Last news in Fakti

26 Март, 2021 11:47 3 409 30

Виктор Зубков: "Северен поток 2" ще бъде завършен през тази година

  • виктор зубков-
  • газпром-
  • газ-
  • северен поток 2

На срещата на външните министри от НАТО американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че САЩ ще наложат санкции, ако газопроводът продължи да се строи

Виктор Зубков: "Северен поток 2" ще бъде завършен през тази година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Северен поток 2" ще бъде завършен през тази година, заяви пред журналисти в Берлин председателят на Съвета на директорите на "Газпром" Виктор Зубков.

"Строителните работи се провеждат активно, остана много малко, мисля, че работата е завършена около 90-92 процента", уточни Зубков.

Проектът включва изграждането на две тръби на газопровода с общ капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия, отбелязва РИА Новости.

Преди два дни на срещата на външните министри от НАТО американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че САЩ ще наложат санкции, ако „Северен поток 2“ продължи да се строи.

„Тръбата разделя Европа, излага Украйна и Централна Европа на руски манипулации и намеси. Тя е против собствените енергийни цели за сигурност на Европа. Ще продължим да наблюдаваме дейността по завършването на газопровода. И ако тези дейности продължават, ще наложим съответните санкции“, каза американският държавен секретар.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    39 4 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 Бат Бойко дъртия комунист

    24 8 Отговор
    Изоставате братушки!Аз Руски поток откога го свърших.
  • 3 Матушка

    8 57 Отговор
    Ех, мечти руски. Не трябваше ли да бъде завършен преди 2 години. И тогава така говореха руснаците.
  • 4 Диверсант

    60 6 Отговор
    Мисирки, пишете какво използват за гориво американските атомни и газови електроцентрали и откъде го купуват. А мистър Байдън да си затваря газостанцията Украйна
  • 5 Тиква

    47 6 Отговор
    Голямо шубе за Северен поток 2! Прецакаха им се нещата на някои хора и реват здраво. Потока ще бъде завършен и след това тези които правят проблеми ще видят Зор. Ние в България поне нямаме внос и взимаме от разни на двойна цена, та все тая за нас.
  • 6 РУСИЯ Forever

    52 6 Отговор
    И каза Ванга - много пречки ке има,но Русия никой не ке я спре..
  • 7 Матушка

    6 43 Отговор
    Ех, мечти руски. Не трябваше ли да бъде завършен преди 2 години. И тогава така говореха руснаците.
  • 8 другарят

    49 1 Отговор
    Значи, когато Южен поток трябваше да мине през България нашите "десни" талибани говореха че ставаме "зависими" от Русия! Сега когато тръбата заобикаля Украйна и Източна Европа, господарите казват че сме "изложени на руски манипулации"!!?
  • 9 Хахаха

    43 2 Отговор
    Русия пречи със съществуването си. Няма област, където Русия не им пречи.
  • 10 Европа

    51 2 Отговор
    Тези узурпатори на чужди държави не спряха да се месят във вътрешните им работи.

    Стига с този прикрит комунизъм уж да защитаваме украйна... А нашите деца да гладуват, щото видите ли за урките било лошо..
    Лошото за американците, че няма да могат да си пласират шистовия газ!!!!
  • 11 Само питам

    37 2 Отговор
    На кого вече ще ги наложите бе ? На бабата на Путин ли ?
  • 12 Лейка

    29 1 Отговор
    Защо не напишете една статия за зетя на Байдън и какво правеше в Украйна и колко време? САЩ не е Европа и Европа не е САЩ. Нали знаете как може 70 процента от Европа да остане без руски газ! Мечката си мълчи и чака. Но това няма да се случи никога!

    Коментиран от #14

  • 13 Павел Пенев

    37 2 Отговор
    Ще бъде завършен в края на м.май 2021 год. а влиза в експлоатация на 31.октомври.Г–н Блинкън да плаши гаргите които кацат на Белия дом.
  • 14 Европа

    32 1 Отговор

    До коментар #12 от "Лейка":

    Точно така е!
    Американците не се спряха да ровят и да правят мръсотии на други народи.
    Да си гледат държавата и континента! Стига са се намесвали в чуждите дворове!
  • 15 Иван

    8 16 Отговор
    Германците са спрели да плащат репарации от ВСВ. Май пак ще плащат.
  • 16 Иван

    5 38 Отговор
    Ако не бяха американците Западна Европа щеше да е като нас сега, една голяма мизерия. Щото където са минали руснаците, нищо хубаво не се е случило. Примери Западна и Източна Германия, Северна и Южна Корея.

    Коментиран от #19

  • 17 А умен Ганчо

    28 1 Отговор
    изпусна готова,до границата му тръба за 63 милиарда кубика.С потенциал, до 2025 г да получим още две,успоредни на първия поток.Това го изговори лично Милер,при символичната заварка на наш бряг.Нямаше да има Северни,Западни,Турски и други.Ние- основен транзитъор за цяла Европа, отделно комшиите- Гърция и Турция.За руснака удобно, евтино като разстояние,без проблемно.За нас при две плюс две тръби, означава над 4,,5 милиарда евро само от транзит.Отделно дългосрочни договори за вътрешен пазар със сериозни преференци.За десетилетия.Сега пак ще купуваме руска газ,но по комшийска тарифа.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 Рошко

    14 1 Отговор
    Обора е в шокинг
  • 19 пешо

    21 2 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    така е. точно затова доста прилична част от жителите на източна германия съжаляват за обединението.
    явно и на тях акълът им е дошъл със задна дата.

    Коментиран от #20

  • 20 Дизел

    2 12 Отговор

    До коментар #19 от "пешо":

    Сигурен ли си? Или така ти казаха да кажеш?
  • 21 Абе братле..???

    2 16 Отговор

    До коментар #17 от "А умен Ганчо":

    На каква субстанция си???😀, то и в наше село всичко смърче бело..😂..обаче ти изби рибата..😂..това си го съчинявал цяла седмица нали???, забрави да напишеш, че руснаците щяха да ни прекарат тръби и от луната..демек..Лунен поток, за да ни доставят лунен прах..😂, и да получаваме такси в размер няколко трилиона долара годишно😂😂😂. Успя да ме разсмееш с твоите писания😂😂😂

    Коментиран от #25

  • 22 Лейка

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "А умен Ганчо":

    Само едно умно написа - ще кумуваме по комшииска тарифа. За другото чети и питай.
  • 23 pbdan

    14 0 Отговор
    Американците искат руският газ да минава през Украйна за да се "демократизира" и тогава за западна Европа. Под демократизиране разбират да държат кранчето в Украйна и да могат да го завъртят когато поискат. Хем Украйна да печели от транзитни такси, хем тия пари да отиват за американски оръжия и разбира се за кранодържателя.
  • 24 Малеее

    9 0 Отговор
    Не разбирам, какво прави САЩ в Европа? Къде остана демокрацията чичко Сам. Нали всички страни са независими и вие не се намесвате в техните работ!
  • 25 Не съм" умен" Но

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Абе братле..???":

    Спокойно можеш да бръкнеш в Гугъл.Като разровиш,ще откриеш достатъчно клипове,с интервюта на Милер- като шеф на Газппром.Включително и при самото подписване за строеж на ЮП-2.А след това и при символичната заварка на наша територия.Украйна при аналогичен обем,реализираше над 3,5-4 милиарда$ годишно.От транзит.Това са суми,при много по ниски цени на петрола ,на световните борси към онзи момент.Газът е пряко зависим от цената на петрола.По висока цена на барел,и газа литва нагоре.От там транз.такса скача.Има клипове от изявлението на Газпром и на руски и на английски.В който Милер не само визира,но посочва разходи,логистика и времева рамка на втората двойка тръби.Условно- ЮП-3.А той не е човек, който говори на вересия.При такъв вариант,щеше да бъде абсурд,Турски поток.Да си отрежат сами клона.Комшиите,и гърци и турци щяха да получават през наши терминали- интерконекторни връзки.Не знам как е " у ваше село" на бело ли сте ,или друго,но използване на емотикони през дума не те прави сериозен опонент.А че сме загубили страшно много, трезво мислещ човек го вижда от раз.Бъди здрав,и по малко емотикони!

    Коментиран от #28

  • 26 Мимч

    12 0 Отговор
    Абе какви сте вие,че да казвте,кой ще е кум ,кой сват,кой на булката брат.Я си налягаите парцалките и си оправяйте вашите газопроводи.Никой не ви прече,а само вие на всяко каче,сте похлупаче.Украйна каквото си е надробила,това ще сърба.....
  • 27 Нямам думи !

    9 0 Отговор
    А,защо САЩ купуват втечнен газ от Русия ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ДЪЛЖАВНИЯ СЕКРЕТАР БЛИНКЪН Е ЕЛЕМЕНТАРЕН ЦИОНИСТКИ ЕВРЕЙСКИ СЕМИНСКИ БО КЛ УК !!! ОТДАВНА САЩ МОЖЕ САМО ДА ПРАВИ "СВИРКИ" ПО СВЕТА НА ДРУГИТЕ НАРОДИ/ ГРАБИ САМО АРАБИ /!?!?
  • 30 KOKO

    4 0 Отговор
    НЕ ИМ ЛИ СВАРШИХА САНКЦИИТЕ НА ЕВРОАМЕРИКАНЦИТЕ, НЕ РАЗБРАХА ЛИ 4Е РУСНАЦИТЕ ЩЕ ДОВАРШАТ ГАЗОПРОВОДА.
Новини по държави: