
  • 10 Перо

    2 0 Отговор
    И тези мерки са неприложими в Мутристан!