13 Май, 2021 07:51 3 932 13

След Брекзит! Половината от чужденците във Великобритания се опасяват за правата си

  • брекзит-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • европейски съюз

Хората, които идват от страни от Евросъюза и които живеят в страната преди 31 декември 2020 година, запазват засега същите права по отношение на възможностите за работа и социални осигуровки

След Брекзит! Половината от чужденците във Великобритания се опасяват за правата си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Половината от чужденците, които живеят във Великобритания, се опасяват, че може да изгубят някои права в сравнение с гражданите на Обединеното кралство, след Брекзит, съобщи Франс прес. Агенцията цитира проучване, проведено от Независимата мониторингова агенция - организация, създадена за да следи за правата на гражданите на Европейския съюз на Острова.

Хората, които идват от страни от Евросъюза и които живеят в страната преди 31 декември 2020 година, запазват засега същите права по отношение на възможностите за работа и социални осигуровки, каквито имат и местните граждани, въпреки излизането на Великобритания от Европейския съюз.

44% от запитаните обаче казват, че се съмняват това да продължи още дълго, показват резултатите от проучването.

Изпълнителният директор на Независимата мониторингова агенция Катрин Чембърлейн каза по време на пресконференция, че половината от участниците в проучването са заявили, че не са запознати с гражданските си права, а всеки десети планира да напусне кралството още преди средата на годината.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити Намазов

    9 1 Отговор
    Да се прибират в България!
  • 2 цербер

    3 1 Отговор
    След Брекзит половината от чужденците във Великобритания се опасяват за правата си.
  • 3 един от многото

    5 1 Отговор
    И при това с пълно право!
  • 4 муцунка

    3 0 Отговор
    И перке? Оня рошавия Борис нещо против европейците ли има?

    Коментиран от #11

  • 5 зелен петел

    2 0 Отговор
    Освен Намазов Тити може да е и Лампазов.
  • 6 иди ми дойди ми

    4 1 Отговор
    Изпълнителната директорка на Независимата мониторингова агенция Катрин Чембърлейн каза по време на пресконференция, че се опасява от напускането на кралството от толкова много чужденци. Нямало да се намерят работници за нисшите работни позиции с по-малкото заплащане.
  • 7 Весела

    10 7 Отговор
    Аз пък се връщам там след две години в БГ,(нямам желание да живея отново в червена мъгла.)имам settled status и си знам правата.Живота там е организиран и не се случват резки политически промени,което напълно ме устройва за разлика от тези циркове тук!

    Коментиран от #10

  • 8 Незнам

    8 5 Отговор
    Бил съм два пъти като турист и си мисля,че не мога да издържа повече от няколко дни.Много е депресиращо времето за мен-влага,сиво небе.Хората ходят като роботи.
  • 9 любител

    4 2 Отговор
    крайно време е да изгонят всички и да се изчистят от боклуците.хахаха
  • 10 любител

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Весела":

    ами заради такива предатели Б-я е на това дередже.вместо да се борят тук както сега има възможност ходите да се надупвате като черно работници там където не ни зачитат за хора и са прави при това навеждане как иначе да е.
  • 11 любител

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "муцунка":

    ами да защото сме дупедавци.хахаха.
  • 12 Съдията Дред

    5 0 Отговор
    Опасяват се тия, дето само търсят на работата лекото и на хляба мекото. Тия, дето бачкат, никой няма да ги пипне, щото пакитата и те не искат да работят на полето или друга черна работа. А самите англичани/доколкото са останали/ са над тези неща.

    Коментиран от #13

  • 13 дърта комуна

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Съдията Дред":

    Ти за тях грижа не бери, слушай какво ти казват статисти и учени.. след 20-30г в Бг ще сме малцинство.
Новини по държави: