Last news in Fakti

6 Март, 2021 14:43 2 403 4

Криза! Лондон съкращава драстично помощите за страни в зони на конфликт

  • великобритания-
  • икономика-
  • мигранти-
  • ислямска държава

Този ход на правителство бе критикуван от политици и благотворителни организации, които смятат, че това ще има голямо отражение върху проблеми като тероризма, миграцията и бежанските кризи

Криза! Лондон съкращава драстично помощите за страни в зони на конфликт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британското правителство планира съкращаване със стотици милиони паунда на помощите, отпускани на страни, които се намират в зони на конфликти, съобщи "Скай нюз".

В изтекла информация от документ на министерството на външните работи, разпространена от медийната платформа „Открита демокрация“, става дума за драстични съкращения в помощите за чужбина.

Особено осезателни са съкращенията за страни в конфликтни зони. Посочени са примери. За Сирия, която миналата година е получила 137 милиона, сега са предвидени около 45 милиона тази година. За Южен Судан помощите са намалени от 110 на 45 милиона паунда. Съкращенията за Либия са в рамките на 63%, а за Сомалия - със 60%.

"Скай нюз" съобщи, че от министерството не са отрекли изнесената информация и са коментирали, че „пандемията от COVID-19 е принудила властите да вземат тези трудни, но необходими решения“. Те са уточнили, че става дума за временно намаляване на помощите.

Този ход на правителство бе критикуван от политици и благотворителни организации, които смятат, че това ще има голямо отражение върху проблеми като тероризма, миграцията и бежанските кризи.

Мярката бе критикувана и от депутата от консервативната партия и председател на парламентарната комисия за отбрана Тобайъс Елууд, който каза, че „терористични групировки като "Ислямска държава" и "Боко Харам" могат само да печелят от британското отстъпление“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логично

    7 1 Отговор
    Увеличават парите на медиците с 1% хазната им е обран бостан,за кого по-добре?

    Коментиран от #3

  • 2 Махмуд

    17 3 Отговор
    Хахаха.Че кой ги плаща тия помощи работещите на които им одържат пари за какво ли не.И там е пълно с работещи бедни 5 дипломи 10 курса три езика и пак едвам свързваш двата края и караш някоя Дачия а тия в Китай с Бентлита и Ферарита.Пълен цирк е запада.
  • 3 Четник

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Логично":

    Не всяка държава,като България може да се похвали с най—високата смъртност и най—нископлатен труд в ЕС.
  • 4 Говедаров

    5 0 Отговор
    Дано и на украински националисти да им спрат помощите, да мирнат най-накрая.
Новини по държави: