Last news in Fakti

22 Май, 2021 17:19 6 922 87

Северна Македония: Някои неща не подлежат на преговори

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • българия-
  • ес-
  • преговори-
  • история-
  • португалия

Никой не очаква всички въпроси да бъдат решени за седмица или две, каза Пендаровски

Северна Македония: Някои неща не подлежат на преговори - 1
Снимка: БГНЕС

Португалското председателство на Съвета на ЕС очаква България да одобри преговорната рамка за Северна Македония до Съвета на ЕС по общи въпроси на 22 юни, заяви президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в интервю за телевизия Алсат М в петък вечерта, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Пендаровски, който се срещна вчера в Скопие с външния министър на Португалия Аугущу Сантуш Силва, каза, че португалското председателство е предложило първоначален набор от идеи по ключовите въпроси между Северна Македония и България. "Никой не очаква всички въпроси да бъдат решени за седмица или две, нито дори португалското председателство, което се приближава към своя край. Министър Силва каза днес (вчера - бел. ред.), че е чул притесненията на София и е дошъл в Скопие, за да чуе нашите разсъждения по ключови въпроси. И двете страни са заявили, че някои неща не подлежат на преговори. Добре известно е, че ние няма да преговаряме по въпроси на идентичността", подчерта Пендаровски, цитиран от МИА.

По думите на президента на Република Северна Македония министър Силва е поискал от властите в Скопие ясно да заявят националните си интереси. "Силва каза, че до 22 юни португалското председателство ще очаква България да каже "да" на преговорната рамка. В Съвета участват само страни членки на ЕС, така че председателството очаква България да одобри дотогава преговорната рамка и да представи позиция по първоначалния набор от идеи. Ако България иска да промени тези идеи, ние ще бъдем информирани, за да може да обсъдим какво е приемливо за нас", е заявил президентът на Република Северна Македония, цитиран от МИА.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Turkoman

    111 3 Отговор
    До кога тия ще рвват наляво и надясно!

    Коментиран от #16

  • 2 Гост като гост

    120 5 Отговор
    Абе я се надбегвайте със ЕС.
    Кога си признаете че историята Ви е от 1945 г и че говорите на Български език със диалект, тогава ще видите ЕС.

    Коментиран от #60

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българка

    89 6 Отговор
    Още ли в СРМ не са разбрали какво искаме българите? Ами да им го напишат официално със срокове за изпълнение и чак след като го изпълнят и ако го изпълнят, може да започнат преговори с ЕС

    Коментиран от #9

  • 5 баиуй

    75 2 Отговор
    сантуш, мантуш, това е ке чекате, докато не изпълните договора от 2017!
  • 6 Ю.Кортес

    73 4 Отговор
    Също така,не е задължително да влизат в ЕС.Да си направят една федерация с Албания и Косово.

    Коментиран от #14

  • 7 Шляхтиц

    81 4 Отговор
    Пендаровски, можеш ли да обясниш на българите защо държавата Ви се нарича СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, а не МАКЕДОНИЯ !????????????????????????????
  • 8 Р С М!! Не,! Вето! . ОХИ! Нагли сте, а

    75 3 Отговор
    Наглеци те, трябва да бъдат слагани на Мясното им!! Защото иначе стават по Нагли!!
  • 9 Ок ок

    23 42 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Но какво мисли Радев по въпроса???? Вкара херо по всички министерства??? И защо с кое право има САЩ да ни контролира?? Радев ще предаде историята ни, български език, от България нищо няма да остане.
  • 10 Горд Българин

    77 3 Отговор
    "Северна Македония: Някои неща не подлежат на преговори".

    Че ние българите зор за преговори нямаме. Това си е проблем на микимаусовете. Преговаряйте си с когото искате, ние ви казваме НЕ и толкова.
    Докато микимаусовете не признаят, че са българи, че държавата им съществува от 1945 г., че говорят на развален от сърбите български език и не спрат с жалките си опити да ни крадат историята и националните герои до тогава ще ревът за ЕС.
    НИЕ НЕ БЪРЗАМЕ ЗА НИКЪДЕ.

    Коментиран от #19

  • 11 Иикиккнйхкг

    46 2 Отговор
    Псевдо политиците да не си помислят да се поддават на натиска.
  • 12 Румен

    41 2 Отговор
    Не правителстото, а народа ни с рефередум ще реши от кои сте вие македонците. Има лаф:- Кат одереш един македонец, отдоло остава българи. Дерете се бе, ке ви даваме паспорти
  • 13 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    33 7 Отговор
    Само правителство на ЦвЦв с ДПС или ДайБългария може да допусне нещо подобно
  • 14 Гост като гост

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ю.Кортес":

    Тя е направена федерацията, ама не са я обявили официално
  • 15 Грогу

    56 0 Отговор
    Като го слуша човек , ще реши , че България вече е дала съгласието си и само чакаме РСМ да ни каже , какви условия трябва да изпълнми България , за да благоволи РСМ да влезе в ЕС ....човек не знае ...да се смее ли , да се ядоса ли ...
  • 16 Българин трак

    48 0 Отговор

    До коментар #1 от "Turkoman":

    Национален Български Референдум ,
    друго нищо ,
    не ще реши отговора!
    Този политик ,който посмее ,
    да предаде България,
    в този най-важен и най- основен ,
    исторически елемент от историята ни,
    ще бъде, жив политически труп мигновенно?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Разбира се,че

    50 1 Отговор
    не подлежат на преговори.НЯМА ДА НИ КРАДЕТЕ ИСТОРИЯТА.А пък вие,ако щете се изкарайте и патагонци-не ни интересува
  • 19 Няколко

    6 51 Отговор

    До коментар #10 от "Горд Българин":

    уточнения - 1. Правото на самоопределяне е сред основните права. Искат да са македонци - нека да са македонци. Нито българите, нито американците, нито който и да е някой друг може да каже на македонците, а и на когото и да е, че е такъв, за какъвто се смята; 2. Историята е доста обширно пространство. В него има всичко за всички - въпросът е какво ще използвош от нея. Ровенето в доста отдалеченото минало е проява на безсилие на съвременниците. Дали, ако се поразровим в историята, няма да открием неща, които твърде ни отдалечават от фразата "гордея се, че съм българин"?; 3. Самите днешни македонци са тласкани към излишното си самочувствие от "новите ни братя" - американците. Какво предприе българското правителство и особено НМРО като участник в него към противопоставяне на кукловодите; 4. И да си припомним /прочетем/ трудовете и на Раковски, и на Ю.Венелин, и на В.Априлов - дали пък няма да открием сходни "изпълнения" , за които обвиняваме днешната млада и все още формираща самочувствието си нация? 5. Македония като самостоятелна държава със свой език и култура е факт. Не ни е приятно, но е така. И според етиката на междудържавните отношения следва да се придържаме към този факт.

    Коментиран от #22, #25, #26, #28, #30, #31, #34

  • 20 Гост като гост

    51 3 Отговор
    Преди 10 години бях в тази измислена държава по работа в завода на Кнауф в Дебър където преобладават "Шиптари" мюсюлманско население. Работниците бяха така наречени "Македонци" и не допускаха шиптари да работят.
    Показавам на македонеца, че продукцията е готова и трябва да натовари камиона, а той ми се ежи и репчи. От България се обаждат и казват че това трябва да направи, а те пак се ежат и речат. С мен имаше един шиптар, с който трябваше заедно да пътуваме за България.
    Неговите думи бяха: " Братко това Не е народ, ти му думаш, а оно ти се отяжда, он не знае да уважава другиму народ. Не се ядосвай, след години ще си ги поделим. Вие до Скопие, а ние от Скопие насам." Останах изненадан от думите на човека. За изпроводяк им казах: " Вратата за ЕС Ви е през Гюешево, Станке Лисичково, Златарево. Ето дойде времето: Гърците ги накараха да си сменят името на Държавата.
    А ние трябва да отстояваме на нашето, че са били Българи до 1945 г и след това Макета.
    Стига наще политици да не се поддадат на Натиска от ЕС.
    Нито крачка назад.
    Да живее България.
  • 21 MGewehr

    39 1 Отговор
    След като србомекерето е казало(Някои неща не подлежат на преговори), няма да преговаряме!
  • 22 Гост като гост

    31 2 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Братчет добре си го написал.
    Ама те са квартал на България.
    Като Княжево около София
  • 23 мунчо

    3 38 Отговор
    Сменете българските " професори" извадени от нафталина в Комисията по преговорите и сложете млади, завършили в Запада и САЩ и нещата вероятно ще си дойдат на мястото.

    Коментиран от #29

  • 24 НКо

    41 2 Отговор
    За една година има ли дори малка промяна при македонците? - Не чух да има. Само засилиха лобизма си против нас. Затова не трябва да има съгласие от наша страна. За Албания - да. Това ще помогне сломи позицията на криминалните антибългари в РСМ.
  • 25 Грогу

    38 3 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Ти нещо не си на себе си , за каква нация бълнуваш ? Половин СМакедония доказа БГ произход и взе бг. паспорти. Даже не ми се спори с теб , че нищо чудно да пишеш от Скопие .
  • 26 Грогу

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Ти нещо не си на себе си , за каква нация бълнуваш ? Половин СМакедония доказа БГ произход и взе бг. паспорти. Даже не ми се спори с теб , че нищо чудно да пишеш от Скопие .
  • 27 Полковник РУМНО

    33 3 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

    Коментиран от #69

  • 28 Грогу

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Ти нещо не си на себе си , за каква нация бълнуваш ? Половин СМакедония доказа БГ произход и взе бг. паспорти. Даже не ми се спори с теб , че нищо чудно да пишеш от Скопие .
  • 29 Умник

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "мунчо":

    Голям си МУНЧО

    Коментиран от #41

  • 30 Бриго Бичкията

    34 2 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Гърците им показаха еднозначно, че не са тази Македония за която си мислеха (потомци на Александър Велики). Щом искат да са самостоятелна държава създадена съвсем наскоро от отцепени български територии (има документи за това) ще трябва да си създадат тяхна си история без да намесват старата българска и разбира се от по новата, от . И също така да имат в предвид,че там в тяхната държавица смешна живеят и други малцинствени групи включително и БЪЛГАРИ.
  • 31 Горд Българин

    35 2 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    1. Дреме ми като какви ще се определят така наречените северомакедонци, ако ще и като марсианци да се определят. Обаче да се опитват да ни крадат езика, историята и нашите български национални герои НА ТОВА ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА НЕ СКОЧИМ.
    2. Исторически факт е и датата на създаването на тази "държава" и тя е 1945 г. Само на теб ли не ти е ясно, че това е била българска територия населена с българи, насилствено откъсната от България и дадена на Югославия от СССР? Та сегашните потомци там на едновремешните българи като какви се определят не ме интересува, но да се опитват да ни крадат историята това НЯМА ДА ГО ИЗТЪРПИМ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ГО НАЛОЖИ. "Македония" е по-млада от цървулите на баща ми. Не ме интересува днeшните "мaкeдoнци" от кого са тлacкaни, както и не ме интересува тяхното caмoчувcтвиe и техните комплекси. Те НЕ СА НИ БРАТЯ.
    3. Македонска нaция НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
    4.Мaкeдoния нито е държaвa НИТО ИМА СВОЙ eзик, а културaта им е след 1945 г. доколкото изобщо имат такава.
    5.Ти микимаус се придържай към каквото искаш, НО НА НАС БЪЛГАРИТЕ НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ КАКВО ТРЯБВА И КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИМ.

    Коментиран от #38

  • 32 Коментатор

    26 1 Отговор
    Много грешки направиха нашите управляващи но последната е че не принудиха отсрещната страна преговорите да се предават на живо за да може отсрещната страна така да се каже гражданите на тази северна държава да чуят от първа ръка аргументите на българските представители в комисията защото те чуват само това което им се казва от техните историчар и
  • 33 Дядо Йоцо

    1 14 Отговор
    По официални данни има над 60 000 мащедонци ,който са презнати за българи по произход. След 5 години ще са 150 000,. и ще имат парламентарна група в НС , която ще започне да ни клати като ДПС.
    Дерзайте дупедавци....
  • 34 #_&&--&_$

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Няколко":

    Може да им се каже на гражданите какви да се чувстват може може може твоето твърдение Не е вярно Сега ще го цитирам
    "Нито българите, нито американците, нито който и да е някой друг може да каже на македонците, а и на когото и да е, че е такъв, за какъвто се смята"



    През 1945 година им казах А какви да бъдат
  • 35 2423

    21 0 Отговор
    пендалски-поредното сръбско м е к е р е
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Jacques Yves Moineau

    28 1 Отговор
    А горенето на български знамена по македонски празници дали подлежи на преговори? Само питам, щото имам няколко останали знамена...
  • 38 Я. Игнатов

    15 0 Отговор

    До коментар #31 от "Горд Българин":

    Браво!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 мунчо

    0 5 Отговор

    До коментар #29 от "Умник":

    Не толкова, колкото неграмотниците като... /досети се сам/.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Мим

    19 1 Отговор
    Ама не само някой неща ,за тях всички неща не подлежат на договаряне,защото нищо от договора,който са подписали не изпълняват.Само флиртуват,овъртат и хулят България пред цял свят,че ние сме им виновни..Да чакат,дано малко от малко се усетят,че няма да е на тяхната.Тях приемаъ,а не нас,че да отстъпваме..Да върнат и танковете...
  • 44 гост

    17 0 Отговор
    Титомакедонците не разбраха, че ЕС не нито Югославия, нито СИВ. А явно доста от европейските лидери ги устройва да послъгват, че може да променят нашата позиция, защото просто не ги искат в ЕС.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Перо

    18 1 Отговор
    Не БГ,а РСМ има какво да променя и дебатира. РСМ не д в позиция да казва какво не подлежи на промени и преговори с ЕС.Знаят условията за кандидатстване и СКО не ги устройва,да се откажат!
  • 47 Шамара

    22 0 Отговор
    Ами правилно ,някой неща не подлежат на преговори !!!
  • 48 Перо

    31 0 Отговор
    Още няколко години и “макетата” ще имат още една опция за задгранични паспорти от Албания.От юни албанците започват преговорите за ЕС!
  • 49 Горо

    28 1 Отговор
    Така ли постъпиха "северните македонци" с гърците, както си позволяват да се държат с нас сега? Опитваха ли се да настройват европейските страни срещу южната ни съседка? Те свикнаха ние - българите, да им даваме каквото те поискат. И ето, че най-нахално и най-безсрамно се стремят да ни откраднат историята и езика, като отричат, че тяхната измислена нация и език се появиха след 1945 година след договорка между Тито и Сталин. Българската позиция трябва да бъде също така непоколебима и ясна както бе гръцката позиция. Позор ще бъде за всеки български политик, който реши да изпълни указания отвън и да се поддаде на натиска Северна Македония да преодолее нашето вето, независимо от отказа си да изпълни исканията ни!
  • 50 Blackthorn

    26 0 Отговор
    Като не подлежат, ИЗЧЕЗВАЙТЕ!
  • 51 Смехурко

    11 0 Отговор
    Да бе, да , вервам ти!
  • 52 VVVVVVVVV

    23 0 Отговор
    България зор няма. Когато, тогава. А Македония си върви към разпад.
  • 53 069

    18 0 Отговор
    Гърците ги натиснаха да се прекръстят на СМ, а ние трябва да ги коригираме да се прекръстят на Западна България и тогава вече можем да им разрешим.
  • 54 МАКЕДУНЧО Вардарски

    22 1 Отговор
    РОДИ СЕ НОВ ИНДИВИД - МАКЕДУНЧО. ДАЛИ Е ПРЯК НАСЛЕДНИК НА МУНЧО ИЛИ МУТАНТ ЩЕ СЕ УТОЧНЯВА ТЕПЪРВА
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Аман

    14 0 Отговор
    Как ми е писнало от български мутри и северно македонски кресльовци.
  • 58 акуд

    14 0 Отговор
    пендарев не знае колко истина има в неговите думи "Публикувано във факти.бг: Някои неща не подлежат на преговори" :)
  • 59 Есе

    12 1 Отговор
    България не прави съюзи с фалшификатори на история.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Made in Bg

    10 0 Отговор
    Teзи cmешници С .Накедонците вече не им чета глупостите които дрънкат! Просто е безсмислено и е ясно от заглавието какви фанатични лъжи и умопомрачения са обзели тези хора от С. Македония! ...Написаното не подлежи на коментар!
  • 62 Българ 1

    3 3 Отговор
    От ВЕТО до дупка бързо се промени на ВЕТО до юни
  • 63 Ей сега

    6 0 Отговор
    Да почакат малко , макетата.
  • 64 Петров

    3 8 Отговор
    Макетата никога няма да си признаят каквото и да е за България. Трябва да сложим някакви конкретни изисквания като инфраструктурни проекти, изграждане на български културни центрове, признаване на българското малцинскто (ама това трябва и ние да го направим спрямо тях) и други. Почваме да изглеждаме смешни. В крайна сметка мисля, че е в наш интерес Макетата да взезнат в ЕС и да изградим едни силни икономически взаймотношения.
  • 65 Мармалад

    12 1 Отговор
    Има си договор който подписаха.Като си напишат учебниците готово.Там просто да пише преди е било племена после Гръцки държави нашествия римска власт.Източна римска империя. България до 1018г. Владичество в рамките на Византия.След 1185 отново България. Следват падане под османска власт .Преобладаващо българско население .Коминтерна премахва националните държави създава съюзи.Дори Благоев се е наричал южен славянин.За Гоце Делчев и всички други които са се наричали българи го признават.Ние им казваме живи и здрави и толкова.Албания няма проблем да влизат веднага и без това са по умни и свестни. Ако трябва 100 години да минат.Признахме ги още преди да станат държава.Какъв македонски език имаха един сериал дето си говореха на чист български език.Вече се опитват да го сърбизират за да не прилича на нашия като украинците с техния

    Коментиран от #66

  • 66 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Мармалад":

    Това е невъзможно. Въпросът е нашите политици да намерят умен вариант как с компромис и двете страни да излезнат доволни. Блокажа може би е добре да продължи, но да се оповава и на реални неща като дискриминация и омраза спрямо българите и други такива...

    Коментиран от #67

  • 67 винкел

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "Иванов":

    С кое да направиме компромис?
    Какви преговори?
    Нямаме за какво да преговаряме!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Брендица

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Полковник РУМНО":

    Като изтъркана храмофонна плоча повтаряш едно и също безсмислено при това. 22.06.2021 за разлика от бг полетиците Стево знае какво следва

    Коментиран от #81

  • 70 Готин

    9 0 Отговор
    Стево каза:".....ние няма да преговаряме по въпроси на идентичността". Ами, не преговаряй бе Стево!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Готин

    9 1 Отговор
    Мисля, че е крайно време да се изясни, кой и за какво кандидатства!? Дали "Стево" кандидатства за ЕС, или ЕС кандидатства "Стево" да влезе в ЕС. Нещо не ми се връзва логиката.

    Коментиран от #73

  • 73 Брендица

    1 4 Отговор

    До коментар #72 от "Готин":

    Питай грамофонната плоча с Ник Полковник РУМНО да ти обясни що е то "македонец" и ще настръхнеш. Аз поне така реагирах когато схванах логиката!

    Коментиран от #82

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Чавдар войвода

    2 0 Отговор
    Мекерето на снимката прилича на жабока Кермит.
  • 78 вида

    5 1 Отговор
    Наглостта на така наречените македонци вече минава всички граници. Те искат да влизат в ЕС, но България да се съобразяла с тяхната измислена идентичност. Те чакали.. и ние чакаме да изчистят лъжите....
  • 79 Чавдар войвода

    2 1 Отговор
    Ще подсмърчате 20-тина години, а след това, ако все още съществувате ще получите още 20 години, докато ви дойде акъла в промитите мозъци.
  • 80 Българин

    5 1 Отговор
    Точно така! За някои неща не се преговаря! НИЕ не преговаряме с хора, които фалишифицират историята и я крадат за техен интерес! 28 години ще чакате!
  • 81 Полковник РУМНО

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Брендица":

    Македонецо, най добре е да замълчиш.
  • 82 Полковник РУМНО

    7 1 Отговор

    До коментар #73 от "Брендица":

    Нищо не си схванал. Пак ще ти го обясня. Ти си българин с македонско наречие. Така е след като си кълчите езика с коминтерновският македонски изик измеслен 45-та година от Сталин и Тито.
  • 83 ВМРО

    4 0 Отговор
    Изпълнението на Копенхагенските критерии по отношение на българските македонци в Република Северна Македония също ли не подлежат на преговори.
  • 84 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Тук не става дума за някои неща, а за основополагащи политически и исторически факти,събития и личности. Този има психически проблеми,видно и от външния му вид.
  • 85 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 86 Скопие лъжат че са бедни!

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 87 Перо

    2 0 Отговор
    ЕС ли кандидатства за приемане от РСМ или обратно и кой ще поставя условия,кое подлежи и не подлежи на преговори. Който не е съгласен с условията за прием в ЕС,да се откаже! Кандидатстването и влизането в ЕС не е задължително!