Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 07:35 1 978 4

ЕС преговаря с "Модерна" за още 150 млн. дози от COVID ваксината на компанията

  • ес-
  • модерна-
  • ваксина-
  • коронавирус

Европейският съюз също така е близо до приключване на преговори с американската компания "Новавакс" за 200 милиона дози от нейната ваксина, която още е в процес на разработка

ЕС преговаря с "Модерна" за още 150 млн. дози от COVID ваксината на компанията  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз води преговори с американската компания "Модерна" за закупуване на допълнителни 150 милиона дози ваксина срещу COVID-19 към вече поръчаните 160 милиона дози.

Междувременно, от "АстраЗенека" са предложили да компенсират забавянето в доставките за Евросъюза с ваксини, произведени извън Европа, което трябва да бъде одобрено от еврорегулатора в Амстердам.

По-рано в понеделник Световната здравна организация одобри за спешна употреба две версии на коронавирусната ваксина на AstraZeneca и Oxford, които се произвеждат от AstraZeneca-SKBio (Южна Корея) и от Института за серуми в Индия.

Европейският съюз също така е близо до приключване на преговори с американската компания "Новавакс" за 200 милиона дози от нейната ваксина, която още е в процес на разработка.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лаборант

    10 2 Отговор
    И каква стана тя - целия свят стана опитна лаборатория, всеки си преви ваксини и ги тества директно върху хората. Пътят към ада е постлан с добри намерения
  • 2 ЦарВул

    8 2 Отговор
    АЗ ПЪК ИСКАМ РУСКА ВАКСИНА "СПУТНИК V/СПУТНИК ПОБЕДА/АМА ТИКВАТА НЕЧЕ!!!
  • 3 Бай Аз

    4 1 Отговор
    Модерна -немодерна.

    Тия евро-гейци не поняха ли , че няма смисъл от тези ваксини?
  • 4 войводата

    1 0 Отговор
    само Руската ваксина другото е пунта мара