2 Февруари, 2021 21:33 1 794 43

Съветът на Европа: Решението срещу Навални е заплаха за правата на руснаците!

  • русия-
  • алексей навални-
  • новичок-
  • владимир путин

Комисар Дуня Миятович допълва, че днешното съдебно решение в Москва е в противоречие с международните задължения на Русия в областта на човешките права

Съветът на Европа: Решението срещу Навални е заплаха за правата на руснаците! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С днешното решение на Московския съд срещу Алексей Навални властите в Русия изпращат послание, че правата на руснаците не са достатъчно защитени. Това се посочва в изявление на комисаря по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович.

По нейните думи съдебното решение се отразява на целостта на европейската система за защита на човешките права. Миятович отбелязва, че Навални днес отново е лишен от свобода по обвинения, чиито основания бяха отхвърлени от Европейския съд по правата на човека.

Комисарят допълва, че днешното съдебно решение е в противоречие с международните задължения на Русия в областта на човешките права.

Тя добавя, че Навални изобщо не е трябвало да бъде задържан, нито съден.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    60 5 Отговор
    А убитите граждани в САЩ по време на демонстрациите в подкрепа на Тръмп!?!?!?

    Коментиран от #13

  • 2 ТаУмВзе

    48 4 Отговор
    Явно Триумф на Справедливост и Държавност е заплаха за еврогейците.
  • 3 ***

    55 4 Отговор
    Съветът на Европа да се загрижи за правата на европейци!
  • 4 Възможно е

    44 4 Отговор
    Ама никой не ви пита, що не кажете нещо за щатите и демокрацията, или това че там загинаха хора няма значение
  • 5 Шпек

    42 3 Отговор
    Ами нападнете ги,както през 1941.Тогава 3 Райх сега 4 Райх,както сте се загрижили за свободата на Руските хора.А за Българите кога ще се сетите?
  • 6 Asdfg

    45 2 Отговор
    СЕ да не взима отношение по този въпрос, докато не излезе с ясна позиция за насилието в САЩ!
  • 7 Нещастници..

    32 3 Отговор
    Отглеждайте си патладжаните,че за друго нямате Сила..
  • 8 Сюешници

    35 3 Отговор
    Трубадурите на Сащ.
  • 9 А правата

    34 1 Отговор
    На българските граждани,а!тях кучета ги яли
  • 10 От 9-ет кладенчета вода

    27 2 Отговор
    Какво друго може да помогне на ЕС? Война, санкции? Остават деветте кладенчета
  • 11 Сандо

    42 2 Отговор
    Решението на Московския съд трябва да се дава за пример в т. нар. Демократичен Запад затова,че никой не е над закона,особено за национални предатели.С особена сила това трябва да важи за гордата еврочленка България,превърнала съдебната си система в парцал.
  • 12 българина

    45 2 Отговор
    за мен по голяма заплаха са 150 американски бази в европа, хилядите цру шпиони, цветните майдани и руски американските реактори които ни готвят, където ги няма никъде по света! за мен е опасна И конвенция, маймуните мигранти и исляма превзел скапания ЕС барабар с джендърите. за какви права говорим когато ЕНП и цялата ЕК застана зад снимките и записите на БМБ! за какво ми говоря тия нещастници, да си е ба т май ката не ща стна! а за убитите 5 в капитолия що не се тревожите бе го веда краварски!
  • 13 Гост

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    А убитите индианци без съд и присъда преди 300 години?!?!?!

    Коментиран от #15

  • 14 Червена Армия

    26 3 Отговор
    На 2 февруари преди 78 години приключва най-кървавата битка в историята на човечеството. Тя променя хода на Втората световна война и погребва шансовете за победа на Германия.
    Тук ги сърби Немците .
  • 15 Вълчева

    22 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Това е геноцид .Над 100 000 000 индианци са избити от белите заселници.
  • 16 А решението за подкрепа на Мутрата от

    24 3 Отговор
    Банкя, не беше ли в противоречие с демокрацията?
  • 17 Европа

    5 34 Отговор
    Крайно време е Европа да си отвори очите намазани с руски нефт и да види, че в Русия на власт е ФАШИЗМА в съвременното му прераждане. В никакъв случай повече, но не и по-малко.

    Коментиран от #21, #42

  • 18 Последния Софиянец

    19 7 Отговор
    Поздрави от Орлов мост! Бойко Борисов ще отговаря за кръвта на българските протестиращи.
  • 19 Иван Грозни

    17 1 Отговор
    Да бъде награден с орден. Ще му го връчат тържествено в панделата. Тия западняци до къде доведоха човека. Принесоха го в жертва. Сега бият тъпана. Така ще направят след 04.04. за нашите народни предатели.
  • 20 Стефан Петров

    25 1 Отговор
    След 10г. в Европа ще царува исляма и тежко им на европейците. Вместо да се замислят за себе си реват против Русия за една законна по всички канони присъда. Гледах делото против Навални. Той се държа свински и обиждаше съда, а това във всяка държава се наказва. Няма да се учудя ако срещу него заведат дело за обида на съда. Съветът на Европа не е закон за Русия и тя с промените в конституцията си даде превес на своето пред международното право.

    Коментиран от #32

  • 21 ха ха ха ха

    19 1 Отговор

    До коментар #17 от "Европа":

    Ха ха ха ,ами начело на Европа са фашистите бре;))) къде другаде търсиш фашисти пък и ти.
  • 22 Диверсант

    24 1 Отговор
    СВОБОДА ЗА ДЖУЛИАН АСАНЖ ПОКАЗАЛ ГЕНОЦИДА НА НАТО И АМЕРИКА............. ВЕЧНА СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ, НЕПОДАВАЩА СЕ НА РЕКЕТ И ШАНТАЖИ 😁😁😁😁
  • 23 Въпрос

    25 1 Отговор
    По същата статия на Наказзателни кодекс на Русия има осъдени 20 000 човека. Ако съдът беше освободил нахални, адвокатите на всичките тези 20 000 щяха да обжалват присъдите. Тези 20 000 по-ниско качество хора ли са от нахални, неговият живот по-ценен ли е от техния? Защо за тях няма вой, като съм сигурен , че и сред тях има противници на Путин.
  • 24 ****

    20 2 Отговор
    Тези бастуни от ЕС, първо да се запознаят с руските закони и конституция какво гласят,и тогава да дават мнение. Русия действа по своите закони и хич не и пука какво искат робите от ес. Когато ес стане независим от сащ,тогава може да се изказва.
  • 25 WwwCom

    18 1 Отговор
    А нещо за потъпканите права на европейците???
  • 26 плевен

    16 2 Отговор
    Ако можеше, Съветът на Европа щеше да удави всички руснаци в капка вода. А сега се загрижили за цялата нация. Грижа ги е за тяхното протеже, макар да знаят, че той е проект на ЦРУ, а те са вторите цигулки в играта.
  • 27 plovdiv

    15 0 Отговор
    Точно европейците грам не ги боли за Навални , това се вижда и от самолет , ами ние БЪЛГАРИТЕ какво да правим , как да съществуваме и как да оцелеем , с 700-800 лв заплати .......той Европейския съюз сега ще превежда едни милиарди на България , които отново ще се разпределят в частни джобове и народа пак ще кълне , че няма алтернатива .....ама то наистина няма , и как тези в Европа като сипят тук толкова евра не се интересуват къде отиват те , и не виждат ли , че сме бедни масово като църковни мишки , как по-дяволите да се справим ние б БГ с тези кражби и корупция ,защото пари идват , ама не достигат до нормалния бизнес и нормалния човек...........
  • 28 БХОРТЕИ

    8 1 Отговор
    Ами двойните стандарти за Европа и отвъд са нещо нормално.Трябва ли да се учудваме?
  • 29 барчо

    8 0 Отговор
    По не знам си каква причина съдът пропуска преди години да вкара Наглонахални в затвора където му е мястото. Първо е осъден по схема за ограбване на държавата с дървен материал на 5 години условно. Съдружника му за същото престъпление и в момента е в затвора. След това последва друга измама на Наглонахални и бива осъден на 3.5 година затвор .. и о интересно. Пак условно. След като има една условна присъда за измама, следващата трябва не само да е с по-голяма тежест, но и да е ефективна. Съдът по някакъв начин е снизхоздителен към него. Задължен е да се разписва, но той не го прави редовно и нямат в предвид за времето в германската болница, а през останалото време. Сега би трябвало да лежи не само тази, но и предната, както и да си понесе последствията от действията си по оронване авторитета на РФ в международен мащаб. Този мошеник не трябва обаче да бъде превърнат в мъченик и пример за подражание.
  • 30 Кейлъб

    7 0 Отговор
    Ма те вече почнаха да се бъркат в суверенитета на РФ ли?
  • 31 Ронин

    8 0 Отговор
    А Джулиян Асандж няма ли права?
  • 32 КОНТРАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Стефан Петров":

    Сега в лагера ще го превъзпитат имат 3,5 години на разположение възпитателите.
  • 33 Kriks

    8 0 Отговор
    Там където отива Навални няма румсървис както имаше в Германия!
  • 34 Професора

    7 2 Отговор
    Да не забравят да го острижат преди да го пъхнат в затвора, да не вкара някои капиталистически буби.
  • 35 Генерал от НАТО

    6 5 Отговор
    Прeз 80-ттe и в крaя нa 90-ттe гoдини Руcия бeшe пoдлoжeнa нa тoтaлнo икoнoмичecкa eмбaргo oт рaзвититe кaпитaлиcтичecки cтрaни! Пo-тoчнo CCCР, кoятo oт cвръх вoeннa cилa ce cви нa мишкa oт глaд caмo зa някoлкo гoдини и ce рaзпaднa... Пo cъщия нaчин щe бъдe пoдлoжeнa и ceгaшнa Руcия, кoятo cъщo тaкa ce дуe кaтo CCCР кoятo ce рaзпaднa нa cъcтaвниe cи чacти! Вeднaгa cлeд рaзпaдa и глaдa в Руcия, Гeрмaния вceкиднeвнo изпрaщaшe пo 500 влaкoви кoмпoзици c хрaнa бeзвъзмeзднo в пoмoщ нa глaднa Руcия и я cпacи oт глaд, a днec я прeвърнa във cвръх cилa купувaйки гaзтa и?!! Крaйнo врeмe e Гeрмaния дa бъдe рaзпънaтa нa кръcт и дa кaжe щe прoдължaвa ли дa хрaни глaднитe руcнaци или щe ги oбрeчe нa пoрeдният глaд...и рaзпaд кaтo в крaя нa 90-ттe...??? Вcичкo зaвиcи oт Гeрмaния глaвният крeдитoр нa Руcия бeз кoятo Руcия щe e прocтo eдин oбикнoвeн Киргиcтaн....

    Коментиран от #36

  • 36 Козяк 16

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Генерал от НАТО":

    За копи-пейст хонорари не даваме!
  • 37 Сандо

    2 0 Отговор
    Миятович лъже като дърта ромка.Абе какво им става на тия хора,като се изкачат по властовата стълбица?

    Коментиран от #39

  • 38 Костова

    3 1 Отговор
    Права на руснаците не били достатъчно защитени?! Навсякъде по света митингите са забранени заради короновируса. А полицията не си играе, както в Русия, а бие яко с телескопични палки и стреля с гумени куршуми. Но протестиращите в Русия са друго нещо. Според Съвета на Европа са някакви свръх хора, които короновируса не лови. Дали това не е признание за ефикасността на руската ваксина?
  • 39 дончичо

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сандо":

    Юношата погледна зелените иронични очи на Дявола:

    — Но аз ще бъда най-нещастният. Ти ми взимаш всичко човешко.

    — Напротив — най-щастливият!... Но? Съгласен ли си: само сърцето и паметта си.

    Момъкът се замисли, черна сянка легна на лицето му, по сбръчканото чело се отрониха мътни капки пот, той гневно сви юмруци и процеди през зъби:

    — Да бъде! Вземи ги!

    ...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни.

    — Кой си ти? — дрезгаво и лукаво го попита Дяволът.

    — Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората! "Приказка за стълбата" Христо Смирненски
  • 40 барчо

    4 0 Отговор
    Наглонахални е обикновен криминален престъпник и ще лежи за криминални престъпления, а именно кражба на парични средства от държавата и кражба на парични средства от собствения си фонд. Сега отделно ще трябва да отговаря за връзките си с МИ 6 и антидържавна дейност, както и за склоняване на малолетни към незаконни действия. Тук няма политическа дейност и всички международни представители трябва благоразумно да замълчат, за да не бъдат обявени в съпричастност към криминалния контингент. И пак през няколко статии "Наглонахални" в тема, която е една и съща, но задължително да се повтаря многократно, та да не се забрави!!! Отново и отново!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Европа":

    Да ! Управлението в Кремъл има характеристики на фашизъм.
  • 43 7777

    1 0 Отговор
    Какво представлява Навални? Оръдие, "Троянски кон", в ръцете на САЩ, ЦРУ и Сорос. Те инcценираха отраването му с цел да обвинят Путин. Кремъл, ако искаше да се освободи от него, това можеше да направи по много "елегантен" начин, от раз. Явно, с неговото отравяне и лекуването му не в САЩ, а в Германия, за да се прикрие дългaтa ръка на САЩ и ЦРУ, той трябваше да се превърне в герой и десидент. След което, тe искаха да го върнат в Руcия и той да оглави опозицията. Е да, амa не! Сега, неговотo политическо бъдеще и развитие е прекъснато завинаги. САЩ ще търсят нова фигура за да свалят Владимир Путин. Понеже той превърна Руската Федерация, от уж победена в Студената война държава, в горда и независима мoгъщa cтрaнa, в която пипалата на САЩ не могат да проникнат. И това не дава спокойствие на Байдънци и те не могат да си намерят място от злоба и омраза. Русия ще си остане завинаги НЕЗАВИСИМА държава! Ако не е Путин, ще дойде Милутин, ако не е Милутин, ще дойде Вутин, и така до края на света!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания