Last news in Fakti

30 Април, 2021 15:33 2 459 6

Китай с реформа в образованието

  • китай-
  • образование-
  • реформа-
  • промени-
  • закон

По-тежки наказания за лица, използващи чужда самоличност, за да се запишат да учат

Китай с реформа в образованието - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Постоянният комитет на Общокитайското събрание на народните представители прие промени в Закона за образованието. Целта им е да гарантира по-голяма справедливост в образователната система, като наложи по-строги наказания за лица, използващи чужда самоличност, за да се запишат в училище или колеж.

На нарушителите ще бъде отнемана възможността за прием и ще им бъде забранено да се явяват на съответните национални изпити за период от 2 до 5 години. Промените в закона предвиждат също академичните дипломи на самозванци да бъдат отнемани, а тези, заемащи публична длъжност, да бъдат уволнявани. Нарушителите също така ще носят и наказателна отговорност.

Промените в Закона за образованието влизат в сила от днес 30 април 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЯВОЛА

    10 0 Отговор
    Академичните дипломи на самозванци да бъдат отнемани. Такива в България 99% ако се махнат и корумпираните политици България ще дръпне напред с 70% висок прираст на икономиката всяка година но затова сме в тинята на трета глуха
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Брееей при чайните неможе ли всеки да учи в училище бре че трябва се налага да лъже.Каква по голяма справедливост в образованието от това в с е к и да може да учи да се образова и да получи образование. При нас през комунизма всеки имаше таз възможност.

    Коментиран от #4

  • 3 Ех мъка

    4 1 Отговор
    след като настигнахме американците, кога ли ще настигнем и китайците? Може би ако им подарим Б. Борисов?
  • 4 Сандо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Откакто образованието стана стока,всеки може да учи колкото и каквото си иска,стига да си плаща.А някои за да не си губят времето,направо плащат.Имаше таки "учени" люде и в нашето НС,а администрацията направо е наводнена от платежоспособни индивиди.Та затова мъдрите китайци си оправят закона.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Санде така е брат ма ти говориш за нашите калинки с университетско купено образование . Ама в училището да може в с е к и да учи, да се научи барем да чете и пише. То не се плаща и сега.
  • 6 София

    0 1 Отговор
    Обучението в училищата е по - скоро вкарване в определени канали за оформяне на характера на масите , за подчинение и изпълняване на предназначени дейности. Истинското учене е по интуиция и любопитство, когато нещо ти харесва и искаш да го откриеш и по принцип е доста далеч от фалшивата история в китайските училища. Между другото в Китай журналистите са роботи и вече имат телевизионни водещи , които са андроиди. Същото се очаква и у нас, нашите журналисти да поработят още малко за господарите си, докато успеят да ни наложат диктатурата и после ще ги заменят с андроиди. Сами се унищожават.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания