Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 18:18 2 441 21

Буяр Османи: Да се върне доверието в договора за приятелство с България

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • зоран заев-
  • вмро-дпмне

Той добави, че България не оспорва македонския език и идентичност

Буяр Османи: Да се върне доверието в договора за приятелство с България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Договорът с България е адекватна рамка, която решава разногласията между нас и Република България. Това, което трябва да се направи по-нататък, е да се създаде предвидимост и да се върне доверието в този договор, каза министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, цитиран от агенция МИА.

Според него всяко отклонение от тази рамка е връщане към ситуацията от преди споразумението, когато в отношенията между двете страни е имало непредсказуемост, каза министърът в интервю за ТВ 24.

Той добави, че България не оспорва македонския език и идентичност. Няма основания за никакъв страх, защото никой не може да оспорва македонския език и идентичност и обяснихме това на българските колеги в серията срещи в изминалия период, каза Османи, цитиран от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тхйт

    17 5 Отговор
    Тия двамата се надяват ВМРО да бъде изхвърлена от управлението за да могат да крадът на спокойствие и БСП/Слави/Маяма да им отворят вратите за ЕС.

    Коментиран от #8

  • 2 Оттеглете

    29 4 Отговор
    нашия посланик, пратете техния да си ходи, както и всички с македонски паспорти с него, затворете границата. Т.н. северна македония не съществува за България. Готово. Няма проблем.

    Коментиран от #17

  • 3 Дългият

    29 2 Отговор
    Османи,Вие сте македонци,спор няма но историята е наша,не си забравил нали.Езика ви е диалект на българският,в РСМ си го казвайте македонски спор няма,но за пред света...Официалният език на РСМ...за да не стават грешки...Шикалкавенето няма да ви помогне..
  • 4 ...

    24 2 Отговор
    Да да, ама не!!! Каква идентичност, какъв език? Ако за езика нямаме притенции, макър да е развален български, то вашата история започва от 44 год, преди това ви няма никаде...
  • 5 Али Раза

    15 1 Отговор
    Тоя умее да се майтапи.Точно македонския диалект го имаме предвид.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мая

    16 2 Отговор
    С РСМ трябва да се преговаря само за историята,всичко останало ще си дойде от самосебеси.В противен случай ще видят Европа само с наши паспорти.Това те много добре го знаят но очакват някой да ги вкара.В Европа тяхното членство зависи единствено от нас.

    Коментиран от #14

  • 8 ТтТ

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "тхйт":

    И аз се надявам на това!
    Но именно хората на БКП създадоха македонизма!!!!
  • 9 Сън

    6 0 Отговор
    "Късно е либе за китка" Нема кво да възстановяваме доверието в рамката на преговорите. Без преговори си бехме по-добре.
  • 10 Гост

    2 7 Отговор
    Македонски, Български, Руски, Сръбски, Хърватски, Полски, Чешки, Украински..... Всичките са диалекти на един общ език - славянски.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 До 10

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    А славянския откъде се е пръкнал и кои са славяните?

    Коментиран от #15, #18

  • 12 Внимателно с тия

    4 0 Отговор
    С това знаме зад гърба ви не знам как ви търпят още гърците,че и българите!Знамето на македонизма няма място в ЕС!
    Македонската идентичност за която се дърлят дори и след 1944г. трябва много добре да се формулира и изисква и от наша страна за да не остане грешно тълкувана.Че и изградена единствено на географски принцип и антибългарска основа с последвали забрани на българския език и насилствено отнемане на българската идентичност.С последвала историческа фалшификация от създаването на българската държава до днес и допълнително изопачаване произхода на българите.
  • 13 😁😁😁😁😁

    0 0 Отговор
    Къде са 5 000 тона злато от съкровището на Александър Македонски,това имаме е заграбеното от половината свят.5 000 тона е САМО ЗЛАТОТО а къде е среброто къде са скъпоценните камъни ? КЪДЕ Е ТОВА СЪКРОВИЩЕ и защо Северна Македония е толкоз бедна? За сравнение днес сащ имат 8 000 тона злато
  • 14 rule

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мая":

    Отлично! Лаконично! Кратко, точно и ясно!
  • 15 Кси

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "До 10":

    От Марс ще да е паднал славянския, за разпространение на език е нужно държавно устройство, Преславска и Охридска книжовни школи, не е от само себе си, а думата славянски е въведена от руските комунисти,неудобно е да признаят, че езика им е производен от българския
  • 16 Кси

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    До проЗд гост, чети 15-ти, и дай обяснение, не се появява нещо от нивото, камо ли език
  • 17 Точно и ясно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Оттеглете":

    , обаче за да се направи това, се искат държавници, мъже с кохонес, а не продажници и предатели. От първите у нас няма отдавна, а само от вторите. Мечта несбъдната :-(
  • 18 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "До 10":

    Всеки случай не са се пръкнали от нас. Още преди да дойде Аспарух по тези места е имало славянски племена.

    Коментиран от #19

  • 19 Кси

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ти знаеш, тъй ли, от нищото се появил славянски език, от славянски разделени племена, и как си го представяш, кой е писал пръв и показал на останалите, доброволци по пътя, как се е случило на практика, ти на балък ли се правиш, или си такъв, за такова ограмотяване е нужно държавно устройство, което да движи процеса, Охридска и Преславска книжовни школи на България
  • 20 Бодак

    1 0 Отговор
    Нашите сънародници, които се помакедончиха са правят тероризъм в историята
    С терористи не се преговаря
  • 21 Боби Найденов

    1 0 Отговор
    Умре коня счупи се каруцата. Същото е и с договара със РСМ.
Новини по държави: