Last news in Fakti

5 Май, 2021 22:50 1 777 2

Великобритания призна статута на европейския посланик

  • ес-
  • посланик-
  • великобритания

Решение след среща между външните министри

Великобритания призна статута на европейския посланик - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания призна пълен дипломатически статут на посланика на ЕС, съобщи Гардиън.

Пратеникът на ЕС е Жоау Вале де Алмейда. Смята се, че признаването на неговия статут решава споровете между Великобритания и ЕС.

Първоначално британското правителство отказваше да признае неговия статут като равен с този на пратениците на други страни. Аргументът беше, че групата не е национална държава.

В отговор изолиран беше британския посланик в съюза. Спорът е бил решен на срещата на външните министри на водещите икономики.

Британският външен министър Доминик Рааб е провел среща с европейският върховен представител по външните работи Жозеп Борел. Двамата са обсъдили и двете позиции.

Впоследствие са намерили решение. Очаква се то да бъде признато от британското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Великобритания си избра

    5 2 Отговор
    Да си взима всичките пияни туристи и да си ги гледа тя по токсикологийте. Автоматична двойна такса за всички от Кралството, те не са Европейци, Лондон е 20% англичани, 20% милионери и 60% печки, а после говорят че бебеот било црно. САМИ СИ ГО НАПРАВИХА
  • 2 usa today

    1 2 Отговор
    Холивуд и Американското посолство. Посолството нареди да се уничтожи нашата икономика,затрият образованието и да се промотират американски ценности( 1% държи 99% от парите). Останали без стабилна работа, вяра в утрешния ден, деградирали и без пари ( в соца заплатат беше по висока от сега). Тези хора им остава да преживяват както могат. Единствено евтино и доспно нещо е телевизията и филмите, за да креташ в тези жалки условия, затова те зяпаха и зяпат. Какво се показва във всички филми от холивуд насилие над жени(почти във всеки филм), насилие надмъже, трепане на хора, грабежи и подобни интересни теми. Гледаха 30 години , деградираха лека полека и сега е време да се действа. Изнасилвания , трепане, пиене, хазарт, боища, измами и много други все "хубави" неща. Кажете биг тенк ю на Америка,Англия и Германия за тази благородна помощ за България.
Новини по държави: