Last news in Fakti

19 Март, 2021 12:06 4 003 19

Професор: Ваксинирането не може да спре пандемията

  • великобритания-
  • пандемия-
  • ваксинация-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • уорик-
  • професор

Ваксинирането на всички пълнолетни срещу COVID-19 само по себе си не е достатъчно

Професор: Ваксинирането не може да спре пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Само ваксинирането не е достатъчно да се обуздае заразата от коронавирус в Обединеното кралство, заключава ново проучване на университета в Уорик. Съчетанието обаче на постепенно облекчаване на ограниченията на локдауна (с месеци) и активно масово ваксиниране може да минимализира бъдещите вълни на пандемията, предаде БНР.

Авторът на проучването професор Мат Кийлинг посочва, че макар и то да е направено преди да са налични пълни реални данни за това какъв е ефектът от масовото ваксиниране, то все пак стига до заключението, че ваксинирането на всички пълнолетни срещу COVID-19 само по себе си не е достатъчно да се спре напълно разпространението на заразата.

Освен това проучването е категорично, че всяко прибързване с вдигането на ограниченията може да доведе до нови вълни на пандемията. Мат Кийлинг посочва, че успешният ход на масовото ваксиниране във Великобритания в съчетание с правителствената „пътна карта“ за постепенно излизане от локдауна дават повод за оптимизъм. Той допълва, че независимо от напредъка е добре в бъдеще за известно време да се продължава с тестването, проследяването, самоизолацията, добрата хигиена, носенето на маски и избягване на много големи събирания на хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама няма

    25 3 Отговор
    А ако имаше едно лекарство носиш си го в джоба гълташ и забравяш за ковид.

    Коментиран от #13

  • 2 Астра Зенека

    32 3 Отговор
    Няма човек, няма проблем.
  • 3 Тц,тц

    9 17 Отговор
    И като е професор,какво сега?
    Щом не спира разпространението,да спрем ваксинирането,така ли?
    Умно село, и аз може да кажа същото със средното си образование!
  • 4 Пернишкио университет

    17 6 Отговор
    Ние го лекуваме вирусо с винкело!
  • 5 Българка

    43 2 Отговор
    Най-големият световен експеримет върху човечеството е сегашната ваксинационна кампания с ваксини, които по време почти не са тествани и неизвестните са повече от известните
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    38 4 Отговор
    Хора, дори те си го казват вече: ваксинацията не може да приключи с пандемията и ограниченията. Отворете си очите, алармираме от много време доста народ по целия свят. Или сте част от хората, или се съгласявате на тиранията. Обърнете внимание, че колкото повече засилват ваксинацията, толкова по-зле ще става. Всичко се движи много бързо за да не можете да го проумеете! Бил Гейтс го говори открито, че следващата пандемия, ще ви накара да и повярвате! Нямате си на представа къде ни карат! Спазваме ли им мерките ги учим, че сме подвластни на тиранията. Ако сме повече няма да могат да ни обвинят, че сме заплаха за ваксинираните. Знам, че звучи страшно, неудобно ... такова е!

    Коментиран от #11, #14

  • 7 USoff

    16 1 Отговор
    НА КУПЕНИ МОЗЪЦИ НЕ ВЯРВАМ.
  • 8 овца бунтар

    12 7 Отговор
    свобода или ваксинационен паспорт-изберете сами!
  • 9 застудява

    11 1 Отговор
    Каква ваксинация в студено време? Ако не тромб, ще получите ледени кристалчета...
  • 10 К 1929

    30 0 Отговор
    Трагичното в случая е ,че медински лица,учени и мисирки пригласят в хор в полза на Сатаната.

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Ауууу ! Следващата ваксина ще бъде срещу болни мозъци, щом и Бил се е включил. Сега работят върху чип , който да минава през иглата.

    Коментиран от #16

  • 12 Accc

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "К 1929":

    За да влезем в пътя и да стъпим на земята, трябва да се появи и Сатаната.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ама няма":

    Лекарство има,казва се....Не е ивермектин,а се казвааа........ ЧИСТА Съвест!!!Фамилия Кадафи По здрав... ява вси англосаксонци....
  • 14 Аре сега

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Аз40🏴‍☠️":

    Понеже си голем конспиратор да ни кажеш каква е целта на цялото занятие! Само не почвай с "трябва да се редуцира населението" щото тва не върви...

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 15 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аре сега":

    Прав е.Има нещо истина в неговото изказване.
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Изобщо не им трябва да минава чип през иглата. Няма начин, дори и да е толкова напреднала технологията никога не съм срещал информация за толкова микроскопични чипове. Има нанороботи, но имат силно лимитирани функции, като спомагащи някаква функция на нещо друго е възможно според познанията ми. Тук целта е друга, показаха го и по телевизиите чипа преди седмица-две. Разработва го Гейтс. Проверете за хидрогел-а, какво е. В Амазон вече лети реклама, колко ще им се "улесни" живота на тези с чиповете. Разплащания, транспорт и т.н.
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Аре сега":

    А,как се връзва -Нов ред на земята???
  • 18 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Аре сега":

    Искате да живеете нормален живот, но ви е невъзможно вече, нали? Има монумент, на който си пише, че човечеството трябва да се редуцира постоянно. Има много видео материал, документални филми, книги от 19-ти век дори, имало е държавни организации срещу ваксините, политически партии и т.н. Бил Гейтс го говори открито (влизате в bitchute и пишете: Bill Gates: If We Do A Really Great Job On New Vaccines, We Could Reduce The Human Population By 15%) Ако не можете да го преглътнете си е за вас. Да, не всички ще умрат, но ще са по-лесни за контролиране, по-лесни за да робуват на тиранията, която се прокарва по цял свят. Целта им е система на управление по модела, каквото е в Китай, само че 10 пъти по-зле.

    Коментиран от #19

  • 19 Дежа Вю

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аз40🏴‍☠️":

    15% са малко, трябва да се редуцират наполовина. Има четири милиарда излишни двукраки. Земята вече се задъхва от тая пасмина с нейните мръсотии.