Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 12:18 3 860 51

Захарова: Западните страни са откъснати от действителността!

  • русия-
  • алексей навални-
  • новичок-
  • мария захарова

Москва препоръчва на западните страни да не се месят във вътрешните работи на Русия и да се занимаят със собствените си проблеми

Захарова: Западните страни са откъснати от действителността! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Западните страни публикуват изявления с искане да бъде освободен блогърът Алексей Навални сякаш писани под индиго и това показва тяхното откъсване от действителността. Такова мнение изрази говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизия РБК в коментар на призива в туитър на френския президент Еманюел Макрон блогърът да бъде пуснат на свобода, предаде ТАСС.

"Преди това имаше подобна реакция от нашите германски колеги, от представители на западните министерства на външните работи. Всички те са написани като под индиго. Това или е пълно откъсване от реалността и неразбиране за какво изобщо ставаше дума днес в съда, или е по същество политическа ангажираност", каза Захарова, предава БТА.

Тя добави, че Москва препоръчва на западните страни да не се месят във вътрешните работи на Русия и да се занимаят със собствените си проблеми.

Захарова отбеляза, че руското външно министерство от около две седмици "е в режим на коментари и отговори на подобни нападки и изявления".

По-рано вчера московски съд замени условната присъда на Навални с ефективна. Редица западни страни призоваха на различно равнище Навални да бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    77 54 Отговор
    Като толкова си го харесват соросоидния крадец Навални, защо го върнаха в Русия? Сега лаят луната на умрело.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха

    47 56 Отговор
    Много са меки руските власти в своите отговори.
  • 4 Хахаха рашата е кочина диваци

    99 50 Отговор
    Да се откажеш от военен арсенал, толкова голям, че да е достатъчен за цяла държава и то заради любимата си напитка? Макар и е да трудно за вярване Русия прави точно това в един момент от историята.

    През 1959 г. тогавашният президент САЩ Дуайт Айзенхауер иска да покаже американска култура на гражданите на Съветския съюз и да видят ползите от капитализма. За да представи идеологиите си, американското правителство организира "Американското национално изложение" в Москва и праща тогавашния вицепрезидент Ричард Никсън да присъства на откриването, разказва Business Insider.Никсън и Никита Хрушчов обаче влизат в спор по темата за капитализма и комунизма. Разговорът им се разгорещява до такава степен, че вицепрезидентът на Pepsi решава да се намеси и предлага на съветския лидер чаша от сладката напитка.

    Години по-късно Съветският съюз иска да сключи сделка, с която да си осигури постоянен внос на продуктите на Pepsi в страната. На преден план излиза въпросът как ще плащат за напитката. Тогава идва решението - да се плаща в универсалната валута - водка!

    В края на 80-те споразумението на Русия за внос на продуктите на Pepsi е на път да изтече, но този път водката няма да е достатъчна за покриване на разходите.

    И така, руснаците предприемат ход, който всяка държава би направила в отчаяни времена - да разменят подводници и лодки за големи количества от напитката на Pepsi . Споразумението включва 17 подводници, крайцер, фрегата и др.

    Сделката е на стойно

    Коментиран от #20

  • 5 Тва ви е рашата

    8 31 Отговор
    Сделката е на стойност от три милиарда долара. Историческата размяна за кратко превръща Pepsi в шестата най-мощна армия в света, преди да продаде флота на шведска компания за скрап.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОЗА

    46 5 Отговор
    "...сякаш писани под индиго и това показва тяхното откъсване от действителността"

    Показва и организирана,недомислена и лошо изпълнена атака индигото... ;-)

    Коментиран от #26

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ужас

    43 2 Отговор
    Нали американците са за правова държава, а не уважават руският съд. Навални явно е нарушил условна присъда и следва ефективна. Това е американската "демокрация", като нашата.

    Коментиран от #15

  • 11 Дългият

    95 46 Отговор
    Ако има някой откъснат от света и действителността,това е Русия....
  • 12 Казуар

    92 27 Отговор
    Дъщерята на Захарова живее в САЩ.
  • 13 Гледам в бегето живеят заблудени

    7 18 Отговор
    Дето са по комунисти от руснаците там😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #16

  • 14 Жалко

    2 29 Отговор
    Няма смеши хота Захаринче и вяще мъже в Раша са пдали.Като ви дразни запада ги избиите атакувайте ги потопете ги.Светът е стигнал дотук благодарение на смели мъже влизащи в чуждите градове и села палещи крадящи убиващи и изнасилващи.А сега всички са едни джендъри държи щурвал в самолета и го страх да пусне ракетата.Хванал автомат а го страх да го насочи и дръпне спусъка.Седи на кораба и не пуска торпедото.Пдала и с пистолет пак си е пдал.
  • 15 Присмехулник

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ужас":

    Ако реши да те съсипе ...има в предвид Държавата....няма кой да те спаси.....Васил Божков е пресен пример...Доказателства ще има закони ще се променят и ти си изгорял....
  • 16 Не грешиш

    11 48 Отговор

    До коментар #13 от "Гледам в бегето живеят заблудени":

    ЗОМБИТА 🐏🐏🐏🐏е точната дума
  • 17 Перо

    36 45 Отговор
    Криминалният и 2 пъти осъждан престъпник и финансов мошеник си получи заслуженото,но с много занижена присъда. Иначе чичко Шорош прави протестите координирано и Толупа се включи в играта.
  • 18 Ауууууууууууууууу

    27 46 Отговор
    Е тоя път Марчето ги закопа---100% истината им каза...право куме в очите
  • 19 JEB

    3 12 Отговор
    лепнали са му една условна с цел да се държи прилично..той обаче не слуша..путиноидите много добре знаят че ефекта е обратен в момента и фиестата ще продължи
  • 20 Рико

    7 25 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха рашата е кочина диваци":

    Когато през 50-те в Москва е допуснато изложение на американска битова техника, тълпата е такава ,че е имало стъпкани, смъртни случаи е имало! Да умреш .... за да видиш печка! Велик народ.

    Коментиран от #29, #30

  • 21 мухахахах

    4 8 Отговор
    циба смешен рус мъж..
  • 22 Рико

    2 11 Отговор
    Тук има една много хубава ирония. Назидателна. За притча ирония. Ако съдът е прав ,излиза че Путин ще отговаря ... без да е виновен. За това не е виновен конкретно, но с това ще плаща за другите си грехове.
  • 23 !!!?

    7 22 Отговор
    Руския Гулаг е откъснат от Света,...ама Запада и Балканите са им виновни, а не Дворците на Кремълската хунта !!!?
  • 24 Рико

    90 30 Отговор
    И каква е бе,Захарова тази действителност? Руснацити приписват винаги своите грехове и безмозъчности на другите. На кое му викат действителност? На собствените си фантазии и обърната наопаки представа за света. Москва никога не е била в действителноста-живее си в някакви неини несъстоятелни фантасмагории.
  • 25 Неразбрал

    90 24 Отговор
    Руснаците вършат чудеса от подвизи и героизъм за да пазят страната си, само и само за да я дадат в ръцете на поредния цар, който да ги държи на ръба на оцеляването, мачка и убива.
    Не го разабирам този народ.
  • 26 Ми не

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "БОЗА":

    Показва, че всички мислят еднакво за коччината

    Коментиран от #35

  • 27 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    20 12 Отговор
    Време е Шойгу да си каже мнението.
  • 28 Седесарят.

    13 1 Отговор
    В затвора е на безопасно място..Иначе не е много сигурно.Ще го думнат.Няма да стане,ЦРУ,да плаща,пък тоя пацан да прави ,демократично революции,,.Не е дошло времето.
  • 29 реалността

    9 16 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    По времето на СССР руските граждани са имали толкова беден и изостанал начин на живот,че за тях запада е бил недостижим лукс.Като пада СССР и в Русия като започнали да навлизат западни стоки ,руснаците гледали като индианци защото никога не били виждали модерни техники или каквито и да било подобни стоки,а единствено някакви бедни руски копия на западни неща.Даже като отварят първия МакДоналдс в Москва през 1990г. в продължение на цели 3 години,всеки божи ден е имало постоянни опашки от по няколко хиляди човека пред заведението.Хората просто били като гръмнати колко хубав може да бъде живота ,стига да не се намираш в Русия.

    Коментиран от #33, #40, #47

  • 30 реалността

    8 19 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    И между другото когато САЩ са дали началото на IT технологиите ,руснците още не са имали машини за прозвеждане на тоалетна хартия,а се бърсали с вестници с лика на Гагарин.
  • 31 ами

    16 3 Отговор
    квото беше беше да спрат да ни занимават с този ,щом е осъден значи има защо
  • 32 хихихихиии

    13 0 Отговор
    Е как е козяшки хейтъри, тролиме ли, тролиме ли? Като копринени буби налазили листа от черница сте!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аз40🏴‍☠️

    13 1 Отговор
    Тук ГЕРБ гони руски "шпиони", а реве, че в Русия си гонили техни руски "шпиони". Ходи търси логика!
  • 35 БОЗА

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ми не":

    Глупаците обичат да наказват умните... първо – така се самоизтъкват... второ – умните си го "получават" и трето-вижда се кой е главния...естествено, после не знаят какво да правят... ;-)
  • 36 БХОРТЕИ

    12 2 Отговор
    Те не само са откъснати Мария те са така възпитани в любов към джендърството и тапизма.

    Коментиран от #37

  • 37 БХОРТЕИ

    9 1 Отговор

    До коментар #36 от "БХОРТЕИ":

    Но за съжаление и нас ни направиха такива.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Русофил

    1 5 Отговор
    Не издържам вече Ще имигрирам при баба ми в Тюмен

    Коментиран от #42

  • 40 Рико

    4 8 Отговор

    До коментар #29 от "реалността":

    И преди съм го пускал. Авторът Белковски е биограф на Путин. Написано е през 2013. " Всички мои съграждани, по-възрастни от 30 години, даже и състоятелните и богатите страдат от синдрома на гладното детство. Ние постоянно се страхуваме, че в нашата страна, в нашия град, село и т.н. може да свърши храната. Всяка храна и завинаги. И ще настъпи време, когато човек не ще може да я купи за нищо на света.
    Моите по-възрастни съвременници може би си спомнят времето на Хрушчов и даже на късния Сталин. Аз пък добре помня 1990–1991 г. на президента Михаил Горбачов и на премиера Николай Рижков (след него през януари — август 1991 г. премиер бе Валентин Павлов), когато продуктите изчезват от магазините напълно. На лавиците има само грис и консерви „Бычки в томате“ (дребна костелива риба в доматен сос). А ако неочаквано се появи салам, независимо какво качество, се извиват опашки с дължина час и повече. Въобще, по социологически данни, висенето по опашки за продукти отнема на съветския човек около 30% от свободното му време и 5% от цялото му време. Например: стигнал си до 70 години, от тях 3,5 години си прекарал по опашките."
  • 41 ЦъРъУ

    7 2 Отговор
    И ние да го думнем, всички пак срещу Путин ще скочат..........ха, ха ..............
  • 42 Рико

    4 16 Отговор

    До коментар #39 от "Русофил":

    Потърсих политическа карта на РФ(страната е съставена от 68 субекта)-няма. Непрекъснато набиват "Русия имала суровини",дайте да видим картата за да ни е ясно къде се намират тези суровини. И дали губернията Русия има правото да ги обявява за свои.
  • 43 MATA HARRY♀️

    6 0 Отговор
    ЗТМ ЗАДРУЖНО ТВЪРДО МОРАЛНО ДЕЙСТВИЕ СРЕЩУ СВЕТА. Защото ,,нормалното,, е скучно и грешно а ненормалното Нормално е новото нормално. Червеният спектър и цвят преобладава винаги в всеки аспект от живота.
  • 44 Гуляев

    3 9 Отговор
    20 години управлява малкият мук ма кратно, кой е откъснат от дейстивтелнсотта? Да та е.а в подложката.
  • 45 Рашата трябва да се унищожи

    2 5 Отговор
    И освободи от болшевишкия кгб диктат
  • 46 2037

    0 0 Отговор
    Да си играят, играта.
  • 47 Вярно е! Руснаците вършат чудеса, за

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "реалността":

    да пазят държавата си! И така трябва! Българите и те вършат чудеса,но за да я предадат на враговете ѝ! Единствено правилната рецепта за излекуване на лакомо око е размазването на главата и ръцете от комплекта!А Запада трябва да се научи да не гледа към чуждото с крадливи очи, но явно единственият начин е като бъде унищожен! За съжаление!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Анонимен

    0 1 Отговор
    Младите ако падне путин, системата ще плачат като ги опънат на запад на полето. Здравето ще им вземат. Ще гледат старци с отрязани крака, с един зъб и ще ви кара стареца на 5 минути да му миете зъба в италия, а е работохолик младото и се върна в бг. Не е глезена, на тютюна нела от малка. Затворени са на запад сами. Сакскобургготски от Испания и щерката и всичко може да дойдат в бг, защо нали е хубаво, а в бг зле. Беше спокоен живота ни преди 1989. Да сменят парите големите и да си ги върнат обратно краденото. Цру снимали, на гроба ли путин ще носи, балкана, замъка.. И да е негов, ще го остави на държавата. На запад няма рускини и македонци и албанцо.. Да опитат, да видят как с кървави ръце и болен кръст, розо, лалета.. Идваха малките да плачат, остави ги сами във 2 и 3 клас сами в бг, а тяв холандия.
  • 50 Анонимен

    0 0 Отговор
    Нашите деца не са живеели при социализма. Разбирам ги младите. Не ги обвиняваме, но човек трябва да мисли, сравнява и е от значение, къде си живял, къде си работил, децата ти ако са на запад. Слагаш соца и следн1989, правиш разносметка и си правиш за себе си заключение. Има крайни мъстят, че дядо им е убит от комунистите, но има и млади лежали в белене си казваха, може да е било с нас, но имаше работа. Народа не иска милионите ви, но що годе да живее добре, а и спокойно. Весели, щастливо бедни, изнервен, болен, отровата дойде наркотика,. Невалди е шпионин. Издава военни тайни. Подкупен отвън. Може да е умен, юрист, но има вина. Млсдите ще го разберат, но късно. И в бг викаха, кой не скача е червен и сегамотвън ревст, там им е ок, но момичета и момчета има самотни, а и бб го каза, като останат стсри моми и след смъртта им ще ги наследят наследниците и българия ще се оправи. Думи ли са, както и симеонов, в бг ще останат малко, но качествени хора. Кви политици са. Пусни бнр, много умни журналисти слушаме, а не като тоя симеонов.
  • 51 Начини много

    0 0 Отговор
    Матийо ма, западните страни не са откъснати от действителността а си живеят в тяхната действителност а повечето други държави скачат според действителностите които им налагат.А онези които се стремят да не го правят им налагат от една ултра западна държава с три букви С_Щ западната действителност със сила.Руската душа не е била способна да колонизира и пие лръвчицата както са постъпили англичани французи датчани холандци немци испанци португалци по всички континенти.Русия има много възможности една от които е руското автомобилостроенето да произвежда МПС конкурентни на западните като например БМВ Мерцедес и останалите.Както и други неща които да бъдат желани и с които да наводните света.Защото само да ги пердашите във големи войни не е достатъчно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания