Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 08:55 1 707 4

Борис Джонсън с призив за гарантиране на прозрачност при пандемии

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Британският премиер иска да поведе усилията за глобална реакция, включително чрез система за ранно предупреждение

Борис Джонсън с призив за гарантиране на прозрачност при пандемии  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън призова за сключване на глобален договор за гарантиране на истинска прозрачност при пандемии, предаде Ройтерс.

Целта е страните да обменят данни, на фона на безпокойствата на Великобритания и Съединените щати, че наскоро приключилата мисия на Световната здравна организация в Ухан не е получила пълен достъп. Екипът се опита да установи произхода на коронавируса, открит в централния китайски град през декември 2019 г.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства в туитър инициативата на британския премиер, "за да бъдат подобрени подготвеността, устойчивостта и възстановяването в световен мащаб".

В рамките на британското ротационно председателство на Г-7 тази година Джонсън иска да поведе усилията за глобална реакция на пандемии, включително чрез система за ранно предупреждение.

В петък предстои видеконферентно заседание на лидерите на страните от групата, на което ще бъдат обсъдени борбата с коронавируса и разпределението на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исмет

    3 0 Отговор
    Прозрачен чорапогащник по-скоро
  • 2 Лелее

    4 0 Отговор
    Да си дойдем на думата - НОВ световен РЕД!!!
    Сега чакаме и друга членуваща в сектата , Меркел да се “загрижи “ , Бил Гейтс да похвали ваксините , и накрая разбира се “експерти” - математици да “ изчислят “ ..,
    Хитлер пасти да яде ...
  • 3 Шекел

    1 1 Отговор
    Борисчо ама тя пандемията превзе Света бе глпак.Закъде вече?!
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    2 0 Отговор
    Как само звучи : " среща на г-7" 🤔, а всъщност е среща на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ‼