19 Март, 2021 11:45 3 937 26

Дания въвежда квоти за „незападно“ население

  • дания-
  • бежанци-
  • имигранти-
  • квоти-
  • незападно население-
  • население

Според плана трябва да бъде определен максимален таван за жителите от „незападен“ произход

Дания въвежда квоти за „незападно“ население - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на вътрешните работи на Дания е предложило радикален план, съобщава германското списание Der Spiegel. В страната искат да въведат квоти за „незападно“ население, предаде агенция "Фокус".

Според плана трябва да бъде определен максимален таван за жителите от „незападен“ произход. Според новия законопроект квота от 30% трябва да е в сила в градските райони в продължение на десет години. Вътрешният министър Кааре Дивад Бек смята, че твърде много чужденци от „незападен“ произход „ще увеличат риска от появата на религиозно и културно паралелно общество“. Министерството вече не използва открито понятието „гето“ в новия си законопроект. Тази дума „въвежда в заблуждение“ и „отвлича вниманието от работата, която трябва да се свърши на тези места“, каза министърът. Очаква се законът да може да бъде приет след обсъждане.

Досега в Дания ежегодно се публикува списък с така наречените „гето територии“. Такива са кварталите с повече от хиляда жители, повече от половината от които са от „незападен” произход и отговарят на два от четирите критерия: над 40% безработица, над 60% от хората на възраст от 39 до 50 години са без висше образование, с три пъти по-висок процент на престъпност от средния за страната и с доходи на жителите над 55% под средния за региона. Сега 15 области попадат в обхвата на тази наредба, други 25 са класифицирани от датското министерство на вътрешните работи като застрашени. Наред с други неща, престъпленията, извършени в градските райони от списъка, могат да бъдат по-строго преследвани. Също така, има задължителен надзор на деца на възраст от една година. Ако това задължение не бъде изпълнено, родителите са лишени от държавни помощи.

Както отбелязва германско списание, Дания налага най-строгата миграционна политика в Европа от няколко години. Ситуацията не се е променила от идването на власт на премиера от лагера на социалдемократите Мете Фредериксен през юни 2019 г. Около 14% от населението на Дания са или мигранти, или граждани с миграционен произход. Това не е много в сравнение с Германия, където около всеки четвърти е чужденец или поне има един родител чужденец, заключава Der Spiegel.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    51 2 Отговор
    Тук ако направим квоти за циганите ще ни изселят от България да им я оставим!

    Коментиран от #19

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    23 5 Отговор
    ДЕМОкрация или ДИСКРИМИнация ‼‼‼

    Коментиран от #26

  • 3 Шпек

    24 1 Отговор
    Гето територии в България няма.В БГ живеят само милионери хранещи се в Алибеговите кръчми с манекенки за компания според тукашната фауна от тролове.
  • 4 Киро Брейка

    34 2 Отговор
    Преди здравия разум дойде от Австрия, днес е от Дания. Австриеца се провали. Дано Дания успее.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Късно е

    21 4 Отговор
    Прекалено късно е за мерки,абаносите са вече тук,завинаги..

    Коментиран от #14

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    16 6 Отговор
    Новата реалност се засилва: гета за различни хора, концентрационни лагери за определени хора ... от години алармираме камара хора по цял свят, какво се случва и ето, вдигат завесата ... ще става много по зле, по всичко си личи.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А питам

    27 1 Отговор
    Защо там има и е разрешен расизма и дискриминацията, а тук не?

    Коментиран от #13

  • 12 Гоуст

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аз40🏴‍☠️":

    Никога не може да е зле за всички и добре за всички шанс е къде ще попаднеш.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Stéphanie 🎲

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Късно е":

    Има има решение не си много прав.Второ ,трето поколение прав си 😉ама има едно НО това приемане на мигранти е лицемерно⁉Нямат документ 99на 100%статут мигрант 😉я погледни как са защитени по закон .Има вратички за куфара и бегом обратно

    Коментиран от #15

  • 15 Льотчик

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Stéphanie 🎲":

    Стефке ама и ти не си раждана у Франс па живееш там ми и ти си имигрантъ

    Коментиран от #16

  • 16 Stéphanie 🎲

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Льотчик":

    Умен ли си и се правиш на умен 🥴🙄⁉Всички българи които сме учили -завършили във Франция работим и сме женени със деца .Плащаме данък и нямаме проблеми със зокона сме мигранти 😂⁉.Има такива които нямат брак със французи но след години имат изпит за френско гражданство.Работата ,
    плащане на данъците,дом постоянен адрес ,да нямаш проблем със полицията --никой не те връща 😳😉😂Мигранта не учи,не работи виси на социални проблеми със полицията .....чети нямам време да ти обяснявам .Любопитен и "умен"си много за информация ---Консулската служба в Париж към Българското посолство във Франция
    работи от понеделник до петък от 10.00  до 12.30 ч.

    Информация по телефона се получава
    от понеделник до петък от 14.30 до 16.30
  • 17 другарят

    12 1 Отговор
    "Незападен произход" тоест, не са от "арииски" произход, както искаше някога фюрера!? Иначе не 30%,а 10% са достатъчни да изменят етническият състав на Европа при тази ниска раждаемост!
  • 18 филипинец

    5 0 Отговор
    Е аз как да не съм западен, като страната ми е западно от Щатите?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бг_язовец

    11 0 Отговор
    Само искам да вметна че източно европейски страни могат да бъдат класифицирани под тая графа. Така формулиран тоя закон ни засяга и нас
  • 21 pbdan

    11 2 Отговор
    Това го пиша от няколко години:План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.Трябва първо да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал по-горе. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си г
  • 22 pbdan

    4 1 Отговор
    Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 23 Редови Гражданин

    2 0 Отговор
    А да видим сега, къде е Хелзинкския комитет.
  • 24 Гении

    2 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че не можете дори да преписвате и превеждате адекватно.
  • 25 Минувач

    2 0 Отговор
    Трябвало е по-рано...
  • 26 Не не

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не е дискриминация, а интеграция! Когато се събират на големи групи, си правят една малка държава, от която са дошли! Когато са на малки групи, се интегрират в обществото и живеят с местните! Така се интегрират, а не като ги отделят в гета!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания