Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 15:39 3 655 51

Заев: Гоце Делчев винаги призоваваше за единство и сплотеност

  • гоце делчев-
  • единство-
  • зоран заев-
  • северна македония-
  • ес-
  • история

Македонският премиер отправи послание за единство

Заев: Гоце Делчев винаги призоваваше за единство и сплотеност - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев изпрати поздравление по повод деня, в който преди 149 години е роден Гоце Делчев, съобщава информационният сайт "Фактор", цитиран от БНР.

"Днес, на 4 февруари (23 януари по стар стил - бел.ред.), в деня на рождението на вдъхновителя на македонското национално дело Гоце Делчев си спомняме и отдаваме почит на неговия исторически принос в създаването на македонската държавност.

Като вдъхновител и двигател на македонската революционна организация Гоце Делчев винаги призоваваше за единство и сплотеност в политическите предизвикателства, пред които е изправена страната, на всички обществени фактори и граждани, без разлика от тяхната религиозна, етническа или политическа принадлежност.

Идеалите на тази велика личност са наше общо задължение да продължим да изграждаме държавата като демократична и икономически напредваща страна, която днес е част от най-силния военен съюз НАТО и страна, която върви към членство в ЕС", се казва в посланието на премиера. Делегации на правителството, на управляващия СДСМ и на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ положиха цветя на гроба на Гоце Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    28 2 Отговор
    Ако така е казал Зайьо значи му е съвременник на Гоце Делчев, ако обаче не го казал точно така, неграмотника отново е объркал заглавието!

    Коментиран от #16, #27

  • 2 Ммм...да

    52 1 Отговор
    Тоя бунак говори така за Гоце,все едно му е бил съвременник ! Жалка гнида ! Да живее България !
  • 3 Отечествен Фронт

    12 9 Отговор
    Занесете венци и цветя на антифашиските паметници и потърсете прошка фашиски наследници, не ни занимавайте с разни истории от преди 150 години!

    Коментиран от #32

  • 4 българин

    39 2 Отговор
    Сръбско мекере си Зайо!

    Коментиран от #51

  • 5 Льольо

    45 2 Отговор
    Георги Делчев е българин, роден в България и призовава за единство в България. Ние днес, българите, призоваваме към същото -единство на всички българи (включително и неговите наследници) към България. Какво не ти е ясно Зайо Байо?

    Коментиран от #8

  • 6 Епа да

    30 1 Отговор
    А вие защо се разединихте от сънародниците си тогава бре господине ?
  • 7 Мишо

    16 1 Отговор
    Сигурно са били набори
  • 8 Хисторик

    4 33 Отговор

    До коментар #5 от "Льольо":

    Аа стана Георги от Гоца Мицо стана Митко, а защото в Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Разлог, Петрич казват, че са македонци и там ли сърбите им оказват влияние? Цяла Рилопиринска Македония казват, че са македонци!

    Коментиран от #12, #13, #18, #28, #42

  • 9 Павел Пенев

    28 1 Отговор
    Така ли сплотявате българите? Като откривате сръбски културен център в Скопие? Браво на вас,долна политическа сган!
  • 10 Агент Гоце

    18 2 Отговор
    Тоя е живял с Гоце Делчев познава го и знае какво е казал и какво е мисли ли та говори на какви наркотици са макетата да си затварят устата

    Коментиран от #25

  • 11 Наблюдател

    18 2 Отговор
    С крадците на История въпросните Северонякакви македонци обединение неможе да има!
  • 12 трес

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Продажници в БГ дал господ.
  • 13 Льольо

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Тие велат, дека са македонци, оти са бугари. Затоа вие не сте македонци, пощо не сте бугари. Ви велат Северномакедонци и немате историа. Оние, дека ги поменуваш имат -бугарска историа е нифната историа.
    А така! Ти го рекнаф.
  • 14 JEB

    6 1 Отговор
    найш какво единство ще ти дам ей плъхче..
  • 15 JEB

    18 1 Отговор
    долината на струма никога не е била част от никаква македония
  • 16 Хихихи

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Уди Кълвача":

    Зайьо
  • 17 До Зайко Байко Кукурайко

    14 1 Отговор
    Добре бе ,Зайо! Защо в БГ има градове Гоце Делчев, Сандански... а ти още не си прекръстил някое малко село, дори да го напишеш с новите букви?

    Коментиран от #20, #21, #34

  • 18 АлМак от Мелмак

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Кой го казва? Радио "Филип Македонски" или националната телевизия на РСМ "Александър Македонски"?

    Коментиран от #50

  • 19 Стамат

    19 0 Отговор
    Точно така, призовавал е за единство на всички Българи, тези от Македония от Мизия, Тракия, Добруджа и т.н.
  • 20 Гхъ, гхъ!

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "До Зайко Байко Кукурайко":

    Пречи му иденТитот!
  • 21 До Зайко Байко Кукурайко

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "До Зайко Байко Кукурайко":

    Зайо, имам оферта за теб и Никола Пендаровски: ПРЕКРЪСТВАТЕ СКОПИЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ВЛИЗАТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ БЕЗ ПРОБЛЕМ! Има ли сделка?😄😠
  • 22 Мизиец

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Гоце Делчев винаги призоваваше за единство и сплотеност
    Ами да. Така е. Човекът рече: "Сите балгари заедно!" -на чист български език, с леко диалектен уклон. Честно казано, моят български е по зле.
    Ама вие, като твърдите че не сте българи, какво общо имате с това? И какъв ви се пада българинът Гоце Делчев?
  • 23 Гоце

    5 2 Отговор
    Тоя защо го цитирате въобще? Защо давате информация за тия нещастници?Нека си живеят изолирани и самодоволни!
  • 24 Античното Маке

    18 1 Отговор
    Когато Георги Делчев призоваваше за единство и сплотеност, не е имало нито северно македонска нация, нито северно македонска държава. Той призоваваше за единство и сплотеност на Мизия,Тракия,Македония в едно- обединена България.
  • 25 РАДИО ЕЛТО

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Агент Гоце":

    господин ЗАЕВ не е на наркотици сигурно слуша радио като мене аз редовно си говоря с ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ на честотата в отвъдното няма как да разбереш трябва да слушаш РАДИО
  • 26 Добруджа

    5 2 Отговор
    Това племе, северно македонско е НАЙ простото в цялата измислена "югославия "
  • 27 СРПСКИ шмекер

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Уди Кълвача":

    Шмекерът и мазен ласкател на Борисов го използва за вреден за България договор. Сръбско-руските яничари ни клеветяШмт пред света , а нашите управляващи ппп/по.ки /мълча, като ...в нови гащи.Крадат парите , а заа популяризиране на истината нула усилия.пнастроиха целия свят против нас , а лицимерието , с неизпълнените обещания, с подлост и коварство. Спрете газта и военните ,руски полети заБза београдРежете ги за преговорните глави за ЕС Били ни братя , само че те не желаят да ни имат за братя , срамуват се , че ги унижаваме..Стига отстъпки и компромиси .Няма македонска история и северомакедонци преди 02.08. 1944 .Не искат обща история , нямима само българска история. Преваждайте и раздавайте , да чета и да проумяват нерезбиращите евроатлантици.Зеленият чорап от военноте разузнаване на щатите Пърдюю и купен , бийте му черен печат в паспорта и го изгонете показно и унизително.При посрепа на Сащ за руско-сръбското образовение РСМ , махтете военните бази на краварите и поставете въпроса за излизане от НАТО , ДА ИЗБИРАТ ИЛИ НИЕ ИЛИ СРЪБСКО -МОСКОВСКИТЕ МЕКЕРЕТА.ПЪРДюТо ДА ОДИ ДА ДОИ , я крави , я бици , както му аресва на дженсъра .А ма не ви стиска , мижитурки .Горе главата българи , истината е с нас , справедливостта е е с нас , бъдете агресивни и неуморни .Който не разбира , да си трае .Ние напправихме жертви за много мирлиарди за да получим СА за ЕС-Козлодуй , 3 пъти по-ниски субсидии да селското стопанство и ни заляха дотирани продукти.Забраних ни язови
  • 28 Volvo for life

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Ха питай ги сега пак и един няма да ти каже че е северномакедонец. Македонец значи - чист българин!
  • 29 Калпакчиева

    5 1 Отговор
    Да побърза да положи цветя на гроба на сталин.Абе "приятел" за каква страна говориш и държавност като поо него време югозапада е под турско робство или васалитет.Като сте се запътили към членство да не се препънете.Имате много дълъг път да вървите с тези дебели глави на раменете.
  • 30 Брависимо

    6 1 Отговор
    Ейййй, много им е мазен курбана на тия макета. Едно си думат, друго си делат!
  • 31 Варна Охрид

    6 1 Отговор
    Обединение може да има под Българският флаг, всичко друго е разединение. Вижте Китай, първи и най-важен принцип, за тях е принципа за единен Китай. При нас е същото малкото би трябвало да се приобщи, към голямото, ако иска да оцелее. Защото освен, че С. М. е по-малката част, от Б-я има и доста албанци, които не спират да се плодят, така както циганите у нас. Проблема е общ! Да се обединим, около проблемите, за разрешаване, това е прагматичен подход. И нека сме реални единственият ни съюзник (реален) е албанският народ.

    Коментиран от #37

  • 32 Комунивирис

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Отечествен Фронт":

    Вирусът на комунизма е нанесъл непоправими вреди на македонската нация. Не иска да помни 150 години по-назад, че е излюпила от Майка България, а 75 години по-назад, че е рожба на Коминтерна. Колко жалко е да си сърбоман-комунист.
  • 33 Маке запъртък

    7 1 Отговор
    Гоце Делчев се е борил за освобождаване на поробената българска територия , а не за подобен етнически буламач , наречен македонци.Все едно сега живеещите в Трън да обявят Трънска република и да се кръстят трънчани.То бива глупости но тези тотално са изкукали.
  • 34 Велес

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "До Зайко Байко Кукурайко":

    На времето имах гости, от БЮРМ, казвам им, че прадедо ми е от Велес а те се споглеждат неразбирайки, по едно време единия казва на другия, "Титов Велес". Те това е БЮРМ-РСМ посърбена, Велес е български град, от панти века дошли сърбите сложили едно Титов отпред и си мислят, че ще излъжат някого. Тито днес го знаят само в Сърбия и за съжаление в Скопие.
  • 35 ТУРАНОВА

    2 0 Отговор
    Престанете даго споменавате цитирате показвате съобщавате този полунадрусан индивид.От устаята му хвърчат такива дивотии бързам да отида в банята да повръщам.
  • 36 bul

    6 1 Отговор
    Националния герой на СМ е българин!.....

    Коментиран от #41

  • 37 България Китай

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Варна Охрид":

    България е втората страна в света, признала Китай!
  • 38 ВМРО

    3 1 Отговор
    северно македонците НЕ са принадлежност на повардарието а са само ДИАГНОЗА...
  • 39 Кси

    4 1 Отговор
    За единство на кои, на българите от всички географски територии, включая и македонските, това е важно уточнение
  • 40 Наката

    7 1 Отговор
    Нов четник в дружината на Гоце Делчев.Жив , здрав и ръси бисери.
    Набора му Зоран Заев.
  • 41 Орфей

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "bul":

    И на Гърция също, Александър е син на Филип роден във Филибето (Пловдив). Племето на македоните е тракийско племе с елинизиран цар (Александър е възпитан, от Аристотел) и всичко каквото е направил го е направил, за славата на Елада, за съжаление така стоят нещата с предателите. Ахил е същият българин (мирмидонец) изгонен, от своите и нает, от данайците да се бие срещу своите в Троя. Тогава там е била Мизия.

    Коментиран от #46

  • 42 Кси

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Те и в софийско казват, че са шопи, но това не означава, че са друга нация и не са българи, каквито са претенциите на географската област македония-север, даваш неуместен пример, понеже нещо не вдяваш
  • 43 Кси

    6 1 Отговор
    Гоце Делчев не се е борил за отделна македонска държавност, а за обединение на всички българи от Мизия, Тракия и Македония, все българи, тоя пак се изхвърля по темата
  • 44 Заю

    3 1 Отговор
    Гоце Делчев ще ви вкара в ЕС нали ...?
  • 45 Кси

    4 0 Отговор
    Заев, вземете пример от Молдова, Мая Санду има повече топки от вас, вижте в уикипедия как са си записали официалните езици/румънски, и още един, норма на старобългарски/, а вие се държите като мекотело
  • 46 Да еааа!

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Орфей":

    Филип 2 не е роден във Филибето, роден е е Пела. Затова гърците се подхилват

    Коментиран от #49

  • 47 Лоша работа

    1 2 Отговор
    То и Вacил Лeвcки e бил идeoлoг и нaй гoлeмия oргaнизaтoр нa бългaрcкaтa нaциoнaлнa рeвoлюция и ce бoрил зa бългaрcкaтa cвoбoдa, кaтo призоваваше за единство и сплотеност и е ocнoвaл и cъздaл цялa мрeжa oт рeвoлюциoнни кoмитeти из бългaрcкитe зeми, тoгaвa вce oщe в рaмкитe нa Ocмaнcкaтa импeрия , Нo вcичкитe тe ca били вce нa тeритoриятa в днeшнa Трaкия или Ceвeрнa Бългaрия, a Мaкeдoния oщe прeди врeмeтo нa Лeвcки Нe ce cчитaлa зa бългaрcкa зeмя и зaтoвa бългaрcкитe рeвoлюциoнeри и Левски нe ca нacoчвaли дeйнocттa cи нaтaм и в Мaкeдoния нямa и нe e извecтeн нитo eдин ocнoвaн oт Лeвcки бългaрcки рeвoлюциoнeн кoмитeт и зaтoвa Лeвcки нe e пoчитaн в Мaкeдoния кaтo oбщ иcтoричecки гeрoй ..!!!

    Коментиран от #48

  • 48 11 дек 1868г

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Лоша работа":

    Имай в пред вид, че тогава транспорта не е бил, както е сега, пътувало се е с дни а и документ (тескере) е трявало да имаш с което властта ти разрешава да пътуваш до някъде. Левски започва първата си обиколка с параход от Търно Магореле до Цариград минава през Тракия, подбалкана и пресича Централен Балкан стигайки до Никопол се прибира в Букурещ това става, за около три месеца, контактувал е само с доверени лица (познати или роднини) негови и на неговите най-близки сподвижници. Да стигне до Охрид и Битоля е било почти невъзможно практически. Левски изповядва република, когато в Европа няма ни една република освен миниатюрната държавица Сан Марино. Но Апостола е наясно: „Бързам да изляза пред времето“.
  • 49 Кой знае

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Да еааа!":

    Всичко свързано с древната македонска държава е старателно заличавано, от победителите в случая Римляните, а колкото до гърците, те не се бият на бойното поле, просто си присвояват победите и имената на героите. Те по правило вместо "Б" пишат "П", така че не е Пела а Бела ако е така.
  • 50 🌞🌞-аз съм северен македонец-🌞🌞

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "АлМак от Мелмак":

    Казва го говорителката по радиоточката на летището в Скопие
  • 51 rule

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "българин":

    Че там друг не може да стане министър-председател!
Новини по държави: