Last news in Fakti

29 Март, 2021 15:34 2 798 18

Масова имунизация! Италия ще ваксинира и в аптеките от края на април

  • италия-
  • ваксина-
  • аптека-
  • коронавирус

Целта на властите е да се достигне до 500 000 поставени дози ваксини на ден

Масова имунизация! Италия ще ваксинира и в аптеките от края на април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италия планира да разшири обхвата на местата, където хората могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, като включи и аптеките, предаде ДПА.

"Надявам се (да можем да осигурим това) от края на април до към май", заяви в интервю за в."Месаджеро", публикувано вчера, здравният министър Роберто Сперанца.

Властите вече одобриха законовите изисквания за стъпката в по-ранен указ и сега споразумението с аптекарите е на финалната права, каза министърът.

Това ще означава, че аптекарите ще поставят също ваксини срещу COVID-19 на хората, уточни БТА.

В Италия те отдавна правят тестове за коронавирус. Часовете за бързи тестове може да се запазват по интернет, а самите тестове се правят в шатра или контейнер пред аптеките.

Според здравното министерство в момента в страната има близо 1990 ваксинационни центъра срещу COVID-19.

Общо са поставени малко под 9,26 милиона дози ваксини, според данни към вчерашната сутрин. Целта на Италия е да достигне 500 000 поставени дози ваксини на ден.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова иператор

    12 5 Отговор
    Тия могат да мрат. Третият Рим е Москва.

    Коментиран от #2, #12

  • 2 А вторият

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "Вова иператор":

    Рим къде е

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Demonaz

    13 1 Отговор
    Тук ваксинацията свърши.Опашките пред Пирогов от 60 човека го доказаха. Лятото ще ваксинират пред дискотеките и моловете.
  • 4 Вова иператор

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "А вторият":

    За Константинопол да си чувал?
  • 5 Сетих се нещо

    14 1 Отговор
    нетрадиционно.Да монтират и върху всяка тоалетна чиния.С електронна спринцовка.Сядаш и прас-Докато си освободиш червото,и 15 минути минали. Време достатъчно да установят за странични ефекти.За нула време ще изпраскат всичкия рогат добитък.По трудно и неприложимо ще е при саж,ддите.По разбираеми прочини.
  • 6 Хитл

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "А вторият":

    Вторият рим е бил Берлин . като почнеш от 33-та година, та чак до 45-та.
    После слушай песента на Марк Мерман "Влетмайстер акордеон" и ако разбираш руски ,ще ти стане ясно защо казвам, че Берлин е бил Рим и какво се е случило с него накрая.
  • 7 Бай Шиле

    19 0 Отговор
    Шилето си е шиле, не зависимо дали е италианско, българско, американско или каквото и да било друго.
    На шилето му трябва пастир, а на пастира му трябва спринцовка. Ако спринцовката не помага се полгага и не много добре наточен нож.
    Хайде на васкинациите, шиленца!!!
  • 8 Дедо

    1 8 Отговор
    Въпроса е по-скоро има ли достатъчно ваксини и какви. Защото във всяко помещение с хладилник може да се извърши ваксинирането. А хладилника може и да е на улицата през деня... А къде и колко са ваксините? Пак говорим за бъдещето неясно... Другите си оплетоха кошниците докато нашата мафия се чеше там дето не я сърби.

    Коментиран от #16

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    11 0 Отговор
    Редукцията продължава с пълна пара. Пропагандата на медиите също!
  • 10 Годжи

    12 1 Отговор
    Ай и тия бленуват за масова ваксинация,никъде в света няма да се получи не разбраха ли,че повечето хора все още не са овце
  • 11 БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГИ ИМУННИЗИРАМЕ

    1 1 Отговор
    В СЪРБИЯ!!ПО ЕВТИНО Е...ПО МАЛКО БЮРОКРАЦИЯ..И СА НИ БРАТСКИ И СЪСЕДСКИ НАРОД!!
  • 12 овчеубиец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вова иператор":

    Представям си, ако само отворим уста тук да ваксинират в аптеките какъв вой ще се вдигне. Вещиците на Мая Манолова ще опънат пак лагера със скелетите.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Генерал

    1 3 Отговор
    А и рубличката горката вече не става дори за лятна почивка в окупирания безводен Крим.

    Коментиран от #17

  • 15 Диверсант

    7 0 Отговор
    Желателно и препоръчително е когато четете публикации на български мисирки препечатани от други мисирки да имате едно на ум
  • 16 Така де

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо":

    Живея в голям град зад океана /12 милион@/. До момента са имунизирани над 30%. Имунизации и тестове се извършват и на улицата директно. До края на април всичко трябва да юриключи! Пък вий питате има ли, няма ли, пък каква е. Тук най-много е "модерна" и пфайзер. Хайде сега пляскайте минусите!
  • 17 Много грешиш

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Генерал":

    Крим доста отдавна реши проблема с водата. Инфото ти е малко мухлясало. Важен е хонорара от хейта. Руската армия реши проблема. Но требе да се чете. Виж там чичко гугъл знае повече от теб!
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Кaквo Ви e мнeниeтo зa връзкaтa мeжду прoцeнтa вaкcинирaни прoтив грип и пaндeмиятa в "рaзвититe" cтрaни.... В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините....Oкaзa ce, чe в "рaзвититe" държaви рaзумният прeдeл нeoчaквaнo e прeминaт и рeзултaтът e нaлицe...
    Направи ми впечатление, че в плaмнaлaтa oт Кoвид-19 Итaлия, 55% от нaceлeниeтo са се били ваксинирали минaлaтa година срещу грип,...докато в "изостанала" България ваксиниралите се срещу грип са около 3%....Интересно е да се проследят ваксинациите в СТАРЧЕСКТЕ ДОМОВЕ из Европа и пoрaжeниятa в тях oт Кoвид-19!!!