Last news in Fakti

17 Декември, 2012 11:10 1 176 4

Обама: Няма да допусна ново клане на деца

  • барак обама-
  • нютаун-
  • стрелба-
  • разстрел
Обама: Няма да допусна ново клане на деца - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Ще използвам цялата си власт, за да не се повтори трагедията в Нютаун. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама на възпоменателната църковна служба за жертвите от клането в града.

Днес в Америка скърби цялата нация, заяви Барак Обама в училището „Санди Хук". Той дори се срещна с близки на 26-те жертви, убити в началното училище - 20 деца и 6 възрастни, предадоха агенциите.

Барак Обама не пропусна да припомни, че нито един закон или пакет от закони не може да премахне злото. Той обеща да ангажира експерти от различни категории - от полицията и прокуратурата през психиатрите и учителите до родителите - в кампания за предотвратяване на подобни трагедии.

От своя страна кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг призова Обама да бъде решителен и да прекъсне традицията на американците да ценят оръжието повече от здравето.

Експерти вече предупредиха, че месеци може да отнеме създаването на психологически портрет на нападателя от гимназията.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    ми да има на входа н у4илището скенер и охрана с бронежилетки а преди входа да има зона с рентген и да се вижда преди изобщо да има съприкосновение дори с охраната какво се носи
  • 2 кк

    0 0 Отговор
    има сили и кръгове за който не подозираш и няма как де се справиш с тя обама.....т тези убийства са по техна заповед
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Обама иска да се ползва българския опит за недостъпност на оръжието.
  • 4 георги

    0 0 Отговор
    Как, това са само негови съждения, проблема не е в оръжията а във възпитанието и обществеността - загиващ капитализъм с много и все повече кризи, икономически и в съзнанието на хората....Необходим е нов световен ред......