Last news in Fakti

24 Април, 2021 06:30 2 071 6

Америка ще поднови употребата на „Джонсън и Джонсън“

  • америка-
  • джонсън и джонсън-
  • ваксина-
  • рисковете-
  • ползите

Ползите от ваксината надвишават рисковете

Америка ще поднови употребата на „Джонсън и Джонсън“ - 1
Снимка : Shutterstock

Съветниците на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията препоръчват да бъде подновена употребата на ваксината "Джонсън и Джонсън", въпреки доказателствата, че тя е свързана с изключително редки, но потенциално смъртоносни кръвни съсиреци, съобщи Ройтерс, предаде БНР.

Влиятелният консултативен комитет по имунизационни практики на (CDC) се събра за втори път в петък, за да обсъди рисковете и ползите от ваксината на „Джонсън и Джонсън“ след съобщения за кръвни съсиреци в комбинация с ниски тромбоцити при шест от пострадалите жени. По това време приблизително 7 милиона души в САЩ бяха имунизирани с въпросния препарат.

Специалистите са категорични, че ползите от ваксината са повече от рисковете, като изтъкват и че според разрешението на Американската агенция за контрол на храните и лекарствата, препаратът може да се прилага на хора над 18 години.

Десет от членовете на консултативния комитет към CDC подкрепиха отмяната на временното спиране на употребата на ваксината, докато четирима бяха против, а един член се въздържа по време на проведеното гласуване.

Висши здравни служители заявиха, че се надяват на бързо връщане към употреба на ваксината след заседанието на комисията.

Другата седмица ще трябва да излезе с решение за употребата на ваксината на "Джонсън и Джонсън“ и ваксинационният щаб у нас, тъй като се очакват допълнителни становища.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мушама и шланг

    11 2 Отговор
    Време е и за наша ваксина ! Дали да не я наречем Борисов и Борисов ? Той и само той може да ни изЛЕКУВА най-добре.
  • 2 яко инжектиране

    8 1 Отговор
    Що по цял ден ни занимавате с ГМО субстанциите продавани от американските ГМО олигарси, дето щедро спонсорират сзо, да им налага пандемията за да се продават ГМО субстанциите им?

    чиновниците от ек директно без конкурс, без достатъчно тестове и клинични изпитания дадоха европейска държавна поръчка за над 20 млрд. $ директно на американските ГМО олигарси, сега май увъртат за още една да дадат без конкурси.

    по указания на сзо спонсорирано от бил гейтс- ит и фарма олигарсите, чиновниците в ек, бундестага, еп една година затварят малки, средни бизнеси, хора, деца, училища, магазини, болници за да може директно да прехвърлят над 100 млрд. $ на американските ит олигарси и ит приложенията им- от пазаруване онлайн на тампони и тоалетна хартия, до онлайн гледане на образование и здравеопазване.
  • 3 Цецу Сансьорния

    4 0 Отговор
    още 105 пенсионерски парразита паднаха от снагата на България вчера!!Благодаря ти КОВИД,благодаря ти Бойко!!
  • 4 Хахаха

    11 0 Отговор
    Сигурно са я подобрили с шампоан и вече няма проблеми да се слага на опитните овчици:-))).
  • 5 И какво

    4 1 Отговор
    И какво ни интересува това нас нормалните българи ?
  • 6 Васил

    6 0 Отговор
    Ама Джонсъна си е Астра Зенека както и Янсен. Просто Англичаните са си ребрандирали сместа защото това не е ваксина за да могат да си продават боклука под други имена.