Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 07:15 2 059 4

Испания ще лекува португалски пациенти

  • португалия-
  • коронавирус-
  • испания-
  • пациенти-
  • лечение

Ситуацията в Португалия е критична

Испания ще лекува португалски пациенти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испания предложи на Португалия помощ, като вземе на нейна територия португалски пациенти за лечение, за да облекчи препълнените болници в съседната страна. По последни данни в тях са настанени за лечение над 6200 пациенти, предаде БНР.

Министърът на здравеопазването Каролина Дариас "е в пряк контакт с португалския си колега" Марта Темидо, за да "обменя информация" и "оценява подходящите линии на сътрудничество", обясниха испански правителствени източници пред португалския вестник "Публико". Това се налага заради безпрецедентното нарастване на случаите на коронавирус в Португалия.

Тя е сред най-пострадалите от третата вълна на COVID-19 с 14 158 починали от началото на пандемията, което я поставя на девето място в света по смъртни случаи на глава от населението. Заразените са близо 770 хиляди при малко над 10 милиона население. Само за последния уикенд случаите на COVID-19 са почти 10 хиляди.

Въпреки високата заболеваемост от този понеделник около милион и 200 хиляди ученици ще се върнат в класните стаи след две седмици прекъсване. Португалското министерство на образованието се аргументира с факта, че голяма част от учениците нямат компютри за онлайн обучение, а има и немалко населени места без интернет.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    6 3 Отговор
    С пари всичко става в този корумпиран свят. Налива се там, където трябва и хоп "пандемия".

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    Да ти кажа и там май боко има пръст!
  • 3 Един

    0 0 Отговор
    Що бе ? Португалци не останаха ли?
  • 4 Баце

    1 0 Отговор
    Бойко съсипа Португалия. Ще им изпратим Радев с ✊ да спре вируса.