Last news in Fakti

31 Март, 2021 16:52 6 755 23

Заев не се интересува от историята, а да запази откраднатите пари

  • северна македония-
  • ес-
  • преговори-
  • зоран заев-
  • насер селмани-
  • мицкоски-
  • сърбия-
  • александър вучич-
  • история

Заев и Мицкоски обединиха сили с Вучич

Заев не се интересува от историята, а да запази откраднатите пари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Заев не се интересува от историята, а да запази откраднатите пари. Такова мнение изрази Насер Селмани, предаде агенция БГНЕС. Той е един от най-известните македонски публицисти. Селмани беше дългогодишен председател на Сдружението на журналистите на Македония. В момента е главен редактор на авторитетния сайт zoom.mk.

Споразумението за отлагане на преброяването за септември най-малко има нещо общо със самото преброяване и желанието за справяне с пандемията. Правителствата на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, с ДСИ като патерица, в продължение на 20 години показаха, че не са в състояние да проведат преброяване и само поради неспособността си те една година вече не могат да набавят ваксини! Ако се бяха погрижили за гражданите, нямаше да им позволят да отидат в Сърбия като жалки хорица за ваксинации. Сигурен съм, че споразумението е рисковано за страната и гражданите, защото е плод на трима отчаяни политици, които, желаейки да избегнат неизбежната политическа съдба, са готови да заложат бъдещето на гражданите. Заев знае, че е отписан, Мицко не го включват в сметките, а Ахмети е наясно, че има резервиран еднопосочен билет за Хага!

Първо, тримата се споразумяха за връщане на пленената държава, която никога не е преставала да съществува, и за прекратяване на европейската интеграция на страната, която вече е на изкуствено дишане, тъй като правителството на Заев не е постигнало почти нищо от спешната реформа на приоритетите на Прибе. Споразумението означава амнистия за Миалков, Камчев и техните най-верни слуги, както и блокада на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност. След това споразумение ще се засили само престъпната общност, а не държавата, нито гражданите.

Второ, дуетът Заев и Мицкоски с Ахмети, като резервна гума, реши да скъса с България и по този начин да отдалечат страната от ЕС. Самите те подписаха споразумение, в което признаха, че имат обща история с България и сега действат налудничаво. Те не се интересуват от историята, а да запазят откраднатите пари и да създадат схема за още по-голям грабеж в бъдеще, а от друга страна ще продават демагогията, че не даваме Гоце! Идеята им е никога да не започнат преговори с ЕС, защото само така ще продължи общото грабене!

Трето, Заев и Мицко, с това споразумение открито се свързаха с по-големия си брат Александър Вучич, който е изразител на руската и китайската политика на Балканите. В миналото сръбската политика винаги е разигравала картата с дестабилизацията на Македония, когато има проблеми с Косово или в отношенията със Запада. През 1999 г., когато бомби падаха върху Сърбия, в Скопие, а не в Белград, горя американското посолство. Заев и Мицко ще опитат нещо подобно, ако им се удаде.

Четвърто, Заев и Мицко, както и Вучич, бяха разстроени от убедителната победа на Албин Курти в Косово. Курти зрелищно осуети идеята на Вучич за размяна на територии и го постави пред дилема или да признае Косово, или да прекъсне връзките си с Брюксел и Вашингтон. Трети вариант няма. Но победата на Курти също разстрои и пленената държава в Северна Македония, представлявана от Заев и Мицкоски. Те знаят, че ще бъде невъзможно да пазят гърба на Ахмети преди нападение на Курти, което със сигурност по един или друг начин ще окаже влияние върху политическата организация на албанците тук. Пленената държава знае, че Курти е неудобен, не могат да да го подкупят с оферти.

И пето, македонският политически дует проявява смелост да оспори американската и германската политика на Балканите, не заради интересите на страната, а само заради своите корумпирани, престъпни интереси! Т.е. са били обиждани като изоставено момиче, не са им дали ваксини, а отделно са им върнали ръководител на военната мисия в Брюксел, плюс червен картон за Фръчковски от Вашингтон! Уважение към смелостта, но прекалената смелост е най-голямата глупост! И все пак ще си платят за това! Както и ние, поради нашето невежество!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойчо

    43 2 Отговор
    Толкова си приличаме... вечнаа дружбааа направо ми иде да го цунем.

    Коментиран от #22

  • 2 Атина

    28 15 Отговор
    Сърбия Македония Босна Албания Косово Турция Русия това са все държави които никога нетрябва да се наричат европейски и исхвърлени от съвета на Европа

    Коментиран от #6, #23

  • 3 верваи ми

    34 4 Отговор
    Бокича да е там и да не е замесен. Стига вече глупости. Ми то и Боко не го интересува история като става въпрос за пари.
  • 4 ПЕНКО

    30 5 Отговор
    ЗАЕВ Е ОТ КОТИЛОТО НА ЦРУ : ЗАЯЦ; ЦИПРАС ; ГОВНАЙДО И ЗАЕВ И ОЩЕ -ТУК И ТАМ !!!!!!! ПРЪКНАТИТЕ ОТ ЦИОНИСТКОТО ЦРУ -"ВОЖДОВЕ"- ТРАБВА ДА СИ ПЛАТЯТ НА НАРОДИТЕ СИ !!!
  • 5 Фффффф

    28 3 Отговор
    Оказва се че Македония е най голямата държава на балканите,тя си има пиринска, егейска, Вардарска,и д-р.македонии,
  • 6 Хахаха..

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Атина":

    Тиквата рече - кой ми с.а у чекмеджето.Пътници сте..
  • 7 НАТО НИ БРАНИ...ЕС НИ ХРАНИ

    10 7 Отговор
    МАКЕТАТА И ТЕ ИСКАТ.........БАЦЕТО РЕШАВА
  • 8 кой го е..

    14 0 Отговор
    за мЪкадония
  • 9 Браво

    31 0 Отговор
    много добре го е казал този албанец
  • 10 JEB

    5 1 Отговор
    политиката с македония в никакъв случай не трябва да се обвързва с едно корумпирано правителство..това което не чуваме е най-важното и ние не сме чули най важните работи
  • 11 бай Даньо

    6 1 Отговор
    реши да скъса с България и по този начин да отдалечат страната от ЕС....Идеята им е никога да не започнат преговори с ЕС
    -------------------------------------------------------------------------

    Жалко мънкидонците ни откраднаха идеята ... Няма лошо ще работим заедно по тая идея.
  • 12 JEB

    6 0 Отговор
    на мен ми прилича като никой да не желае мир там албанци ескимоси
    разбирайте се по между си..ние тука сме зона на мира
  • 13 Ирина Раева

    5 1 Отговор
    "И все пак щеси платят за това."Кога ,къде,как-няма коментар.Завихря се една галимация ,но времето ще покаже.Дано Българската страна прояви далновидност,дипломатичност,ТВЪРДО отстояване на интересите ни,смелост и решимост.Развръзката е в главите на управомощените.
  • 14 винкел

    17 0 Отговор
    Най после македонски публицист да напише истината!
    Наи добре Албания да влезе в ЕС а РСМ заедно със Сърбия да чакат за ЕС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАЙ СТАВРИ

    9 1 Отговор
    Двамата крадци ИМАТ НУЖДА ОТ ЗАТВОР !
  • 17 Кси

    8 4 Отговор
    Тия сръбски карарикатури са ясни. Да живее Косово!
  • 18 Република

    10 3 Отговор
    Вместо да ги признаваме 1991г трябваше да нахлуем с армията в Македония и западните покрайнини ида си вземем това което е наше както постъпиха Словения и Хърватия.

    Коментиран от #19

  • 19 Бранд

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Република":

    Ти пък , политиците си имаха друга работа тогава , да разграбват България.
  • 20 7789

    15 1 Отговор
    България трябва твърдо да отстоява правата си на членка на ЕС и със самоувствие да се държи спрямо тези шебеци от изкуствената Македония и злата Сърбия.ВЕТО и пак ВЕТО.защото ни чакат само ужаси иначе и несправедливости.ни ни стигат нашити си проблеми в Родината.Никакви преговори с тези крадци и мошеници макета и сърби.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойчо":

    В казармата се прегръщахме така.Тези двамата къде се сближиха толкова много
  • 23 Милинка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Атина":

    Милинка, албанците точно са си с европейско мислене. Да, мафия има и в Италия, но тези хора са толерантни и неагресивни, за разлика от селските шовинистки долни пръчки сърбите, които си пропуснала да споменеш. Жалко, че са ни братя, но явно кръвта не ги интересува, щом толкова вреди нанесоха на България откак се пръкнаха като държава
Новини по държави: