Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 10:45 1 254 1

Движение "Пет звезди" гласува онлайн за правителството на Драги

  • италия-
  • марио драги-
  • джузепе конте

До момента Марио Драги е събрал подкрепата на почти всички италиански партии с изключение на крайнодясната "Братя на Италия"

Движение "Пет звезди" гласува онлайн за правителството на Драги  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на италианското движение „Пет звезди“ каза, че членовете му ще гласуват утре дали да подкрепят правителство, ръководено от бившия шеф на Европейската централна банка Марио Драги, предаде Ройтерс.

„Реших онлайн гласуването да се състои утре“, написа във Фейсбук временният лидер Вито Крими.

Първоначално движението планираше онлайн вота да е от вчера, посочва БТА.

Но тази сутрин съобщение в блога на партията казваше, че гласуването е временно отменено и че нов час ще бъде обявен по-късно.

Това съобщение дойде и след изненадващия пост във Фейсбук на основателя на „Пет звезди“ Бепе Грило в момент, в който партията се готвеше да подкрепи правителство на Драги.

В съобщението на Грило се припомняше неговата среща с Драги по време на консултациите за сформиране на нов кабинет. „Аз очаквам Драги да каже публично онова, което заяви пред нас“, каза Грило. Той увери, че Драги е бил съгласен с Движението по повечето горещи въпроси и допълни: „Нека да изчакаме той да каже публично какво иска да прави, защото идеите му все още не са ясни, но никой тук няма все още ясни идеи. Затова ви моля за известно търпение“.

Това решение на движението за отлагане на гласуването забави процеса на сформиране на ново правителство.

Досега Драги е събрал подкрепата на почти всички италиански партии с изключение на крайнодясната „Братя на Италия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диверсант

    0 0 Отговор
    Разбира се че ще има подкрепа. В противен случай губят по 365 000 € чист доход до края на мандата. Кой е луд. От 1000 кладенци вода ще изкарат за да доказват колко са отговорни за Италия
Новини по държави: