Last news in Fakti

26 Март, 2021 13:15 8 282 80

Нов скандал в Скопие! Съветници на Заев наричат България и Германия мафиотски държави и фенове на нацизма

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • европейски съюз

България е обрисувана като държава - изкуствено създадена от Договор между Русия и Османската империя през 1878 година

Нов скандал в Скопие! Съветници на Заев наричат България и Германия мафиотски държави и фенове на нацизма - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трима съветници на македонския премиер Зоран Заев участват в очернянето на България в Европейския съюз. Това разкри тази сутрин по бТВ собственикът на Агенция БГНЕС Любчо Нешков и посочи последната публикация в техния „Институт“ базиран в Любляна, Словения, в която България и Германия се сочат като държави, които мафиотизират ЕС, предаде tribune.bg.

Словенският лобистки институт носещ претенциозното име „Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания” ИФИМЕС, вече втора година публикува няколко яростни антибългарски анализи и доклади, които имат основно за цел да се разпространяват из западната преса и формират там негативно отношение срещу България.

В последната си публикация, от 24 март, ИФИМЕС нарича България „грозното лице на ЕС“ и фокусира атаката си върху две теми – исторически очерк за това какво е България и анализ на управляващото мнозинство в България, в частност ГЕРБ.

В типичния югославски стил от времето на диктатора Йосип Броз Тито, България е обрисувана като държава „изкуствено създадена от Договор между Русия и Османската империя през 1878 г.“. Тогава, според авторите, в България не е имало българи, а само „богомили, македонци и турци“, които впоследствие биват подложени на „насилствена българизация“, съобщава БГНЕС.

„Словенските“ анализатори смятат също че „чрез ГЕРБ и подобни политически партии, мафията е проникнала институционално в ЕС“. Германският Християндемократически съюз, (ХДС) и лично канцлерката Ангела Меркел са според тях, „шефовете“ които стоят зад „престъпленията на Бойко Борисов“, като се посочва и че представители на ХДС са директно замесени в престъпления.

Според авторите, освен сестрински партии (като част от Европейската народна партия) ГЕРБ и ХДС са и „сестри-престъпници“. Причината, според „словенските“ експерти, се крие в това, че както ХДС, така и нейният баварски коалиционен партньор ХСС (Християнсоциален съюз) „тайно подхранват и симпатизират на победената идеология от Втората световна война“. Всъщност, за ИФИМЕС, освен криминални шефове на балкански структури на мафията, Ангела Меркел и нейната партия ХДС са и тайни почитатели на Третия райх, нацизма и Адолф Хитлер.

Поради скандалните публикации двама от почетните председатели на института, бившият хърватски президент Стипе Месич и последният югославски външен министър Будимир Лончар, публично се разграничиха от „разследванията и подчертаха, че става въпрос за публикации в стил УДБА - зловещата държавна сигурност на диктатора Тито“.

Според официалният им сайт, ИФИМЕС е базиран в Любляна и дори от 2018 г. има специален консултативен статут към Икономическия и Социален Съвет на ООН. Основна цел на института е да „промотира помирението, превантивната дипломация, разоръжаването и политиките за укрепване на доверието в регионалните и глобални конфликти“.

Изпълнителни директори на Института са Зияд Бечирович и Бахтияр Аляф - и двамата съветници на Зоран Заев, както и Владо Димовски, професор по икономика, също съветник на Заев.

Зияд Бечирович е босненец, замесен според много публикации в медиите в рекет, изнудване на политици в Черна Гора, връзки с радикалния ислям, съветник на бившият президент на Република Сръбска – Милорад Додик. Бахтияр Аляф е иркачанин, завършил висшето си образование като стипендиант на югославската компартия. Зияд Бечирович, Бахтияр Аляф и Владо Димовски са съветници от 2017 г. в кабинета на Зоран Заев.

Според Нешков властите в Скопие трябва да дадат отговор за действията на съветниците на премиера Зоран Заев след като вчера вицепремиерът Никола Димитров публично призна, че „съжалява, че внесените поправки от евродепутата Таня Файон, която е награждавана от ИФИМЕС, не са били одобрени от Европейския парламент“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 787

    26 13 Отговор
    Вcъщнocт, зa ИФИМEC, ocвeн криминaлни шeфoвe нa бaлкaнcки cтруктури нa мaфиятa, Aнгeлa Мeркeл и нeйнaтa пaртия ХДC ca и тaйни пoчитaтeли нa Трeтия рaйх, нaцизмa и Aдoлф Хитлeр.
    После Бце бил комунист!?!
  • 2 жжж

    26 4 Отговор
    рамадан и маджото да кажат нещо. а цвъки ?
  • 3 beast

    46 12 Отговор
    Ами то ние сме си мафиотска държава ...
  • 4 ****

    62 5 Отговор
    Тези ще видят ЕС,ама на тиквата пожарникар през маркуча.
  • 5 Иван

    43 16 Отговор
    Македонец или шоп не ми ги хвали.

    Коментиран от #32

  • 6 asd

    68 4 Отговор
    ако имахме разузнаване, тези щяха да бъдат отстранени. България има твърде много врагове и трябва да прави нещо по въпроса.

    Коментиран от #63

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    32 20 Отговор
    Македонец или шоп не ми ги хвали, днес са българи утре сърби, както дойде.

    Коментиран от #17, #46

  • 9 хахах

    23 3 Отговор
    Сериозен сценарий за филм хахаха
  • 10 реалиста

    20 14 Отговор
    русофили,сър
  • 11 1212

    35 3 Отговор

    До коментар #7 от "Македон":

    Тихо албанец...
  • 12 гад

    32 1 Отговор
    Нещо покрай корона кризата явно са останали на лепило.
  • 13 Истина е

    17 63 Отговор
    Всичко което са написали словените хърватите и македонците е чистата истина Видяхме как гласуваха ЕНП преди време в защита на корумпирания Борисов и против протестиращите .Сега отново са против Македония защото нашите са дупе и гащи с германците Вкичко е до лобизъм и връзки Не търсете справедливост А Любчо Нешков е платен от Каракачанов за плюе македонците Нечистоплътен човек ....доносник
  • 14 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    82 7 Отговор
    Ако България е грозното лице на ЕС ,тогава Македония е грозния г*з на Балканите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хахаха..

    8 43 Отговор
    Последният ни цар - Иван Шишман,дал сестра си Мара за кефовете на султан Баязид Йълдъръм/Светкавицата/.Видинско царство пада в 1396г.Почти пет века османско присъствие до 1878,Сан Стефано и първият княз от Третата БГ. държава,Александър Батенберг.А в промеждутъкът между двете епохи - ганьовски измишльотини и селско патриотарство..

    Коментиран от #41, #66

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кой68

    57 3 Отговор
    Пак сме били държава преди античноСевероМакедонците ....
    Вето до дупка ...
  • 19 Иван

    55 4 Отговор
    Повече такива статии от северномакедонски медии и институти, моля, за ги види цяла Европа, че са на югодроги и стимуланти! Богомили, македонци и турци... Какви хапчета вземат ми е интересно...

    Коментиран от #21

  • 20 Пропуснали са...

    11 2 Отговор
    Че ние и те, взети заедно сме една процъфтяваща Губернийка....
  • 21 Това не са МКД медии...

    30 3 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    А сръбски сайтчета със съвеЦки пари !

    Коментиран от #44

  • 22 цербер

    42 0 Отговор
    Това не е скандал,а е СКЕНДЪЛ. Нещо като малка тропическа буря. "Зияд Бечирович, Бахтияр Аляф и Владо Димовски са съветници от 2017-та г. в кабинета на Зоран Заев." Сега разбирам,защо Зайо Байо не харесва България. Защото ислямисти го съветват. А-Ха!
  • 23 Реалист 2

    30 5 Отговор
    Като четете за този "институт" , замислете се колко подобни "либерално-демократично-пазарни ..."институти" на ЦиРейУ има и в България !
    Всичките те , срещу България и Русия !
  • 24 Българина

    46 2 Отговор
    Ние може да сме грозното лице, но пък вие сте на срания задник. България от 1400 г все България се казва, а вашето име ви го сменят на 50 г....
  • 25 Мимч

    40 1 Отговор
    Тия не разбраха ли ,че колкото мърдат повече им влиза.По този начин ,те настройват и непредубедения против себе си.За това ние единни,независимо от партия,трябва да се противопоставим на тяхното хулене и омраза и никаква милост към тях.Да стоят отвън Европа.Те са подли и мушенници....
  • 26 Абе льохмани

    23 0 Отговор
    Ако бяхте ъгли,щяхте да сте най-тъпите ъгли в геометрията,точка.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кси

    17 2 Отговор
    Тия ненормалници били много зле, те пък фенове на коминтерна, сърбомани титовисти, още са в миналия век, много загубени, нагли, нахални, лицемери, лъжци, сърбомански права, други няма там, за ЕС се подредили с комунистическа репресивна идеология от титово време, мухали-безбожници
  • 29 Ааа не

    2 9 Отговор
    ние сме мафиоти ама сме русофилистици. От Меркер кльопаме само евраците. Иначе сме с Путин.
  • 30 Ким Чен

    20 3 Отговор
    ей, защитници на комунизма,
    виждате ли как наследниците на югославия-комунисти, мътят водата на България отвсякъде. Георги Димитров и компания са били национални предатели-сталинисти.
  • 31 Полумаке

    22 1 Отговор
    Тази държавица, как беше... РСМ, си подритва членството в ЕС.
    Колкото повече се пънат сега, толкова по-ниско ще трябва да се наведат после за да припълзят в съюза.
  • 32 ШОП

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Шопите са най великите....А изкуствено създадената държава всъщност е Македония....тя е била в границите на България като област и голямо село....
  • 33 Пешо от блока

    16 4 Отговор
    Всичко в статията е лъжа, с изключение на твърденията, че ГЕРБ са мафиоти.Но едно време в школата на ДС така учеха- смесваш малко истина с много лъжи и разпространяваш навсякъде. Човек, който знае, че ГЕРБ са мафия си казва, щом това е истина, значи и другото може да е.
  • 34 Борис

    23 4 Отговор
    пра-дядо ми от егейска македония се смее от оня свят на тия измислени от комунистите тъпанари македонски.
  • 35 тран у пета

    21 0 Отговор
    леле,леле ,леле тези не са от Земята краино време е да хващат първата ракета в 6.00 часа сутринта и право у Северен Марс.А историците , че го докажуват да е техната татковина.
  • 36 Германия

    4 12 Отговор
    Тука вече сбъркАхте. Веднага си личи, че сте тъпи бугари, щом намесихте Германия. Можеше да ви хване декиш писанието.
  • 37 222

    13 6 Отговор
    Зад македонските простотии стоят или добре промити мозъци на македонски граjaни, или невидимата ръка на сърбите-югославяни, а зад тях стоят интересните на любената расийска федерация.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кремъл

    14 3 Отговор
    Подозирам отмъщение на Кремъл за шпионите. Дърпат ръчките чрез сърбите.
  • 40 Хахаха..

    8 25 Отговор
    Добре де,Ганьо не беше ли съюзник на Хитлер? Не обяви ли война на Щатите и Англия? Не се ли навря в Македония зад гърба на Вермахта? Не беше ли Окупационен Корпус в Гърция и Югославия,отново след Вермахта?И като беше окупирал Гърция,не изпрати ли 11 000 беломорски евреи в Дахау? Айде бе,Ганьо,кога ще си признаеш?!

    Коментиран от #43

  • 41 Кой Баязид?

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха..":

    Тоя дето Тимур го е ползвал за скамейка ли?

    Коментиран от #69

  • 42 бг бг бг

    18 2 Отговор
    никакъв ЕС за тия гадове,който смее да каже,че е българин да си вземе паспорт от България и да приключваме с тия сръбски комунисти титовци.НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПА.Тоя Заев как се подигра с Бойко...срам...

    Коментиран от #61

  • 43 Ни думай ва!

    15 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хахаха..":

    И ти ли си учил в международния институт в Любляна? Намали думкането на чуутурата у земята, щото ептен ще откачиш!

    Коментиран от #47

  • 44 Дизел

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Това не са МКД медии...":

    Ееее АЛИЛУЯ. Имало и някой с осми клас в тоя сайт бе. Бях много отчаян.
  • 45 До външно

    3 1 Отговор
    Заслужете си заплатите,щом само от две години ни хулят,че чакайте още две за нота
  • 46 Шоп съм

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Кога и къде си чувал шоп да се мисли за македонец, или сърбин бе, да не си се побъркал !? Благодарение на шопа, българщината се е запазила и у Петрич и у Видин, нема кво да ми обясняваш повече, селя.ин.......
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    10 1 Отговор
    СКАНДАЛА -ПЪРВИ ПРИЗНАК ЧЕ СА С БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ ,ОРЕЛ,РАК И ЩУКА
  • 49 Маке

    10 3 Отговор
    По-просто от българина ББ, е македонеца. На тая територия много простотия има.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Павел Пенев

    11 1 Отговор
    Прекратете преговорите! Излишно е да се преговаря с идиоти.
  • 52 sbs

    7 0 Отговор
    РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ --НАРИЧАЩИТЕ СЕБЕ СИ МАКЕДОНЦИ -НАЦИЯ И ДЪРЖАВА САМИ СИ ГО НАЧУКВАТ В МЕЖДУНАРОДЕН МАЩАБ-НОВА ПЕТА КОЛОНА НА МОСКВА

    Терминът „пета колона“ се появява в началото на октомври 1936 г., по време на Гражданската война в Испания, когато франкисткият генерал Емилио Мола заявява пред журналисти, че той е повел войниците си в четири колони към Мадрид, и че в Мадрид има и „пета колона“, която ще подкопае усилията на Републиканското правителство отвътре. От този момент словосъчетанието „пета колона“ става нарицателно и по правило носи в себе си отрицателен смисъл, явявайки се синоним на „предателство отвътре“
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гошо

    4 1 Отговор
    Кви са тия институти бре? Че и ние си имаме една камара такива: институт за изследване на демокрацията, северноатлантимески институт, институт за статистически изследвания управлението на ГЕРБ, делиормавски институт за рязани политики, ........... хората рАботят, пишат научни трудове, провеждат експерименти и опити, извършват наблюдения, правят изследвания а ние ставаме все по-зле!
  • 55 Ясно

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хахаха..":

    Бегай у сокака козицата чака! Кат опре работата до дърво, и почваме ромските номера! Лек ден! Намали чуутуренето!

    Коментиран от #60

  • 56 ГРОБАРЯ

    5 1 Отговор
    Бълг. чадър или новичок за заев и сие.
  • 57 ърли

    7 0 Отговор
    много е важно че тия лица са съветници на заев..което значи единствено че ветото няма да падне скоро..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 АЛБАНО

    9 1 Отговор
    заев, заев... умен си колкото на агнето майката. И добре, че си толкова тъп.
  • 60 Хахаха..

    1 7 Отговор

    До коментар #55 от "Ясно":

    В триенето ти е СИЛИЧКАТА Ганчоо,лек ден и на теб..
  • 61 бг македонче

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "бг бг бг":

    защо обиждаш сънародниците ни в Северна Македония?
  • 62 Българин

    13 0 Отговор
    Някои в Северна Македония са изкрезили от яд, злоба, безсилие, така е когато си нямат собствена история и корени.Пък аз на 53 години разбрах , че съм потомък на богомили, турци и македонци, има от всичко , но не и българско, според горецитираните югодругари.Приятели македончета-северни, познавам ви много добре защото 40г. гледам югославски, сега сръбски телевизии, поради близостта на дома ми до Бивша Югославия, сега Сърбия, спомням си велико югославските идей на Тито, сръбската пропагандна машина, после разцепването на Вашата любима Югославия и боричканията след това, спомням си големия жест на България ПЪРВА да ви признае измислената държава, за да можете сега да сеете омраза и завист към нас-българите.Всъщност езикът на омразата е Ваш, а не наш.Ние си спим спокойно в нашата държава и честно казана Вие не ни трябвате за нищо, ама кажете и вие същото де.Толкоз, България е толкова велика и стара държава, че спокойно може да отминава такав новокомпонована държава като Северна Македония- определението е сърбиско, нали получавате инструкции от там.
  • 63 И аз

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "asd":

    тези личности бих ги намачкал !
  • 64 666

    7 0 Отговор
    Макетата съвсем са изветрели горките. Само ще сънуват ЕС. хаха🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 65 Мнение

    6 0 Отговор
    Като ги държим на вратата на ЕС още 10 г. сами ще разберат какви глупости правят, тогава обикновенните граждани ще ги изритата от властта и нещата ще се нормализират. До тогава може 50% от македонците да са станали български граждани.
  • 66 Ей Хаха

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха..":

    Ти си ХАХО,влечуго изпълзяло от лабораториите на УДБА.Но колкото и да се напъват такива платени тролове като тебе,тяхната е вече изпята-никога няма да се върне Югославия(пардон Сърбославия) и никога вече ние БЪЛГАРИТЕ няма да позволим да ни се говорят такива глупости!
  • 67 брат пит

    10 0 Отговор
    Айде сега др. Заев да каже дали е съгласен с изнесеното в доклада. Ако да - тогава да каже ЧАО на ЕС за мнооого дълго време. Ако не - тогава нека да е така любезен за уволни веднага съветниците си, които пишат глупости. Не знам до къде мислят да стигнат по тоя начин, но със сигурност ще берат ядове.
  • 68 Грогу

    8 0 Отговор
    Е. не ...да нарекат Меркел нацистка...макетата си затвориха вратата за преговори завинаги. Хайде сега ние да насърчаваме германците за компромиси и да си общуват със Заев и съветниците му ...да видят какво ни е на нас. Трябва да си приберем Охрид заради Самуиловата крепост , че тия гадове я оскверняват с лъжи и подлост.
  • 69 Същият Баязид,който е бил основното..

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кой Баязид?":

    Зрелище по панаирите и цирковете...Децата са го напикавали и плюели,докато аллах не го е пратил да подмива небесните евнуси...
  • 70 BG/GER

    4 0 Отговор
    Ако намат добри психиатри, можем да им пратим!
  • 71 Хр Николов

    4 0 Отговор
    С. Македония признава за свои роднини Принц Мир Газанфар Али Кан и съпругата му Рани Атика и техните поданици от Пакистан. Би трябвало с охота да признае за свои роднини всички българи. които са потомци на бежанци от Егейска Македония, и днес живеят в България. Е... ние искаме да придобием македонско гражданство като второ за да участваме в предстоящото преброяване и в бъдещите избори за Северомакедонски парламент. Може ли? :)
  • 72 отфорко

    4 0 Отговор
    Заяка си наел за съветник по балканските въпроси тарамбука от Ирак!!! Тези верно нямат връзка с главния мозък! Много досадни пумияри!
  • 73 Gowko

    1 0 Отговор
    За едното съм съгласен.Но за другото , не.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 дедо йоцо гледа

    4 0 Отговор
    Такива изказвания доказват,че България е права и в ЕС няма място за Северна Македония. Тези тъпунгери са с разбиранията на Северна Корея. Още 100 години няма да им стигнат да им узрее тиквата.
  • 76 bul

    2 0 Отговор
    А БЕ НЯМАМЕ ЛИ СПЕЦЗВЕНО СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ПРИ ЗАТАКИВА СЛУЧАИ !
  • 77 Джордж Бест

    0 0 Отговор
    Хей Герд, събуди се приятельо. Имам важна новина. Някакви съветници на президента Зарязан Зайков те обижа и те нарича симпатизант на Адолф Хитлер. И не само тебе , но твойте приятели от България.
  • 78 Герд Мюлер

    0 0 Отговор
    Гуд морнинг Джордж. Кои са тия пеървобитни хора? На кой президент? На Зарязан Зайов ли? Тези екземпляри от къде ги взеха? Те в кой век живеят? Такива хора не стават нищо.
  • 79 Това,че някой ни нарича Мафиотска

    1 0 Отговор
    Държава може и да не греши, да има основание да го каже и напише!!! Нека Държавата, го Осъди
    в Европейски съд този който го твърди!!! На да ли!!!
  • 80 Перо

    1 0 Отговор
    А защо Захариева не привика словенския посланик и да му връчи една нота за анти-българска,враждебна дейност в противовес на отношенията между страните от ЕС. ЮКП,Федерация и Тито,отдавна не съществуват за да се демонстрира комунистическа солидарност,в рамките на СФРЮ. Отказ до дупка на приматите от РСМ за ЕС/ЕУ/!!!
Новини по държави: