ФАКТИ.БГ

Дания: "Хората с незападен произход да са най-много 30%"

Правителството на Дания затяга още повече имиграционната си политика

Публикувана: 20 Март, 2021 08:34
30 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3054
Дания:
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

През цялата 2020 година в Дания са били подадени едва 1500 молби за убежище. За сравнение: през 2015 година, белязана от бежанската криза, броят им е бил над 20 000. Оттогава насам обаче страната постоянно затяга имиграционната си политика. Първите стъпки в тази насока предприеха тогавашният премиер Расмусен и неговото либерал-консервативно правителство. Когато през 2018 година бе представен т.нар. Закон срещу паралелните общества, Расмусен заяви, че целта е да "изчезнат всички гета".

"Дания без паралелни общества"

"Правителството представя своята стратегия за една бъдеща Дания, в която до 2030 година вече да няма никакви паралелни общества“, заяви тогава Расмусен и поясни какво разбира под „паралелни общества“: „Квартали, в които прекалено много хора живеят от социални помощи, а твърде малко жители имат работа и някакво професионално образование. Квартали, в които има повече криминални елементи и където жените са смятани за по-малоценни от мъжете, а децата попиват изкривени представи за света и хората. Подобно нещо не бива да съществува в Дания“. Днес в страната все още има поне 15 района с над 1000 жители, които могат да бъдат наречени гета. Там нивото на безработицата е над 40%, престъпността е много над средната за страната, а образователното равнище и доходите са почти двойно по-ниски в сравнение с нивото в заобикалящите ги райони. Правителството определя като "застрашени" още най-малко 25 района.

Управляващите в Дания междувременно се смениха. От лятото на 2019 година властта поеха социалдемократите начело с министър-председателката Фредериксен. Както бяха обещали и в предизборната си кампания, те продължиха твърдия курс на предшествениците си по отношение на чужденците. А сега дори го затягат допълнително. Законът за паралелните общества ще бъде преработен, обяви вътрешният министър Кааре Дибвад Бек. Жилищните квартали вече няма да бъдат наричани „гета“, а най-късно след десет години там трябва да живеят не повече от 30% хора „с незападен произход“, вместо сегашните 50 на сто.

Този процес ще бъде направляван и чрез отдаването под наем на социални жилища, обясни вътрешният министър Кааре Дибвад Бек: „Искаме да въведем гъвкави правила за социалните жилищата, така че онези кандидати, които имат работа или изучават професия, да са с предимство пред хората без работа. Общините вече няма да имат право да дават под наем жилища на хора, които са осъдени или са граждани на страна извън ЕС. Така ще успеем да постигнем по-добро размесване на хората с чужд произход сред местните“. Въпросът е само как точно ще се постигне това по-добро „смесване“ на чужди и местни хора. Бент Мадсен разбира от строителство на социални жилища в Дания - той е водещ експерт в тази сфера. Според неговата преценка, плановете на правителството са просто въздух под налягане. "Това е чисто теоретична цел. За да я постигнат, ще трябва да прехвърлят хиляди хора от „рисковите“ райони на съвсем други места.“

Още планове

Управляващите социалдемократи обаче държат на своята цел. Сегашната им политика по отношение на чужденците им носи успех, а някои дори вече работят върху нови планове. Наскоро министърът на интеграцията Матиас Тесфайер формулира целта „никакви кандидати за убежище повече“. Министър-председателката Фредериксен го коригира, но го стори твърде вяло: „Не можем да обещаваме, че няма да има повече кандидати за убежище, но можем да формулираме една визия за бъдещето - да създадем нова сиистема за даване на убежище и да направим всичко възможно, за да я въведем“.

Автор: Карстен Шмистер (АРД)

Дания

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ПенКенеф
1 Отговор
Ши праим футболен отбор , но до 30% не българи ! Ами това си е чиста проба не спазване на Евро*ейските закони. Я Дания да се осъди в Евро*ейския Парламент , веднага.

Оценка:
-2 +29

Смеех
2 Отговор
Тия ли които си вкараха преди 20-на години нгри щото им се изродил генофонда.Пълни клоуни.

Оценка:
-3 +32

Аха
3 Отговор
Сетила се Мара да се побара, отиде, няма отърване вече

Оценка:
-1 +38

pbdan
4 Отговор
Ако е за генофонда, вкарайте си украинки - хубави, руси като вас, евтини и професионалистки. Как ви хрумна неегъри? Има нещо гнило у вас.

Оценка:
-2 +51

Сатъра на Хана
5 Отговор
Датските Нацисти се омешаха с Мюсюлманите - Най-големите Расисти
..................
...................... ЕПИЧНА БИТКА В ОКТАГОНА ...... АЗ ЗАЛАГАМ НА ИСЛЯМИСТИТЕ :))

Оценка:
-0 +26

ддд
6 Отговор
ВЛАКОВЕ Хитлер го е измислил, и кой откъдето

Оценка:
-2 +19

йодирана СОЛ
7 Отговор
Късно се усетиха ! Всякакви народности ги заляха и тях. Да видим какво ще последва. Джамии , бурки , квартали , права , партии ......

Оценка:
-0 +26

Не не
8 Отговор
Не е дискриминация, а интеграция! Когато се събират на големи групи, си правят една малка държава, от която са дошли! Когато са на малки групи, се интегрират в обществото и живеят с местните! Така се интегрират, а не като ги отделят в гета!

Коментиран от #17


Оценка:
-6 +15

един от многото
9 Отговор
Не 30 , и 3% са много. Не може да ги пускат в Европа и да си правят каквото си искат , като на всичкото отгоре ги хрантутят!

Оценка:
-4 +22

Черен като мокра гума съм
10 Отговор
и датчанин по паспорт,а сте ме барнали,а съм измъкнал нещо от шалварите..

Оценка:
-1 +10

Сатъра на Хана
11 Отговор
в България имаме проблем не с 30% , а
само с 0.1 % Мутри и Бейове
............................ Ако се избият 6500 Мутри и Бейове = 0.1% от 6 500 000 Българи ........................ и ще се оправим :))

Оценка:
-1 +16

Шекел
12 Отговор
Китайците еврооейци ли са или не са европейци.

Коментиран от #16


Оценка:
-0 +5

толерастията е вредна
13 Отговор
Свършии тая, "късно е либе за китка" ! Отдавна са преминати критичните 20%, които безвъзвратно обръщат нещата, така че какви 30%, какво "мерки" ? Не става така, т.е. според новите джендъридеологии в държави, като Дания няма да стане никак, Гаранция!

Оценка:
-0 +8

Сатъра на Хана
14 Отговор
Датския Викинг Мустафа Копенхагенски е по-екзотично животно
..................... ................................... ............................
даже от Турчеещия се Българин Мустафа Карадайъ

Оценка:
-1 +6

Долу ЕС
15 Отговор
сорос и цру не харесват това, Т Ж ги интегрираше яко! до кога бг турците няма да знаят български и задължително са с двойно гражданство! датчаните сега преоткриват старата мъдрост от Балканите, каквито си ги внесеш, такава ще ти е държавата! вън НПО татат от България, Слава на Орбан!!!!

Оценка:
-1 +11

ЦЕСЕКАРЧЕ
16 Отговор

До коментар #12 от "Шекел":


Азиатци са но са бели на цвят за разлика от Араби Турци Африканци Цгани и прочие цветнокожи раси

Коментиран от #19, #20, #21


Оценка:
-4 +6

Гошо
17 Отговор

До коментар #8 от "Не не":


Ти с цигани би ли живял ей така за да ги интегрираш

Коментиран от #27


Оценка:
-1 +12

Долу ЕС
18 Отговор
30 пр е много! има едно изследване на американски професор историк, има го тубата, там където фесовете станат над 5 пр, дъжавата има проблем и се стига до война !

Оценка:
-0 +9

Ти го каза
19 Отговор

До коментар #16 от "ЦЕСЕКАРЧЕ":


Да де ама пише неевропейците вън
Всички азиатски цгнори аут.

Коментиран от #28


Оценка:
-0 +1

Ти си т.п клоун
20 Отговор

До коментар #16 от "ЦЕСЕКАРЧЕ":


Колко са бели бе чорба прста.Колкото Наоми Осака ли

Коментиран от #23, #24


Оценка:
-2 +2

pbdan
21 Отговор

До коментар #16 от "ЦЕСЕКАРЧЕ":


Да, бели са китайците, но и те създават гета пълни с престъпност. Пример - САЩ.

Коментиран от #25


Оценка:
-1 +4

Хахаха..
22 Отговор
Незападни?! Западът е от Германия до Исландия,всичко друго е на Изток,от Полша включително до Владивосток,що за скалъпена формула е това"незападни"..

Оценка:
-0 +4

ЦЕСЕКАРЧЕ
23 Отговор

До коментар #20 от "Ти си т.п клоун":


Наоми Осака баща и е Африканец бе Каун много ясно че ще е тъмнокожа

Оценка:
-0 +4

ЦЕСЕКАРЧЕ
24 Отговор

До коментар #20 от "Ти си т.п клоун":


Наоми Осака е толкова Японка колкото аз съм от Индианското племе Мапуче от Чили

Оценка:
-0 +5

ЦЕСЕКАРЧЕ
25 Отговор

До коментар #21 от "pbdan":


По принцип да където има Мафия има и проблеми

Оценка:
-0 +3

Аз40🏴‍☠️
26 Отговор
DW скоро няма и да се крият, ще си закачат свастиката на логото.

Оценка:
-0 +6

Не не
27 Отговор

До коментар #17 от "Гошо":


За това се хваща отначало! Вече е доста изтървано в България! Но ако си забелязал, цигани в България които живееха между българи се бяха интергирали, живееха като нормални хора! Говоря за времената по комунизма! Така, че това търсят и така правят в държавите в които искат да ги интегрират! Не ги събират на едно място, а ги пръскат между местното население! Така, ако те не самите, поне децата им имат възможност да израснат нормални, като са между деца ме местни и така! Но ако ги събират, както е като в България в гета, стават като глутница кучета!

Оценка:
-2 +5

ЦЕСЕКАРЧЕ
28 Отговор

До коментар #19 от "Ти го каза":


Цганорите на Азия са Араби Турци Кюрди Индийци Пакистанци Иранци Афганистанци Бангладешци

Коментиран от #30


Оценка:
-0 +3

Пълни ше
29 Отговор
Датчаните са пълни шемети. Етнологията казва,че когато едно малцинство премине 5-8% започват проблемите,а когато достигне 30% започва етническата война.

Оценка:
-0 +4

Истината
30 Отговор

До коментар #28 от "ЦЕСЕКАРЧЕ":


А циганите на Европа кои са? Попитай Макрон той ще ти каже!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5