Last news in Fakti

12 Май, 2021 08:18 2 211 23

Прозноза: Този ЕС няма да оцелее в този вид през 21-ви век, ако работи както досега!

  • ги верхофстад-
  • европейски съюз

Ги Верхофстад допълни, че Европа е слаба спрямо Китай и другите суперсили и трябва да може да защитим интересите на гражданите си и на континента

Прозноза: Този ЕС няма да оцелее в този вид през 21-ви век, ако работи както досега! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Този ЕС няма да оцелее в този вид през 21-ви век, ако работи както досега" - това каза евродепутатът от "Обнови Европа" и бивш премиер на Белгия Ги Верхофстад на онлайн конференция, с която бе дадено началото на българското участие в Конференцията за бъдещето на Европа:

"Не сме достатъчно устойчиви, не сме достатъчно ефективни, не действаме достатъчно демократично. Начинът, по който работехме, може би беше добър за 20-ти век, но не е достатъчен за 21-ви век".

Верхофстад допълни, че Европа е слаба спрямо Китай и другите суперсили и трябва да може да защитим интересите на гражданите си и на континента. В тази връзка той открои тяхната роля на Конференцията, която ще обобщи идеите им и ще ги предаде на евроинституциите, за да ги превърнат в законодателство. Като особено належащи въпроси той подчерта създаването на Здравен съюз и премахването на гласуването с единодушие във външната политика.

Домакинът на конференцията - евродепутатът Илхан Кючюк подкрепи идеята за промяна на ЕС:

Стартът на Конференцията за бъдещето на Европа бе даден в неделя в Европейския парламент в Страсбург. Граждани от целия Съюз ще обсъждат в продължение на година идеите си за това каква Общност искат.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сус

    20 0 Отговор
    ПРОЗНОЗА!!!
    Верно сте мисирки и то неграмотни
  • 2 Behemoth

    25 0 Отговор
    Сами сте си виновни ....има една страна която вкарахте а съюзът с нея винаги води до катастрофа ...ВИНАГИ!...зла прокоба! Хахха...
  • 3 БОЛШЕВИК

    32 4 Отговор
    14- години вече чакам това сборище да се разпадне, и без това никой не е питал българите дали искат да са в ЕС и НАТО.

    Коментиран от #12

  • 4 Нямам срам

    21 0 Отговор
    Начина е обща заплата за ЕС стига с тези емиграций за работна ръка ... 1500 евро за целия съюз ... време е човек да се опомни това са пари които се печатат в изобилие а не като живота които не може да върне
  • 5 БОЗА

    31 1 Отговор
    Няма как да събереш толкова държави,всеки да дърпа чергата към себе си и да искат да командват една шепа бюрократи,а останалите да са на стойка мирно и бодро да крещят:"слуш"(един даже им козируваше...но основният проблем са зависимостите и унизително рабоюепие,към сащисаните и НАТО...та по този начин няма бъдеще в този си вид ТКЗСто... ;-)
  • 6 Гъдю Гъдев

    13 0 Отговор
    Това се пише от години в коментарите на колегите
  • 7 Дърти,грозни,извратени

    16 0 Отговор
    Какво оцеляване,какви пет € ?!..
  • 8 Ха ха ха

    24 0 Отговор
    Какво беше това ЕС ???
    Дъщерна фирма на еврейска америка ли беше?
  • 9 Дюбрютрю

    21 0 Отговор
    Борис Д 5 г ви го набиваше в Брюкселските тикви. Първо как се вземат решенията, половината са предложения искания и декларации на сащ, от сащ и за интересите на сащ. Второ какви решения се взимат 80 пр са срещу 80 пр от интересите и мнението на гражданите. Като се почне ИКонвенции, мигранти, мюсюлмани, интеграция, малцинства и техните права, санкции срешу Русия и Китай но не и Израел... Ей такива безумни простотии.... Само да попитам в най демоктатичния съюз, притивовес на Руския и Китайския режим колко референдума от 27 са проведени за членство в ЕС и НАТО?
  • 10 2378

    10 0 Отговор
    Нищо чудно, с тези двамата на преден план на снимката. Помните ли ги?
  • 11 Сър Ник - коуч и инфлуенсър

    9 7 Отговор
    1) Незабавна определяне на един ,два, максимум 3 общи езика за администрацията на ЕС. Това ще доведе до огромни икономии на средства от преводачи, офиси, техника и хартия. 2) Въвеждане на еднаква минимална часова ставка за работа-. 3) Всички страни членки приемат еврото, като национална валута в с ок от 5 години. 4) Въвеждане на еднаква визови изисквания спрямо трети страни ,независимо дали става дума за САЩ или Русия.
    5) Уеднаквяване на данъчното законодателство .
    И т.н.
    Ама няма да стане и затова ЕС е пътник !!!
  • 12 А какво предлагаш?

    3 21 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    ЕС е икономически съюз, а ние сме взели десетки пъти в повече от колкото сме внесли, а това го няма никъде по Света.. По добра алтернатива няма. Това, че те управляват некадърни и крадливи политици, не значи се съюза е лош.

    Коментиран от #14, #15, #18, #19

  • 13 ттт

    6 1 Отговор
    Европа е нещо каакто кандидат-булка. Дава се на всеки с надежда да я заведе под олтара, ама и остават само креватните упражнения.
  • 14 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "А какво предлагаш?":

    Публикувано във факти.бг: "...ние сме взели десетки пъти в повече от колкото сме внесли..."
    Явно ти си от тези /шайката/, които са взели, поради тази причина си доволен! Обяснимо е! Но вие сте един много малък % от българите. Тези, които сме дали, сме останалите - по-високият %. Така че, всеки от камбанарията си.
  • 15 Взели сме

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "А какво предлагаш?":

    Стадиони в обезлюдени села. Има стадион, хората ще се върнат в селото, ще си ритат на воля. Той и Гаринча така е тръгнал! Ама като няма училище, клиника и полиция, хората не искат да се връщат.
  • 16 Искаме следното:

    10 0 Отговор
    ЕС да не е на подчинение на САЩ, Собствена армия, да не ни се налага силово джендърството, да се спре нахлуването на неграмотни и некадърници мюсита и жълтури, Парламента да се избира с избори а не да се поставят мижитурки, да се върнат всички гости и т. н
  • 17 Простноза

    12 0 Отговор
    ''Пътят към ада, е постлан с добри намерения.'' Идеята за ЕС, с общи валута, пазари, сигурност, достатъчно силен да се противопостави на американската и китайска инвазия, беше добра. Но се оказа стръвта на щтатската въдица. Много по-лесно се управлява стадото, когато е събрано. А щом ѝ овчарите, са на заплата при тебе .... Пей, сърце.

    Коментиран от #20

  • 18 Axaxax

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "А какво предлагаш?":

    Много си зле щом мислиш, че спе получили повече от колкото сме дали! Гола кука за шарани... Жокер - не гледай само парите като фондове и вноски. Сметни примерно 2 000 000 да се отгледат и изучат колко е струвало на България и сега да вадят пенсиите ИМ! Сметни концесии, вериги, унищожена икономика и те превръщат в консуматор на боклуците им... Мог ада изброявам до утре! Ботъм лайн: не, не сме взели, а сме дали и тепърва още ще даваме и то МНОГО повече от колкото някога ще получим!
  • 19 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "А какво предлагаш?":

    При добър съюз е невъзможно с години да управляват некадърници. Все се събират, все решават нещо си, а на дело са пълна нула. Ето от седмици все решават как да отговорели дружно на ,, агресията "на Русия.
  • 20 Максим

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Простноза":

    Стадото се управлява най-лесно когато му е изтрита историческата памет и всякакви национални традиции. Тогава накъдето го поведе, натам върви. Задните демократи затова толкова хулят Парадът на Победата в Русия. А вътрешните продажници, така наречената опозиция им приглася.
  • 21 Старата Европа

    8 0 Отговор
    не е била никога толкова разделена, корумпирана и мърлива, както днес!
  • 22 DrivingPleasure

    1 0 Отговор
    Ахахаха - този ЕС не е достатъчно демократичен... и за да го направим ще премахнем взимането на решения с единодушие, за да може да обслужваме само интереса на някои!

    Тоз цървул е отдавнашен мой "любимец" Типичния евро-идиот, довел ЕС до прага на разпад
  • 23 SQUAD GAME 2015

    1 0 Отговор
    За да го има ЕС трябва ново радикално мислене за защита на истинското население на Европа дори пет пъти да сменят мнението си как да процедира ЕС пак нищо няма да стане освен смяна на цялата система с много точно радикални мерки и предложения от всеки патрион националист европеец, докато има либерално мислене съществена промяна няма да има
Новини по държави: