25 Април, 2021 17:22 5 128 40

$10 милиона за убийството на Лукашенко

  • александър лукашенко-
  • преврат-
  • убийство-
  • покушение-
  • беларус

Президентът разкри, че е осуетен план за покушение срещу него

$10 милиона за убийството на Лукашенко - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че е имало план за неговото ликвидиране, предаде агенция ТАСС, позовавайки се на беларуската БелТА.

По думите на Лукашенко заговорниците на преврата са имали няколко сценария за ликвидирането му, а отпуснатите пари за този пъклен план са 10 милиона долара. Лукашенко твърди, че първият сценарий е бил атака на парада на 9 май, но такъв план би бил трудно осъществим.

Враговете му са обмисляли и нападение срещу неговия кортеж, включително с внесени отвън гранатомети. Третият сценарий е атака на неговата резиденция. Беларуският президент съобщи, че сред заговорниците е бил внедрен агент на специалните служби, който се е представял за генерал-изменник. "Това беше наш агент. Юнак. Благодаря на човека, той много ни помогна, не се уплаши. Те чрез него са искали да използват армията", каза Лукашенко.

Заговорниците също така планирали да изключат енергийната система на Минск. На 18 март службите заявиха, че е осуетена дейността на организирана терористична група, която подготвяла физическото ликвидиране на президента. Смята се, че готвеният преврат е бил финансиран от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    23 92 Отговор
    БЕЛАРУСКАТА ТИКВА....бивш директор на колхоз и футболистче
  • 2 700

    11 73 Отговор
    Айде почна се, скоро и дивизийка зелени човечета за подкрепа ще се появят..
  • 3 Монгола

    92 14 Отговор
    Ано някой посмее да ликвидира президента Лукашенко руската армия влиза в Беларус да сложи ред соросите да не си и помислят даже , че ще превземат с преврат Беларус!

    Коментиран от #10

  • 4 Хаха

    15 82 Отговор
    Че кой ще дава пари за убийството на този риж плъх, лакей и подметка на Путин.

    Коментиран от #24

  • 5 Хисторик

    92 7 Отговор
    Краварските терорист така превзеха Панама 1989г с преврат и Чили 70те когато убиха Салватор Алиенде!
  • 6 Извинете

    90 2 Отговор
    Ние от ЦРУ нямаме пръст в това злокобно деяние. Само цяла ръка.💯👌👌
  • 7 Атлантик

    7 71 Отговор
    Около Раша всичко ще гори!

    Коментиран от #11, #18, #39

  • 8 Георги

    9 53 Отговор
    По-смешна от тази история не съм слушал.

    Коментиран от #30

  • 9 другарят

    51 1 Отговор
    Защо чак сега публикувате плановете на вашите господари бре мисирки!??
  • 10 сила

    8 44 Отговор

    До коментар #3 от "Монгола":

    по полека с водката....само по 200 грама на ден,че съвсем ще изтрещиш
  • 11 Les Misérables

    47 1 Отговор

    До коментар #7 от "Атлантик":

    Около Раша значи около половината познат свят. Нали знаеш , че 1/8 от планетата е територия на Раша. Като пишеш около, значи тя и съседните и държави , така че....
  • 12 Груйо

    12 50 Отговор
    Гледах в тубата клипове за подготовката за преврат. Седят некакви избушляци в една кръчма, апват..пийват и обсъждат на висок глас как да премахнат Лукашенко. А над главите им охранителни камери.И тоя си ''спретна'' превратче като Ердоган. Абе формулата работи. Да видим сега кой ще изиграе ролята на Гюлен. Елементарно, Уотсън....

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Динамо Минск

    55 9 Отговор
    Железен! Герой! Истински патриот! Без Лукашенко Беларус е обречен на глад, мизерия, войни и демографска катастрофа! - т.е, - това, което е сега Украйна и България!

    Коментиран от #23

  • 14 1111

    31 0 Отговор

    До коментар #12 от "Груйо":

    Ресторанта е украински. А като ги бутнат тези в затвора за 20 г, какво става.

    Коментиран от #19

  • 15 1234

    42 1 Отговор
    Те и Мадуро се опитаха да убият.
  • 16 Груйо

    6 31 Отговор
    Много елементарно организиран''преврат''. Това е първия случай, толкова детайлно заснет, че дори филмите за Бонд репа да рупат. Добре организиран театър, в стил''Ердоган'', имащ за цел Лукашенко да подгони опозицията. Елементарно Уотсън. Прилагано много пъти и работещо безотказно.

    Коментиран от #20

  • 17 Ми то и наште

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Груйо":

    Клипове за уж бьлгарски агенти на пътин... Някакъв си брои заплатата тия го снимат от тавана и толкова.....
  • 18 Гуспудин Атлантик,

    18 0 Отговор

    До коментар #7 от "Атлантик":

    не се оплаквайте ,в Атлантика вода имате.....за гасене
  • 19 Груйо

    0 22 Отговор

    До коментар #14 от "1111":

    И как позна че е украински. А половината ги изловили в Москва по улиците като пилци. Че и конферентни връзки по Интернет им заснели. Абе толкова елементарен театър, че няма до къде. Смехория. Тия не са спазвали никакви конспиративни правила за такива дейности. Едва ли някоя западна служба би се изложила по такъв начин. Тия ще са най-големите конспиратор-аджамии в световната история. Даже Ердоган го бе измислил доста по-умно сценария. И какво толкова. Ще ги осъдят на по 20, ще изкарат две годинки при лек режим и ще гипуснат по-живо по здраво. Даже и обезщетения ще имплатят.
  • 20 Абре

    36 3 Отговор

    До коментар #16 от "Груйо":

    Груйчо, ти на Марс ли беше, когато руските служби пуснаха СРС-та и закова Запада, дори и за отвличане на децата на Лукашенко. Видяха се ценностите на Западния свят.

    Коментиран от #21

  • 21 Да ти кажа

    2 17 Отговор

    До коментар #20 от "Абре":

    Ако си шаран, на бастун шта ловим. То бива-бива да си толкова заухав ама чак пък толкова, да не можеш да вденеш истината..гледай ги тия пишман конспиратори дето щели да му отвличат децата. Как са се отъпанили като селски ергени на мегдан.Кой нормален ще дрънка на видеоконферентна връзка такива работи бе? Мисли с тоя чакъл, дето имаш под капата.Мисли.

  • 22 Кратун

    18 3 Отговор
    Един от няколкото истински президенти, които не прие да обяви пл@ндемия.И сега му търсят цаката.
  • 23 Жоро

    2 23 Отговор

    До коментар #13 от "Динамо Минск":

    Ами отивай да живееш при лука-диктатора и не ми дишай Българския въздух бе фий!

    Коментиран от #25

  • 24 Антитрол

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Същия който дава пари на соросоидните тролчета
  • 25 Антитрол

    22 3 Отговор

    До коментар #23 от "Жоро":

    Че той от 30 години не е български въздуха бе - нашият е чист а сегашния яко е осмърдян на кравари и техните лакеи.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Станчев

    3 0 Отговор
    Дали няма пак да се сетят че нищо не са направили с Ахметь Доган, Пеефски, Борисов.КТБ я събориха с мълвата, че ще трепят Пеефски.Ахмет го пазят не знам колко години и БГ народа плаща.
  • 28 лби

    0 13 Отговор
    Този президент на Колхоз "Лукашенко", международно известен като Беларус, се е оценил твърде високо. Така сигурно се опитва да си създаде самочувствие, защото никой не го възприема сериозно. В едно
    от съобщенията се появи информация, че един от "заговорниците" се намирал в Москва?! Нещо нещата не изглеждат съвсем наред?

    Коментиран от #31

  • 29 Лаврентии

    0 12 Отговор

    До коментар #25 от "Антитрол":

    Па колко са руските подлоги, носители на орден ''Миризливата ватенка'' с лента и мечове. Представа си немаш Ходи на Драган Цанков, да видиш как им изплащат копейките направо на улицата по списъчен номер.
  • 30 Максим

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Георги":

    Значи си пропуснал, че Баширов и Петров преди да намажат с Новичок бравата на Скрипал
    през 2014 година са подпалили чешки оръжеен склад. Пак те са преследвали българския оръжеен търговец Гебрев , два пъти го тровили неуспешно с Новичока.
  • 31 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "лби":

    Не, един, а трима от заговорниците бяха арестувани в Москва. Един чиляк с американско и белоруско гражданство. И двама членове на старата опозиция срещу Лукашенко Литератори, с прилични шкембенца. Но в заговор с някакви белоруски генерали. Руснаците и белорусите показаха техни видео разговори, на които обсъждат покушението на Лукашенко и задържането на неговия син.

    Коментиран от #32

  • 32 Ташунко сапа

    2 10 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Много добре разиграна комедия. Абе дори и децата не се връзват на такъв театър. Така ли се подготвя преврат, от некви драскачи . Говорим за въоръжен преврат, не за цветна революция. На всеки що-годе нормален човек му е ясно, че в една желязна диктатура такъв преврат е задача невъзможна. Много по- лесен е номерът с цветната революция, когато в тълпата не можеш да различиш организаторите и дори при неуспех, няма кого да търсиш. Не казвам, че тези не са заговорничили, по-скоро са пишман заговорници, на които са им скроили курткапан. Балъци, по-точно казано. И съм сигурен че нито една западна служба не стои зад тях. Твърде елементарна е заверата, за да е организирана от службите. Не ги мисли чак за толкова големи балъци западните служби.

    Коментиран от #33

  • 33 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ташунко сапа":

    Естествено, че е малко вероятно сериозни американски служби да са стояли зад тези тримата. Просто информирам човека с коментар 28, който нещо е чул недочул как един от заговорниците бил в Москва. Между другото и тримата задържани не са случайни хора. Те наистина са се засветили в борбата срещу Лукашенко. Както прочетох в руско езичен коментар в Интернет - и тримата са виждали оръжие само в музеите или по телевизията..Придружавам се към мнението на мнозина, че заловените са наистина идиоти, след като са мислили, че планът им може да успее.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 GnG

    11 0 Отговор
    8. Дeзинфoрмaциoнни кaмпaнии зa дecтaбилизaция нa други държaви.

    9. Прoдaжбитe нa oръжиe в пoдкрeпa нa прoдължaвaнeтo нa рeгиoнaлни вoйни и зaдържaнe пoлитичecкoтo рeшeниe нa кoнфликтитe.

    10. Oтмянaтa нa грaждaнcкитe прaвa и cвoбoди, Кoнcтитуциятa и зaкoнитe, пoд прeтeкcт зa бoрбa c тeрoризмa.

    11. Рaзрaбoтвaнe, тecтвaнe и внeдрявaнe нa ядрeни и кocмичecки oръжия, увeличaвaщи вeрoятнocттa oт гeнoцид и eкoцид, oбричaщи бeднитe нa прoдължитeлнa нищeтa и цялoтo чoвeчecтвo нa пocтoянeн cтрaх.

    Ceвeрнo Aмeрикaнcкитe Щaти, ДЪРЖAВA ТEРOРИCТ ли ca ?!
  • 36 Мнение

    0 7 Отговор
    10млн.? Мисля че се е надценил 9млн и 950хил. долара. За 50 хил. долара ще има опашка от килъри.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Суеко

    1 0 Отговор
    Тези заговорници и вятър не фучи в кратуните им. Като гледам в тубата колко смешно са заговорничили, та чак ме съмнява че е нагласена работа. Вярно няма такива глупендери като тия. Да си кроиш плановете по открита видеоконферентна връзка и на теферич..как пък не бих повярвал че тия са щели да правят преврат. Смешна история.
  • 39 дончичо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Атлантик":

    Гледай да не загори около нас,защото ФАТО нема да направи нищо! Справка- Кипър
  • 40 РККА

    1 0 Отговор
    Да здравствует великая и никем не победимая Красная армия!
Новини по държави: