21 Април, 2021 15:37 1 515 12

Еди Рама: Балканският мини Шенген е възможност за премахване на границите

  • еди рама-
  • албания-
  • шенген-
  • европейски съюз

Албанският премиер смята, че диалогът с Белград трябва да бъде приоритет за Прищина, за да може Косово да достигне по-високо ниво в икономически и социален смисъл

Еди Рама: Балканският мини Шенген е възможност за премахване на границите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Албанският премиер Еди Рама вижда идеята за балкански "мини Шенген" като възможност за "премахване на границите между Албания и Косово", но смята, че ще минат години, докато Прищина схване това, предаде Танюг.

Рама твърди, че идеята за регионален "Шенген" е била на бившия албански премиер Фатос Нано, а той лично е пласирал тази идея сред лидерите от Западните Балкани, съобщава прищинският сайт Репортери.

"Първият регионален Шенген бе предложен от Фатос Нано по време, когато това изглеждаше смахнато. Аз го въведох отново, защото се създадоха условия. Регионален Шенген означава премахване на границите между Албания и Косово, но докато в Косово схванат това, ще минат години, а Косово ще изгуби време. Мини Шенген е идея, която аз първи прокарах и имам свидетели за това - когато за пръв път се събрахме в Берлин", каза Рама, предаде БТА.

Албанският премиер смята, че диалогът с Белград трябва да бъде приоритет за Прищина, за да може Косово да достигне по-високо ниво в икономически и социален смисъл.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    11 0 Отговор
    да взимат и макетата в тоя шенген
  • 2 пешо

    10 0 Отговор
    да, на нас само тия ни трябват, за да цъфнем и вържем. да си пренасят по-лесно дрогата.
  • 3 Бегай бе

    8 1 Отговор
    Тоа па-каде се бута и той...Седете си мирно и забравете за мечтата ви"Велика Албания"
  • 4 честен ционист

    3 0 Отговор
    Ганьовците няма да им се дава вече да щъкат из Европата. Само в мини налканския шиптарски Шенген.
  • 5 Ташунко сапа

    4 0 Отговор
    Заев кви къчове фърля, като чете такива изявления. Ха се събраха Косово и Албания, ха отиде скоропостижно и СМакедония. Ама ха дано по-скоро, че да гледаме сеир. Като не им увират кратуните в Скопие.
  • 6 Сандо

    3 0 Отговор
    За албанците това е шестица от тотото.Има Шенген-няма граница.В бъдеще:няма Шенген-има Велика Албания и окръг Северна Македония.Хората си гонят интереса,но ние къде сме?

    Коментиран от #10

  • 7 Реалист 2

    2 2 Отговор
    Щатско-турския военен антиправославен съюз н ато постига поредната си цел, след като прогони арменците от земите им в Азербайджан. Сега ще присъедини и откраднатата от братята ни сърби косовска земя към Албания.

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Суеко

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист 2":

    Сръбин да ми е брат..бе на тебе мозакот да не ти у петите бе, хамсал?

    Коментиран от #9

  • 9 Реалист 2

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Суеко":

    Сърбите са православни и славянски братя на нас-българите.
    За вас - ромеите и мюсюлманите, не са братя.
    По речника ти съдя, че си от тези групи.
  • 10 Мешков

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Северна Македония ще бъде част от Велика Албания, цялата, а не неин окръг. Още 15тина години им остават със славянско мнозинство там. А Бг ще е свръзката им с майка Търки..
  • 11 Мешков

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист 2":

    Ми те заслужават цяла Сърбея да я разпарчетосат. Кво хубаво сме видели някога от тея наши братя?? Няма Сърбея няма проблем.
  • 12 Напаст

    1 0 Отговор
    Шиптърите и сега са невъобразима напаст в Гърция,Македония,Сърбия,Босна,а и у нас. Остава и официално да им разрешат да щъкат да пренасят дрогата и да търгуват проститутки. Това ще е най-голямата глупост.
Новини по държави: