6 Март, 2021 15:23 4 894 14

Скандал в Лондон! Британското правителство е похарчило 2,6 млн. лири за...

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • алегра стратън

Съвсем наскоро между другото бяха лансирани и планове за преоборудване на "Даунинг стрийт" 10, включващи възможността за спонсориране отвън, което подразни британците

Скандал в Лондон! Британското правителство е похарчило 2,6 млн. лири за... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Даунинг стрийт" е похарчил повече от 2,6 милиона паунда за да обороудва ново помещение за брифинги. Плановете са да има излъчвани по телевизята всекидневни пресконференции, като тези в Белия дом, на говорителката на премиера Алегра Стратън.

От канцеларията на премиера Борис Джонсън заявиха, че парите са порхарчени в името на обществените интереси и по този начин ще се увеличи отчетноста на правителството пред хората и прозрачноста за неговата работа. Лейбъристите в опозиция обаче казаха, че този разход е типичен пример за „изкривените пироритети на Джонсън“.

Съвсем наскоро между другото бяха лансирани и планове за преоборудване на "Даунинг стрийт" 10, включващи възможността за спонсориране отвън, което подразни немалко британци.

Що се отнася конкретно до плановете за превръщането на "Даунинг стрийт" 9 в зала за всекидневни пресконференции, то идеята е там да бъде полето на изява на говорителката на премиера Алегра Стратън. Тя е бивш журналист, изиграла голяма роля като ръководител на стратегическия екип за комуникации на министър на финансите Риши Сунак.

Като политически назначен съветник, а не като безпристрастен обществен служител, очакванията са Стратън да брани действията на правителството и да громи опозицията, пише тази сутрин вестник „Гардиън“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тия па

    29 1 Отговор
    Ние тука дадохме 6 милиона за зид, той падна и ни обясниха че било добре, щото иначе можело да бъде по зле
  • 2 Даммммм

    14 2 Отговор
    Едни пари ще ги вземат едни наши хора-до болка позната схема и у нас...пуста демокрация бе
  • 3 Шекел

    12 3 Отговор
    Англосакситр потъват бавно но необратимо затънали до шия в корупция скандали и духовното падение наречено забогатяване.
  • 4 учете тулупа

    10 1 Отговор
    Тия не са чели наш Бойко.
  • 5 Обедняха съровете

    10 3 Отговор
    Нямат пари за мед.персонал,режат помощите за тъмнозелените,оглеждат се за спонсори,приклякването започва..

    Коментиран от #7

  • 6 пройчо

    4 1 Отговор
    "... Плановете са да има излъчвани по телевизята всекидневни пресконференции, като тези в Белия дом, на говорителката на премиера..."******СЕВДО ...това е Лично мнение ,нали ,трътко?!!!:)))...къде скри днес Бацока---Хората питат !???:)))
  • 7 Дончу

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Обедняха съровете":

    Искате се, злобно булгарче

    Коментиран от #11

  • 8 цербер

    1 0 Отговор
    да оборУдва ново помещение
  • 9 Това пари ли са за скандал чак пък...?

    6 2 Отговор
    В България това са джобни пари на джипкаджията.Паднала ограда е 50000000 евро,дупка на асфалта,двадесет милиона евро,ремонт на джамия,пет милиона евро,детска градина за дупедати двайсет милиона евро.Тези британци са бедни островитяни,че вдигат аларма за никакви пари....
  • 10 icudk ilsj

    3 1 Отговор
    Лордовете , а ви пратим шопо от Банкя да ви поочупи малко , много сте се сковали. Простичко е - махнете го тоя луд Джонсън , до него ли стигнахте след оная кършещата се кикимора Тереза Мей (тереза мей кючек) . Вече и името и не можеш да намериш в нета , а тоя е толуп като нея.
  • 11 Хахаха..

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дончу":

    Абре Дончу-Македончу,па оти са лютиш? Да немаш рода у Ингилизко,прости брачо..
  • 12 Инглизи?

    1 1 Отговор
    Лири???
  • 13 sssr

    1 0 Отговор
    заповядайте в БГ.ТУК ЗА ВАШИТЕ 2,5 МИЛИОНА ЛИРИ СЕ ПИШЕ САМО ЕДИН ГОЛ ЛИСТ ХАРТИЯ.разтревожили се в uk.
  • 14 Голямо охарчване във Великобритания!!!

    0 0 Отговор
    Кралството ще го Закъса!! Ако имаха нашите Крадци и лъжци е тогава ЩЕЕ страшно в Империята! Те са оборудвали, ремонтирали зала за брифинг, не са ОКРАДЕНИ парите!!! За какво Ревете!!!
Новини по държави: