Last news in Fakti

8 Март, 2021 14:33 8 265 72

Четвърт милион българи са поискали да живеят във Великобритания

  • великобритания-
  • мигранти-
  • брекзит

Въвеждат нов документ за напускане на Острова, за да спрат несъществените пътувания

Четвърт милион българи са поискали да живеят във Великобритания - 1
Снимка: shutterstock

259 600 българи са кандидатствали за статут на уседналост в Обединеното кралство до края на 2020 г., който им дава право да пребивават безвизово в страната след Брекзит. Това е двойно повече от броя на сънародниците ни, за които британските власти имаха информация, че се намират на територията на Великобритания, и значително повече от населението на Бургас, четвъртия по големина български град.

От данни на британското вътрешно министерство става ясно, че само през декември 24 040 български граждани са подали молба за статут, което е в пъти повече от предходните месеци и се обяснява с фактическото настъпване на Брекзит. Дни преди Великобритания да напусне ЕС, хиляди европейци пристигнаха, за да могат да кандидатстват за разрешително за престой, даващо им право на труд и обучение в страната.

Не всички от тях обаче получават постоянен статут, тъй като за него се изискват 5 последователни години живот на Острова. Повечето се класират за временен, който дава 5 г. право на безвизов престой и възможност след това да се кандидатства за пълен статут, но ако поне половината от всяка година кандидатът се е намирал във Великобритания.

Което се оказва голям проблем за повечето европейци. Заради коронавирусната криза работните им места на Острова са временно затворени и те са се прибрали в своите държави. Според неправителствени организации твърде дългото отсъствие може да ги лиши от право на постоянен статут и това не се знае от доста от тях.

Българите са сред националностите с най-висок процент на временен статут – 60% от 236 хил. разгледани до момента молби. На 3330 пък заявленията въобще са отхвърлени, а на приблизително още толкова са обявени за невалидни.

От понеделник сънародниците ни на Острова ще се сблъскат и с ново предизвикателство, ако решат да тръгнат към България. Британските власти въвеждат нова декларация за напускане на страната, за да намалят несъществените пътувания, които са забранени заради пандемията. Сред разрешените причини за отиване в чужбина са работа, образование, заболяване, грижи за други лица, сватба и погребение.

Формулярът на декларацията трябва да се изтегли от сайта на британското правителство и да се попълни предварително. Ако не бъде направено, глобата е от 200 до 6400 паунда, а може да им бъде отказано и пътуване. Въвеждането на декларацията ще позволи на полицията да проверява пътуващите и да ги връща, ако не докажат наложителна причина.

Англия започва от понеделник да разхлабва коронавирусните мерки с отваряне на училищата, но разрешаване на международни пътувания няма да има преди 17 май.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй Въй Въй

    42 63 Отговор
    Що така Бе? И защо искат в Англия,Германия, Гърция, Белгия..., даже и в Румъния имаме, а не в Русия, при нашата освободителка.

    Коментиран от #10, #18, #62, #69

  • 2 Ски Георгиев

    21 7 Отговор
    Това е една трета от македонците които не трябва да са българи. Че и по 4
  • 3 250 000

    76 16 Отговор
    Младостта и силата на България изтича,няма връщане,много поздрави на всички Сашо Йордановци и прочее седесарската тиня..

    Коментиран от #41

  • 4 Шекел

    14 32 Отговор
    Че то тия там основно са комуняги рушофили.
  • 5 ЕЕЕ

    73 7 Отговор
    Работоспособното население се чуди как да се спаси и бяга от България. Отвратително. 30 години геноцид водят до това....
  • 6 Sieg

    16 41 Отговор
    Знаем кои са, онези мургавите! Да отиват и да не се връщат, щом там им е добре, желая им там всички да отидат.

    Коментиран от #12, #28

  • 7 Мунчо

    29 18 Отговор
    Т.нар. Британия е със съмнителни перспективи, ако изобщо просъществува като обединено кралство, съотношението доходи/цена на живота надолу, КОВИД полицейщина от най висок ранг. Да не говорим за тоталната имигрантска трансформация и общата депресивна среда. С кой акъл точно натам не ми го побира, промити мозъци явно...

    Коментиран от #15, #49

  • 8 гадно

    39 11 Отговор
    Такова не е било и по турско който може се спасява от срутището герб.
  • 9 Коко

    33 4 Отговор
    Аааааа, що бе. Нали се справяме най-добре с пандемията, кризата, всичко е супер, резултатите са видими и какво беше още? Ей това са видимите резултати от управлението на всички досегашни правителства.
  • 10 Рашитката

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Въй Въй Въй":

    Напшига по друк начин питането. Що никуй ни ще там

    Коментиран от #17

  • 11 Българин

    9 24 Отговор
    Родоотстъпници!!! Тулупа Каракачанов незабавно да им отнеме паспортите. Тия не заслужават да се наричат Българи
  • 12 Анонимен

    37 15 Отговор

    До коментар #6 от "Sieg":

    Аз съм немургав, с висше образование, 20 години стаж по специалността, на много добре платена позиция в частна компания. Само аз познавам още 15 българина като мен тук, в Англия, с които мога да превърна български град с десетина хиляди души население в град-мечта. Представи си 1% от тези над 200 хиляди българи какво можем да направим за България, ако се разкарат мафията и мутрите и можем да се върнем.

    Коментиран от #16, #29, #64

  • 13 Ингилизин

    20 4 Отговор
    Ами що не напишете колко милиона Англичани чакат за БГ-гражданство да могат да усетят на място огромния икономически растеж у нас,както говори нашия.
  • 14 аз съм Веска

    1 4 Отговор
    ИМЕТО НА ЛОНДОН ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДА НЕ ПРЕГРЪЩАТ ТАКАВА ИДЕЯ .ЕТО КАК ДУХОВНИЦИТЕ СА СЕ ГРИЖИЛИ ПРЕЗ
    ЕЗИЧЕСТВОТО ЗА НАСЛЕДНИЦИТЕ СИ .
  • 15 Умен сте, Мунчо,

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мунчо":

    Аз след 7 години живот там се прибрах, независимо, че юни месец можех да подам заявление за паспорт. Капиталът не го е грижа дали си българин или англичанин, а да му вършиш работа за минимални пари. Питайте съквартиранта ми Крисчън от Хичин, дето работи в Теско за същите пари, които получавах и аз.

    Коментиран от #59

  • 16 Знаещ

    32 10 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Нищо не може да направите. Стойте си там и си гледайте живота, колкото го имате, де. България няма нужда от никой отвън. Веднъж вече го играхме тоя цирк с Царя. Всички капацитети от Лондонското сити. Смях. Айде със здраве

    Коментиран от #22

  • 17 НАВАЛНИ

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "Рашитката":

    МНОГО ИСКАМЕ В РАША ТАМ ДАВАТ МНОГО РУБЛЕЙ. 1 РУБЛА = 1 ДОЛАР И НЕЩО. АМА ПУТИН НЕ НИ ПУСКА? НИ НА ВЪН НИ НА ВЪТРЕ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пепино

    12 6 Отговор
    Едни и същи българи снова по оста лондон париж мадрид и берлин.Броят ги навсякъде.Тъй че тия числа са преувеличени.
  • 20 Пепино

    17 1 Отговор
    Значи излиза че 120 000 българи работят на черно в Англия и не се осигуряват.А ползват местните услуги.
  • 21 Сиси Кеч

    14 1 Отговор
    Белият сахиб ще се "погрижи" за тях! 90 % са на тръстиката!
  • 22 Анонимен

    25 3 Отговор

    До коментар #16 от "Знаещ":

    Добре, че бяха Левски, Ботев, Раковски, Капитан Петко и други завърнали се емигранти. Ало разчитаме на "знаещи" в България да оправят държавата, просто ще се връткат различни малоумници с неясни цели. А преди 3 години, когато се избивахте за селфи с Тиквата, ние в Лондон му казахме в лицето, че от огледалото го гледа Пеевски, нали така?

    Коментиран от #27, #65

  • 23 1234

    16 14 Отговор
    Това са само тези които намат гражданство!!!!! Всички са емигрирали по веремето на герб и съм сигурен че половината са й гласували за герб. Видими резултати! България е обречена, съветвам всеки койти може да напусне тази прокълната земя. Животът мина 30 г в чакане!!! Стига чакахте, и още 130 ще минат е ще есъщата мизерия и кочина

    Коментиран от #25, #33

  • 24 Наркос

    12 7 Отговор
    Явно не броят още поне 1 милион, които нямаме търпение да заминем...

    Коментиран от #26

  • 25 Пепино

    15 7 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Аре бегай да бачкаш че шефа ти - пакистанец ще те види.Вече доста хора са ходили на запад и знаят как са нещата.
  • 26 Пепино

    14 9 Отговор

    До коментар #24 от "Наркос":

    Заминавай - кво чакаш.Ако искаш пари обади ми се.Бях 3 години в Испания и видях кво е да си чужденец в една държава.Колкото по малко в България - толкова по добре.
  • 27 Знаещ

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Вашите цели са ясни. Пълнете джобовете си и не го мислете. Колкото до тия дето ги изброи, ако чакахме на тях още да сме под турско. Това е истината, а иначе нека си помпаме самочувствието. Голямото въстание бе организирано от българчета живеещи в империята
  • 28 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Sieg":

    И кои те пита за мнението ти ще отида до тоалетната с него

    Коментиран от #35

  • 29 Sieg

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    Сам казваш "познаваш още 15тина", но тук се говори за четвърт милион и знаем повечето какви са. А мафията ако си отиде България и без англичани ще се оправи повярвай ми. Иначе браво за постигнатото от теб, но аз имам предвид останалия по голям процент мнозиство "българи".

    Коментиран от #47

  • 30 rusnak

    8 5 Отговор
    Добичето от Банкя кво каза по въпроса? Видими резултати или ще наприм път до Рудупскуту село дет се крих цело лято..
  • 31 Сатъра на Хана

    8 5 Отговор
    В РФ има 12 000 000 милиона Българи само в Татарстан ,Чувашия и Башкирия .......

    Коментиран от #40

  • 32 Сатъра на Хана

    10 1 Отговор
    Аз от 30 години казвам че паспорта не ме прави Американец и съм си
    Българин ................ ............. ........... За да имаш връзка с една земя и един Народ трябва да си погребал в тая земя поне едно поколение - за да имаш емоционалната връзка с нея ..........
  • 33 5678

    12 3 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Сульо,и на Марс да емигрираш пак ще си живееш в КОЧИНА! Никой никъде няма,да ти направи подарък къща!!! Аман от мрънкащи мързеливи смотаняци!!! Аз защо не живея като теб в кочина???
  • 34 Питащ

    15 8 Отговор
    Бе, сетих се един въпрос към " проспериращите" ни сънародници из Англия, Америка и тем подобни жадувани дестинации. Що не можете едно дете да отгледате сами, а трябва цялата рода от пропаднала България да се редува на смени. Знаете ли колко пари губят докато ви помагат? А после ми се хвалите колко добре било. Бели роби, това сте. Хубавото е, че не го знаете или пък да?

    Коментиран от #57

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гледах ги

    9 0 Отговор
    по телевизията леко цветни са да си стоят там
  • 37 Брабинеца

    14 7 Отговор
    на четвърд милион българи , трябва да ичм отглеждаме родителите, докато те отглеждат пакистаници, индийци, мавийци и каква ли не измет
  • 38 F.F

    0 1 Отговор
    Поне 30 000 са ония античните измислеци.
  • 39 Сатъра на Хана

    4 3 Отговор
    най-дразнещето в България ? .......... Мутрите са наточили секирите - Техниката и инструментите са на 2-йни цени ...... а не можеш да докараш всичко със самолета ;
    .......................... И когато трябва да се вземе нещо за роднини , храним и мутрите :))
  • 40 Голем смях

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Сатъра на Хана":

    Те знаят ли че са българи?
  • 41 Тръс

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "250 000":

    Ква сила бре? 80% са зулуси, помачори и тюрки!
  • 42 С уважение

    8 3 Отговор
    Мястото им е в България, У ДОМА !
  • 43 С уважение

    10 0 Отговор
    България е антибългарска заради ПП ДПС ! Това не е нормално !

    Коментиран от #48

  • 44 Родопа планина

    10 5 Отговор
    Значи никой не бяга от хубаво .Просто такава е ситуацията вьв момента.Всеки тьрси по хубав живот .Ако имаме управляващи да мислят особено за.младите семейства.Да имат програма да ги насьрчават да се отварят работни места сьс нормални заплати ще видите как ще се обьрнат нещата .Тогава никой никьдк няма да имигрира защото лично аз стм бил почти вьв цяла Европа на работа разбира се и бих казал че от БГ по хубаво няма.
  • 45 Не се бях замислял до скоро

    5 4 Отговор
    Но английския поздрав "здравей-hello" всъщност звъчи като проклятие "hell all". Адова е тая империя и ще погине един ден жестоко.
  • 46 бай Мирчо

    7 3 Отговор
    Ботев и Левски също бяха емигранти...както и хиляди хъшове като тях.В България (както и сега) бяха останали Иванчо Хаджипенчовците,който взеха власта след като първите си проляха кръвта и дадоха живота заедно с около 80000 руснаци,финландци румънци и прочее. Историята по нататък я знаем.И сега е така,ние,тези който сме избягали от чи*футдемокрастията най малко носим вина за 31 годишната разруха.Из*метта останала там ходеше по непрекъснатите протести,избори и прочее аксесоари на юдомасонството.
  • 47 някой

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Sieg":

    абе не си много прав. А си е отишла тая мафия, а е дошла друга. Имахме си вече червена, синя, жълта, шарена, тея не им знам цвета. Черна или кафява е наред. Така ли? А тоя анонимника ... Дойде преди време идин с едни 15 и за 800 дни стана тя каквато стана. Отличен опит - мафитя е хубаво нещо, ако си част от нея. не си ли - не е хубаво нещо.
  • 48 Добър човек

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "С уважение":

    ПП ДПС трябва да напусне България !
    Мястото й е в Турция, а може изобщо да я няма !
  • 49 Четник

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мунчо":

    Мунчо си е Мунчо,никога няма да разбереш защо?Вие,живеещите в БГ имате много тесен мироглед,но той се формира в семейството,училището,града ,махалата,университета ,книгите .Ако си пропуснал някои от тези важни неща не очаквай чудеса от себе си.
    Великобритания е едно прекрасно място за живеене и развитие.И тук има прости и ограничени хора както навсякъде.Да,лицемерни са но на кой му пука.

    Коментиран от #66

  • 50 Чета ви коментарите

    6 3 Отговор
    И реших и аз да ви кажа две думи. Защо младите избягаха...??? А кой нормален ще остане... Нагледах се на прости управници, мутри, тарикати. През комунизма бяхте най-добре. Посредствени. Ядем, пием и се радваме, щото всички заедно крадем от фабриката. Бяхте много социални ...защо? Трябва да познаваш хора от различни етажи на властта, току виж се наложи някой да удари едно рамо. Увлечени в своята посредственост, бяхте хипнотизирани от демокрацията, бити от мутрите, неосигурявани от шефовете си. Пенсионираха ви плавно на 65 с по 300лв. И усещате как изгубихте всичко. Банките ви вземат по 1.20 комисионна от всяко теглене на банкомата, съседа ви такова жената, а в Европата избягаха децата. Сърдете се на себе си.

    Поздрави от Англия!

    Коментиран от #52

  • 51 стоян георгиев

    5 5 Отговор
    интересна работа дрогари 250 хиляди търсят статут в англия 500 хиляди в сащ и кадада още толкова в останалата част на европа.все в гадни страни с гадна демокрация дето всеки ден я псувате.и ни един неще в сирия иран северна корея или любимата ви путинландия!що бе?нали руската ваксина,кола,храна и т.н. са наи-добрите бе?
  • 52 Учуден

    5 4 Отговор

    До коментар #50 от "Чета ви коментарите":

    Що не се занимавате с мизерния си живот. Оставете България. И ако зависи от мен бих забранил на всички извън нея да гласуват. Занимавате се, защото сте НИКОИ там където сте. Ваш избор, но ни оставете на мира. Ние сме добре, а на който не му изнася - вън. Ясно?!

    Коментиран от #53, #58

  • 53 Те така

    7 3 Отговор

    До коментар #52 от "Учуден":

    Викали българите докато били 500г. под турско робство. Ние сме си добре.....Откъде се взеха гадните руснаци да ни освободят, че да може после нашите хубавци да се изгаврят с народа си. Новината говори сама по себе си - 250000 избягали, но ти си си добре. Докато не станеш зле.

    Коментиран от #54

  • 54 До...

    4 6 Отговор

    До коментар #53 от "Те така":

    Който го може, го може навсякъде. Аз зле няма да бъда никога. Избягаха некадърните и страхливите. Все пак... успех

    Коментиран от #55

  • 55 Значи викаш добре си

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "До...":

    Няма лошо. Дано и децата и внуците ти да са добре. Но изглежда си заобиколен от хора, които не са добре. Какао ти пука на тебе. Нали си добре.
  • 56 Тц,тц

    0 6 Отговор
    Много "успели" емигранти тука,бе!? Да им се не начудиш как ми хвалят ту Англия,ту Германия,ама от там! Когато започнат да говорят за Родината си така,нека тогава налагат тяхната теза! А сега нека бохемстват далеч от НЕЯ,със затворени от западните благини уста...

    Коментиран от #60

  • 57 Kiko

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Питащ":

    По-тъп коментар нямаше ли? Ми, защото искат да споделят най-хубавите моменти с най-близките си хора! А, това е двустранен процес.
  • 58 Браво, браво, браво Господине

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Учуден":

    Ми какво зависи от теб, какъв фактор си ти?
  • 59 No Exit

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Умен сте, Мунчо,":

    Заплатите в Tesco са между £14500/32000лв и £24000/52000лв. Слаба работа за Англия. Аз получавам £30000, фактът ме си имам собствено жилище ( купих го на търг: snatchback ) много облекчава финансите.
  • 60 No Exit

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "Тц,тц":

    Майка България ми даде скъпите ми родители, и едно щастливо детство, което ще ме топли цял живот. После видях нечовешката същност на България: изтърваното образование, извращенията в казармата, затварянето на икономиката през 90-те, озверяването, опростачването, властта на еднокнижника, никой от хубаво не отиде навънка. Но там те приемат за такъв какъвто си, и ти имаш възможност да се докажеш, да си стъпчиш на краката и никой не ти пречи като в България. Ние не си избираме къде сме се родили, но можем свободно да си изберем къде да отидем.

    Коментиран от #63

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бодак

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въй Въй Въй":

    Колониалните държави натрупаха богатство от кражби от колониите си. Сега крадат и от новите колонии, като нас. Златото, например, ни го крадат, официално и законно -- новоколониално. Концесията, например, за едно от най-богатите златни находища в Европа - Челопеч бе колониалистите ни определиха 0,7%. След дългогодишни молби, ни съжалиха и я вдигнаха над 1%. Казано имаче на 100 кила изкарано злато, за нас остава 1 кило. горе долу такива са и другите ни златни концесии. Ние злато газим - бедни ходим, но го усещате, заслепени от блясъка на демократичните прожектори и лозунги, специално подбраани за новоколониалните им членове. Другите полезни изкопаеми, изкарани от рудата покрай златото не ни ги броят. Така става. Така се богатее. И за да богатеят, колониалистите налагат на народите за управници продажници и балъци.

    От руснаците окрадоха много повече. Но дойде Путин. Взе да затяхга кранчетата и кражбите яко секнаха. И Путин го превърнаха, чрез медийните си духалки, в недемократичен.

    Страна, от която колониалистите не могат да крадат, аутоматично се превръща в недемократична.
    Е, колко ще трае новоколониалната далавера не се знае. Колониалната бе с трайност няколко века.
    Но така става, така се богатее. Да знаеш и друг път да не задаваш тъпи въпроси и да се издаваш колко си такова
  • 63 бодак

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "No Exit":

    "Публикувано във факти.бг: Ние не си избираме къде сме се родили, но можем свободно да си изберем къде да отидем"

    Това е за самооправдание на прецакалите се и напуснали родината си.

    Пич, не ни ти искаме акълите. Живей си нанавънка. Единственото което там имаш в повече е хладилник пълен с ГМО и полуфабрикати.
    Но доста неща нямаш. Нямаш срам, след като си дезертирал от страната си в трудни времена, да раздаваш акъли на останалите тука, дето крепим страната си и се трудим да стане по-добро място. Нямаш и свободата, която тука е в пъти повече отколкото безумните ограничения на Запад. И други работи няма да имаш ти и такива на акъла ти.
    Няма да имаш и най-важното -- внуци, които да словят на словото ни. Родът ти ще мутира в инакъв, небългарски.
    Нас не ни мисли - такива сме ги виждали. Някога се гърчееха, турчееха, посръбчваха, помакедончваха. Сега се поамериканчвате, поиспанчвате, погерманчвате и прочие. Живуркайте си сред новоизбраните си народи. Ние, останалите тука си оставаме верни на своя народ, на родовете си и прердците си. И не им изневеряваме, не ги заменяме и не се подменяме в инакви.

    Прецакали сте се, пич, тия които напуснахте родината ни. Тя ви е избрана от Бога - Силата крепяща съществуващото и предопределяща, в случая, коя душа къде да се роди.
  • 64 Човек от народа

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Анонимен":

    И кой да разкара мафията и мутрите? бабите и дядовците ли? Младите, като зомбирани напуснахте страната ни в трудни времена. Това е като дезертиране на война.
    Па кой знае. Може и да е като пречистване. Дървото кат се реже се преражда. Хора с глобално, интернационално и космополитно мислене като се изнесат от тука, ще останем обичащите родината и землището си.

    А с изметта и мафията, ще се справим, рано или късно.
    Такива има навсякъде, но на Запад са с друг светоглед - това което за нас е шуробажанащина, за тях доста от това е лобиране. Даже узакониха това беззаконие измисляйки закон за лобирането. И вече не е корупция, а нещо като полукорупция. И мам се краде и то яко и на високо. И там корумпирани се ловят много трудно и рядко, също като при нас, тъй като капитала създава длаверажийски отношения познати като олигополи - корпорации, медии, политици, съдии, обвързани като свински черва. Да не споменаваме влиянието на тайни общества.
  • 65 Бодак

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    " Добре, че бяха Левски, Ботев, Раковски, Капитан Петко и други завърнали се емигранти."

    Ега ти тъпнята. Тия дето си дал за пример, никога на ум не им е минавало да се пъчат с миграцията си или да се гърчеят, турчеят, сърбеят.... Били са на навънка с ясно определена цел - да допренесат за възраждането на държавата ни.
    А голяма част от народа ни след освобождението бе навънка с ясното съзнание да се изучи и да се завърне в родината си и да подпомогне.
    Тогава повече хора от сега, знаят смисъла на живота -- да допринасяш за добруването на рода и народа си, за родината си и зеемлището си. Това грее и топли живота -- да служиш на народа си.

    Сегашните мигранти, при възродена държава, вместо да подпомагате за сполуката и я напуснахте, а повечето със съзнание да не се връщат. Нищо ново -- поамериканчване, поиспанчване, погерманчване -- този филм сме го гледали, ще изгледаме и 2-ра серия.
    И след като напуснахте страната си в трудни времена ни будалката с оправдания, че не било оправено тука и някой ( кой тоя ?) трябва да ви я оправи, и тогава Ваши величества ще ни удостоят с вниманието си да се върнат ....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Човек от народа

    3 3 Отговор
    " Вeликoбритaния e eднo прeкрacнo мяcтo зa живeeнe и рaзвитиe.И тук имa прocти и oгрaничeни хoрa кaктo нaвcякъдe"

    Тaкa миcлиш ти. Миcли кocмoпoлитнo, глoбaлнo, интeрнaциoнaлнo, кaктo иcкaш и cи живeй в мнoгoнaциoнaлнa Aнглия.
    Тукa cъщo e прeкрacнo мяcтo зa живeeнe.
    И зa рaзвитиe ( в тaзи думa вceки рaзбирa рaзличнo)
    Cмиcълa нa живoтa e във възпрoизвoдcтвoтo - вcякa живa твaр, в т.ч. и рacтитeлнa ce cтрeми към възпрoизвoдcтвo. Уcпял e чoвeк, кoйтo e cъздaл ceмeйcтвo, нaрoдил e 3-4 и пoвeчe дeцa, възпитaл ги e дa бъдaт cвecни хoрa. Тoвa e и рaзвитиe. Ocтaвил cи cлeд ceмeйcтвoтo cи пoвeчe oт двe души.
    Тoвa e уcпeхът и рaзвиитиeтo, нe кaриeрaтa, зa cмeткa нa ceмeйcтвoтo и дeцaтa. Мнoгo жeни тoвa нe вдянaхa. Зaлaгaт нa кaриeрa, вмecтo мaйчинcтвo, минaлa 25, чe и пoвeчe и ce мъчи дa зaбрeмeнee. Труднo. И eднo врeмe e билo труднo, дa зaчeнeш cлeд 25 (кaт зa първи път) кoгa e нямaлo вaкcини, ГМO, химия, и вcякaкви видoвe вълни из прocтoрa, кaмo ли ceгa.
    Нo в тoвa никoй нe възпитaвa и нe учи, нa вcичкo oтгoрe джeндърмeриятa и либeрacтитe вoдят пoлитикa зa рaзвaлянe oбщecтвaтa чрeз oмeшвaнe нa пoлoeвeтe и рaзвaлянe нa ceмeйcтвaтa
  • 69 Пейтриът

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въй Въй Въй":

    Защото са гнусни предатели и еврогейски почитатели!
  • 70 ЦИК

    1 0 Отговор
    259 600 българи умират да живеят на острова, но ще ни утрепят, ако не гласуват в България!
  • 71 Пейтриът

    0 2 Отговор
    И защото са гнусни предатели и еврогейски почитатели не трябва да имат достъп до гласуване на каквито и да са избори в България!
  • 72 Корумпиран

    2 0 Отговор
    Не искам в Лондон, искам в Москва!
Новини по държави: