Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 18:14 2 453 8

Гърция с нови мерки срещу пандемията

  • гърция-
  • коронавирус

Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони

Гърция с нови мерки срещу пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Гърция удължи срока на ограничителните мерки за влизане в страната до 06.00 ч. на 22 февруари 2021 г. , съобщиха от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Мерките се прилагат спрямо всички пътуващи без изключение

При влизане на гръцка територия, независимо от вида транспорт, от пътуващите се изисква да представят негативен резултат от тест по метода PCR, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция. При липса на такъв гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната. При влизане гръцките власти по своя преценка мога да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест, бърз или PCR, предупреждава БТА.

Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози - както за предварително направен PCR, така и бърз тест на съответния ГКПП.
До излизане на резултатите от направения на граничния пункт тест всеки гражданин е длъжен да остане в самоизолация на посочения в PLF адрес.

Властите ще се свържат с конкретния пътник единствено при положителен тест. В противен случай след изтичането на задължителната седемдневна карантина на посочения от лицето адрес, е позволено излизането при спазване на действащите в страната противоепидемични мерки и ограничения.

При пътуване към Гърция всеки гражданин, без изключение, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF), където подробно са описани действащите мерки, ограничения и изисквания. Компаниите предоставящи пътнически услуги - (самолетни, морски, сухопътни, са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има QR преди качването му на борда.

При липса на такъв транспортната компания носи отговорност за връщането му в родината.
Гражданите с постоянно пребиваване в Гърция следва да попълват PLF и при напускане на страната.
При пътуване със самолет не се изисква PCR тест само ако конкретният пътник не напуска транзитната зона на летището. При транзитно преминаване със сухопътен транспорт се изисква PCR тест.

При пътуване по работа (бизнес), такова е разрешено единствено по изключително неотложни причини. от МВнР препоръчват на гражданите предварително да съгласуват с гръцките гранични власти на сухопътна граница своето пътуване, когато то е по бизнес повод и конкретните причини за него, за да са сигурни, че ще бъдат допуснати на гръцка територия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПГ

    20 1 Отговор
    Това е в момента световния ред!

    Коментиран от #4

  • 2 СТАДО

    16 2 Отговор
    НОВИТЕ ВИЗИ ПРЦ,ВАКСИНАЦИОНЕН СЕРТИФИКАТ КЪМ ТЯХ ДА ДОБАВИМ И КЮ АР КОД И СТЕ НАТЪКМЕНИ С ВАШИЯ ГЕЙРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ДА ВИ Е ЧЕСТИТО СТАДО.
  • 3 QR Виза

    9 1 Отговор
    А минни полета по границата кога ??? Откачена работа !
  • 4 Бари

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "ОПГ":

    Не е ! Това е прегледа , филма още не почнал .
  • 5 Еди кой си

    9 0 Отговор
    Те гърците пак почнаха да си убиват бизнеса
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123

    5 0 Отговор
    Когато лятото не дойдат чуждите туристи гърците ще се ослушват.
  • 8 big

    5 0 Отговор
    Все нови и нови мерки, а "вируса" не отстъпва! 1овек трябва да е идиот, да не разбере, че не това са правилните мерки!