Last news in Fakti

24 Март, 2021 07:38 3 947 20

Нидерландия: Още 3 седмици локдаун с вечерен час

  • нидерландия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • локдаун

Баровете и ресторантите са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени

Нидерландия: Още 3 седмици локдаун с вечерен час - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в Нидерландия ще бъдат продължени с три седмици до края на април, съобщи нидерландският премиер Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

„Растящите заболеваемост и хоспиталации означават, че в краткосрочен план не може да има никакво отхлабване на ограниченията“, каза Рюте на излъчена по телевизията пресконференция.

"Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения се увеличава. Третата вълна започва да става видима. Затова срокът на сегашните мерки се продължава", заяви премиерът.

За последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16 процента и е достигнал над 46 000, най-високия темп от средата на януари, съобщи Националният институт по обществено здраве.

Нидерландия се присъединява към Франция и Германия в затягането и продължаването на социалните ограничения през последните дни.

"Появата на третата вълна в Нидерландия напомня на това, което виждаме и в съседните страни. Заедно сме в това", каза още Рюте.

По думите му няма и друг избор освен препоръката към хората да не пътуват в чужбина да бъде продължена до 15 май.

Министърът на здравеопазването Хуго де Йонге заяви, че правителството иска да наложи задължителна карантина за пътници, прибиращи се в Нидерландия след тази дата.

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората световна война вечерен час в Нидерландия предизвика размирици, продължили с дни.

Рюте заяви, че макар и срокът му да се продължава, от 31 март той ще започва с час по-късно в 22:00 ч и ще продължава до 04:30 ч.

Баровете и ресторантите в Нидерландия са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени, припомня БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    9 0 Отговор
    Ще им сецне бизнеса с дрога и женски хора
  • 2 НОВО ПЕТ

    3 8 Отговор
    Е ТВА Е ЗАТВАРЯНЕ...ДРУГАРИ КОМУНИСТИ.......
  • 3 Мнение

    18 0 Отговор
    Докато има стадо, ще има и касапи да го обслужват.

    Коментиран от #4

  • 4 НОВО ПЕТ

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    И В РУСИЯТА ЛИ СА СТАДО...ИЛИ В ЦЕЛИЯ....ЕС....

    Коментиран от #17, #20

  • 5 Demonaz

    12 0 Отговор
    И тук за толкова, нали копираме отвън заповедите.

    Коментиран от #6

  • 6 НОВО ПЕТ

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Demonaz":

    ТУК ЖИВОТ СИ ЖИВЕЕМ...НЯМА ВЕЧЕРЕН ЧАС, НЕ ПУСКАШ СМС ПРИ ИЗЛИЗАНЕ, НЕ НОСИШ МАСКИ НА ОТКРИТО....А ДРУГАРИ....

    Коментиран от #7

  • 7 Demonaz

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "НОВО ПЕТ":

    Какви другари бълнуваш? Кой нормален ще спазва вечерен час? Да не сме във война и смс за излизане. Не се излагай. Не им стиска на наще подобни глупости , и го знаят много добре. И с тия тъпотии кво стана ? Едно голямо нищо ,както винаги. Ще бориме ние вируси с вечерен час,а да той сигурно е вампир след 22:00ч. излиза.

    Коментиран от #11

  • 8 Зайо

    6 1 Отговор
    Ами да си ядат сиренето у къщи докато им са изясни. Най-големия спонсор на WHO е Гейтс, той е истинския шеф и ще ни тика по мишите дупки докато си вземем ваксините. А заради неговите ваксини купища деца са осакатени, затова са забранени в Африка, Индия и тн
  • 9 Даааа

    0 2 Отговор
    Къде е нашият "последен софиянец" да коментира, че са зле ресторантьорите..... От пет месеца са затворени там... 😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Даааа":

    Публикувано във факти.бг: "Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения се увеличава."
    И какъв е резултата от това затваряне?! Нулев! Ето това е доказателство, че от тези мерки няма резултат!

    Коментиран от #12

  • 11 НОВО ПЕТ

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Demonaz":

    ДА БЕ...ЩЕ СПАЗВАШ И ХОРО ШЕ ИГРАЕШ.....ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ.....ИНАЧЕ НИ НАТРЪШКВА ПО УЛИЦИ И ГРАДИНКИ....И ПОСЛЕ ШЕ ПИСКАШ ПАК....
  • 12 НОВО ПЕТ

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    РЕЗУЛТАТ Е ДА ИМА МЕСТА В БОЛНИЦИТЕ ЗА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ....ЗАПЪЛНИМ ЛИ БОЛНИЧНИТЕ ЛЕГЛА......МРЕМ КАТО МУХИ ПО УЛИЦИ И ГРАДИНКИ.....АМА ЯВНО НЕ СЕ СЕЩАШ....

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "НОВО ПЕТ":

    Което означава, че не здравната система спасява нас, а ние спасяваме здравната система! Не са ли обърнати нещата, а?! Това означава, че масово в Европа здравеопазването е некачествено и оставено на заден план!

    Коментиран от #14

  • 14 НОВО ПЕТ

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    КАК ДА ТЕ СПАСИ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ,КАТО ВСИЧКО В БОЛНИЦИТЕ Е ЗАЕТО....ДА ТЕ ЛЕКУВА ЛЕКАРЯ В КВАРТАЛНАТА ГРАДИНКА ЛИ ИЛИ ПО ТЕЛЕФОНА...СЪС ЗАТВАРЯНЕТО И НИЕ ПОМАГАМЕ НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА...УМРЕ ЛИ ТЯ И ТИ...УМИРАШ....АМА КОЙ ДА СЕ СЕТИ....

    Коментиран от #16

  • 15 Вярващ в разума, не в ТВ

    4 0 Отговор
    Приберете хората вътре, нека гледат малко повече телевизия...и ето ви промити мозъци. Бойко Борисов се беше изказал един път " гледайте ТЕЛЕВИЗИЯ бре" но звучи по-добре "' промиите мозъка си бре"" .
  • 16 Зайо

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "НОВО ПЕТ":

    Като пишеш само с главни букви, изказването ти не става по-вярно.В Германия миналата година 20 болници са затворени поради липса на пациенти. Болест има, ясно, ама извънредното положение се прави.

    Коментиран от #18

  • 17 Принтер

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "НОВО ПЕТ":

    Амчи,
    Що така , Кр.Швеция изчезна от новините ?!?
  • 18 мислете бе

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Зайо":

    Миналата година си е за миналата година. Сега има недостиг на лекари и легла. И в Германия и Франция и навсякъде. Интензивното лечение не е само за ковид, а те са напълнили болниците. От интензивно лечение имат нужда и инсулти, и от катастрофи и всякакви други тежки състояния. Сметни сам колко повече жертви ще има от блокирането на здравната система. Частните болници никой не може ги накара да лекуват, щото нямали специалисти и пак опряхме само до изтощената държавна здравна система. Ама то мислене трябва.

    Коментиран от #19

  • 19 Зайо

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "мислете бе":

    Ааааа, момент. Между миналата и тая година по въпроса паника няма разлика. Тоя лаф, че леглата не стигали вече цяла година се точи и все чакаме голямото наводнение от пациенти. Вече не знам какво стана с английската журналистка, дето снима клипче в "препълнена" болница с празни легла. А сега по темата частни болници, твоя коментар е точен, но би ли затворил болница при положение, че клиентелата чака пред вратата на опашки?
  • 20 Не гледай наште новини

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "НОВО ПЕТ":

    А тяхните и ще видиш че сичко работи там балет тватър циркове барове кръчми магазини....