Last news in Fakti

18 Май, 2021 15:18 2 525 16

Шефът на руското разузнаване атакува западните служби

  • кибератака-
  • русия-
  • разузнаване-
  • атаки-
  • сергей наришкин

Той намекна, че атаката може да е дело на западните служби

Шефът на руското разузнаване атакува западните служби - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин категорично отрече обвиненията, че тя стои зад хакерската атака срещу американската компания Solar Winds. В интервю за Би Би Си Наришкин намекна, че атаката може да е дело на западните служби, предаде БНР.

Наришкин определи като нелепи и дори жалки обвиненията срещу Русия в кибератаки, отравяния и намеса в чужди избирателни кампании. По повод твърденията, че руското разузнаване стои зад хакерската атака срещу Solar Winds, той заяви: „Поласкан съм да чуя такива високи оценки за Службата за външно разузнаване, която оглавявам, но не е в стила ми да си приписвам творческите достижения на други автори и други изпълнители“.

Сергей Наришкин намекна, че атаката може да е дело на американските и британските служби. Той се позова на секретни документи, огласени през 2013 г. от емигриралия в Русия бивш агент Едуард Сноудън. Документите описват тайното сътрудничество между тези служби и водещите технологични компании и интернет доставчици. „Не искам да твърдя, че тази хакерска атака е извършена от американските агенции или от една от тях, но въпреки това, повтарям, тактиката е сходна“, каза Наришкин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VAIPER

    35 3 Отговор
    Саботажа си вътрешен на САЩ, то е ясно от самото начало.
  • 2 BigBulgarianBoss

    3 21 Отговор
    Факти Северна Македония изгони руския посланник. Вижте по информиран съм от вас, взимате ме на работа

    Коментиран от #8

  • 3 Сандо

    10 5 Отговор
    Забравил е да добави,че е "с особено голяма степен на вероятност","ние имаме доказателства,които обаче няма да ви предоставим защото са секретни", и все такива усукани,нищо не доказващи лафове,възприети от най-прогресивната и напреднала част от човечеството.
  • 4 дааа

    2 32 Отговор
    Запада тотално изолира Русия. След 10-15 години когато Европа мине основно на зелена енергия, Русия ще се чуди къде да си продава газта.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 КОТарАК

    29 0 Отговор
    Русия също така е виновна за КОВИД , за касапницата в близкият изток с арабската пролет , за наводняването на Европа с мюсюлмани и за Хирошима , за гей-парадите и за 31 пола в щатите. за 60млн американци на купони и за бунтовете там-също ,тя ги е провокирала
  • 6 Хаха

    0 19 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца, престъпника вика дръжте престъпника.
  • 7 Монгола

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "дааа":

    След 10 - 15 години ЕС ще се е разпаднал, а ще има да почакаш за зелена енергия. Със зелена енергия икономика не става! Краварите скоро ще замлъкнат завинаги с техните клевети без доказателства.

    Коментиран от #11

  • 8 Гост

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "BigBulgarianBoss":

    На кой му пука кого гони или не незначителна държавица като Северна Македония с население малко повече от София?
  • 9 смерш

    12 1 Отговор
    Чичо сам има публично обявени 26/двадесет и шест/ !!!разузнавателни управления и агенции и вероятно неизвестен брой необявени публично
    плюс една специализирана за контрол на службите към п-та!
    И точно те са специализирани в различни форми на провокации и директни намеси по целия свят!
    Руската федерация просто няма финансов капацитет за подобни намеси и атаки!
  • 10 Костова

    14 0 Отговор
    Шефът на руското разузнаване не само атакува, а и показва чувство за хумор когато му приписват чужди заслуги. Както и да е, рекламата, че руските хакери са най-добрите в бранша работи за привличане на още клиенти
  • 11 тест

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Монгола":

    Не е точно така. Енергията от атомните централи също е зелена. Също така е най-евтина.

    Коментиран от #15

  • 12 Случаен

    8 1 Отговор
    Хайде сега излишна скромност. Самите американци признават, че руснаците ги хакват, където си искат. А американците не лъжат.
  • 13 Скъпи

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "дааа":

    западналия ти запад става все по-зависим и по-зависим от външни източници.В САЩ се опитаха в един щат да стане зелен и останаха без ток и замръзнаха като шушулки. Западналяците ще си останат вечно зелени и никога няма да узреят и ще берат ядове.
  • 14 Рико

    1 3 Отговор
    Шефът на руското разузнаване да го разжалват до мияч на кенефи. В Европа не остана държава в която да не разконспирирали руските агенти. Заради такъв мащабен и скандален провал, глави трябва да се търкалят.

    Коментиран от #16

  • 15 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "тест":

    Атомната енергетика замърсява освен топлинно и радиационно. Това е възможно най-мръсната енергия.
  • 16 Рико

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Рико":

    "Властите в Република Северна Македония обявиха руски дипломат за persona non grata и той трябва да напусне страната до дни"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания