Last news in Fakti

3 Май, 2021 08:03 2 703 12

Чехия не изпитва дефицит на ваксини

  • чехия-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • русия

Държавата прекрати процеса на легализиране на руската ваксина

Чехия не изпитва дефицит на ваксини - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Чехия не изпитва недостиг на ваксини срещу коронавирус и поради това не се нуждае от препарати, които не са преминали сертифициране от Европейската агенция за лекарствени средства (ЕМА). „В страната пристигат достатъчно количество ваксини. Не се нуждаем от други препарати (бел. ред. които не са регистрирани в Европейския съюз)“, каза чешкият премиер Андрей Бабиш.

Чешкият фармацевтичен регулатор – Държаният институт за контрол на лекарствените препарати, а 29 април съобщи, че прекратява проучването на руската ваксина „Спутник V“. Причината е недостатъчна информация от производителя.

Кампанията по ваксиниране на населението в Чехия започна на 27 декември 2020 г. имунизирани са 2 170 489 души. И двете дози от препарата са получи 1 003 444 души. В страната се доставят ваксини от американския производител Pfizer и германския му партньор BioNTech, американските Moderna и Johnson & Johnson, а също така и британско-шведската AstraZeneca.

Близо 70% от чехите искат да се ваксинират, сочи проучване сред населението, което наброява 10 702 000 души. От началото на пандемията общият брой на заразените е 1 634 114 души, а на излекуваните –1 555 215. Починалите са 29 343 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    17 5 Отговор
    Стига сте лъгали. Много малко искат да се ваксинират.
  • 2 ББД

    41 4 Отговор
    Тази беше беше целта на пропагандата срещу Русия.
    Чехия, разбирай САЩ, премахнаха "неудобният" конкурент Росатом от сделката АЕЦ-милиарди.
    Чехия, САЩ премахнаха "неудобният конкурент" Спутник V.
    Цяла Европа храни ТНК-тата на САЩ.
    Когата става въпрос за милиарди САЩ са като варан, хапят жертвата, следят я докато загине от отровата, хранят се с с трупа на жертвата.
    После Европа не била финансов донор на САЩ, а неудобните конкуренти, просто се премахват, дори Германия отделни отрасли, дори Япония азиатски кризи.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ББД

    26 1 Отговор
    Никоя от държавите не изпитва дефицит-за момента, но когато ЕС под диктата на САЩ издава ваксинационни паспорти, за да пътуваш и работиш в чужбина, изведнъж трябва да си ваксиниран, но с правилните англосаксонски ваксини, и само те се признават, касичките на САЩ и Англия се пълнят с трилиони, за сметка на здравето на европейците.
    Разправяйте ми, че Европа след ВСВ не е окупирана от САЩ-военно, политически и икономически.
    Дори войните в БИ, напливът на бежанци, бяха дългосрочна стратегия за завладяването на Европа от корпорациите, едно е да обявиш война на "ислямистка Европа" етикирана като терористична, друго е да обявиш война на белият европеец.
    Не мога да разбера ЕС не осъзнава ли на какъв цивилизационен и културен геноцид е подложен.
    Толкова ли Европа е изцяло окупирана от "англосаксонските елити" във всяка една сфера, че не осъзнава самоунищожението си.
    Последно-генералите в оставка Франция.
    Започвам да вярвам на версията, че нещо съзнателно е изпуснато от лаборатория финансирана от "елитите".
  • 6 Хахаха

    23 1 Отговор
    Чехия изпитва дефицит на морал.
  • 7 Шерт

    3 18 Отговор
    Добро утро,ватници.Колко хора са ваксинирани в Русия?
  • 8 Бивш канадец

    14 3 Отговор
    В крайна сметка така и никой не успя да обясни на овцете каква е ползата от тези вакЦини!? Ваксинираните пренасят заразата, може да се разболеят, пак носят намордници и трябва да спазват дистанция, и единствено, ако се разболеят, щели да изкарат болестта по-леко (ама не било сигурно)! И комай единствената цел на упражнението е да се направят едни големи пари и народа да бъде ошашавен до пълно затъпяване! Професор Люк Монтание - "Ваксинация се прави, за да не настъпи епидемия - но никога по време на такава"...ама кой да го слуша, когато звънят парите?
  • 9 киро

    4 1 Отговор
    Това е защото никой не иска да се ваксинира!
  • 10 Отдавна

    5 0 Отговор
    е кристално ясно че не здравето и живота на хората са важни, а само парите които са единствената цел на тези които успяват да държат хората на каишка.
  • 11 ББД

    2 0 Отговор
    "в Брюксел, Белгия, на 12 септември 2019 г. е организирана среща от ЕК и СЗО ,3 месеца преди да обявят пандемия.
    и 36 дни преди симулацията за пандемия с коронавирус, разиграна на 18 октомври 2019 г. и подкрепена от Фондацията на Гейтс, СИФ и университет „Джон Хопкинс“.
    Участници са: политически лидери, високопоставени особи от ООН и др. меж.орг., здравни министри, водещи академици, учени и медицински специалисти, представители на частния сектор и НПО-та.
    основните документи, които са били раздадени на участниците Са:
    „Планиране на подготовката за пандемичен грип“
    Учение за пандемичен грип в Европейския съюз“
    „Планиране на подготовката за птичи грип и грипна пандемия“ „Готовност за пандемичен грип и реагиране“
    „С цел достатъчност на пандемичните грипни ваксини в ЕС“ и
    "Публично-частно партньорство за изработката на европейски противогрипни ваксини при пандемия“.
    Във всички тези документи многократно се подчертава целта да се засили сътрудничеството с фармацевтичната индустрия, както и посланието, че глобалната пандемия вече е била неизбежна."
    Източник: Global Research
  • 12 Sieg

    2 1 Отговор
    През фара ми е за Чехия