Last news in Fakti

27 Май, 2021 14:46 1 942 29

Зоран Заев очаква през юни решение за началото на преговори с ЕС

  • зоран заев-
  • стево пендаровски-
  • европейски съюз-
  • северна македония

Според премиера е несериозно държавата да се откаже от договор, който вече е започнал да се прилага

Зоран Заев очаква през юни решение за началото на преговори с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че аргументите на Европейския съюз са на страната на Скопие, а наличието на служебно правителство в България подсказва, че през юни ще бъде взето решение за начало на преговори.

"Определено смятам, че президентът Румен Радев, който е европейски лидер, може да направи позитивна крачка, която ще даде шанс на нашето приятелство да се развива", заяви Заев в интервю за македонската агенция "Фокус".

По думите му той никога не е накърнявал държавните и национални интереси на Северна Македония, а червените линии остават македонският език и идентичност.

Заев коментира и предложението на опозиционната партия ВМРО - ДПМНЕ да се напусне Договора за добросъседство с България и да се подпише нов с повече международни гаранции.

Според Заев е несериозно държавата да се откаже от договор, който вече е започнал да се прилага.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    32 1 Отговор
    Има да чака....
  • 2 Ще,ще...

    25 1 Отговор
    От умрял писмо има да чака!
  • 3 честен ционист

    10 17 Отговор
    Тогава ще стане и ясно, за колко сребърника ви е продал льотчикът.
  • 4 Заев Мазния

    33 0 Отговор
    Да ама не го спазвате този договор, бе !
  • 5 Нетърпимо

    26 0 Отговор
    Вето за тия крадци на история,език и всичкж и които мачкат българите ужасно
  • 6 патриот

    26 0 Отговор
    Ама юни коя година?
  • 7 ЕС да избира

    15 0 Отговор
    България или Макдонълса
  • 8 Бронхилда

    19 1 Отговор
    Да бе, ние избори ли ще правим или с вас ще се занимаваме? Спазвайте си договора на 100% и недейте да шикалкавите...
  • 9 Зайо Байо

    18 0 Отговор
    Е хитрец. Той подхранва надеждите на населението та белким да продължи да управлява още
  • 10 ВЕРНО Е

    6 16 Отговор
    ФИГУРАНТА КЛЕКНА ,НА ПРЕЗИДЕНТА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕ ! ПУЩА ГИ ВЪВ ЕВРОПА БЕЗ НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ ОТ НАША СТРАНА !
  • 11 Ще има и още

    17 1 Отговор
    Очевидно е че играят двулична и коварна игра. Докато Радев и Пендаровски се насилват за някакъв диалог, този го играе "немци в тил". После вероятно ще си разменят местата и така ще е до безкрай. Целта е конфронтация и нескончаем раздор с България. Както и натиск от страна на ЕС върху България докато унизени клекнем. Имат съюзници в ЕС , на които разчитат и които пет пари не дават за българската позиция ( дипломатичния израз е че "не я разбират" ). Прекрасно я разбират но са заложени тежки регионални икономически и геополитически интереси. За тях никой не говори но "заинтересованите лица" все по ясно изпъкват. Може би ще прозвучи като изненада за някой но тези лица не са нито Сърбия, нито Русия, нито Китай. Това са държавите от Централна Европа плюс Германия. Македонците са наясно с това и от там идва изключителната им наглост. Та както казах - тези държави пет пари не дават за нашата позиция но интуицията ми подсказва , че това е основание ние още повече да държим на нея.
  • 12 БЮРМ/FYROM

    9 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 13 Имаше един президент ЖАБА който..

    5 1 Отговор
    Първи призна областта Македония, за държава!Създаде огромни проблеми на Гърция и сегашните проблеми на България..На тези сръбски еничари ,дори тогава България подари и танкове,за да имат основа и за национална армия...От тези всички жестове на братска обич и уважение, от македоно-сръбските еничари ,,българо мразци" получихме за благодарност всичко това което се случва сега.Грабене на Българската история от народ и език създадени в лабораторията на Сталинският интернационал,през годините след девети септември с участието и помощта на нашите предатели и Българомразци комунисти Георги Димитров,Васил Коларов и шуреят на Гошо Джибрата...Вълко Червенков,еничарите на СССР и болшевиките Сталинисти...
  • 14 мими

    8 0 Отговор
    Стига този нахалник е плямпал глупости ,ами да вземе наистина да спазва този договор.Стига кражба на история и култура.
  • 15 Надявай се

    9 0 Отговор
    Че Президент Радев ще ви клекне.Това че сте се срещнали,и ти е стиснал ръката,придружено от общи дипломатически лафове, нищо не означава.И другото: Най съществено.Не познаваш изобщо Българина.Не българския Политик ,а Българите! Който и да дойде на власт, от която ще партия,или коалиция, никога няма да посмее да ви пусне политически гювеч.Защото буквално ще бъде изметен и от МС,и от власта веднага.Там българина няма да търси цвят,и политически пристрастия.Няма да посмее, защото ЕС ми е мил и драг,но властта и политическото ми оцеляване,са ми по драги!

    Коментиран от #18

  • 16 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    БУКВАЛНО СИ Е --- НАРОЗ ВЕАЗ !?!?!?!?
  • 17 Полковник РУМНО

    9 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 18 минувач

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Надявай се":

    Де да беше така.След 1 световна война само Ал.Стамболийски е клекнал на Европа и е подписал в Ньой.Това за химикалката е легенда.

    Коментиран от #23

  • 19 Чавдар войвода

    4 0 Отговор
    Заекът Зоран и поне още 10-тина диви селяни от измислената им "държава", трябва да а отидат в затвора за фалшифициране на историческите факти. Крадци на история, език и култура. Вето, другари БЮРМаджии-безродници.
  • 20 Карлово

    3 1 Отговор
    Аз предлагам да си вземем Македонската земя пак,тя си е наша!!! Още малко ще ги търпя и нападам!!!
  • 21 Карлово

    2 1 Отговор
    Взимаме си я и отпадат всякакви споразумения и прочее,няма Зоран няма Моран.Какво им се молим да признаят нещо което цял свят знае,че е наше???
  • 22 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор
    Добре ще е за някои от коментаторите тук да потърсят и прочетат писанията за Райхщадското споразумение! Има и още едно
    такова : "Сайкс-Пико"! Ако проявят интерес ще намерят и други вече разсекретени исторически документи! Историята е най-добрия учител и се надявам/не особено много/ на по смислени коментари по тая болна за българите от двете страни на Осоговската планина тема!
  • 23 АНОНИМЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "минувач":

    Всъщност късмета ни е бил, че руснаците не са присъствали на преговорите след ПСВ в Ньой заради революцията, защото именно заради тях и по-ранни тайни договорки ни беше гарантирано още страховито разпарчетосване от онова в Берлин!
  • 24 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Ще бъде много тъжно,ако Зайо- селския хитрец Андрешко,успее да се договори с ЕС за колективен натиск против нас. Политиците в Германия са по гадни и от македонските психопати, а се пишат за наши партньори.
  • 25 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 26 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българин

    2 1 Отговор
    Надай се Зайко, има да почакаш, служебно или не , българско провителство няма да се наведе , за да угоди на националистическите ви амбиции. Вместо това , вземете си напишете истинската история, ама след 1945г., ако нея знаете , се консултирайте с вашите сръбски приятели- потомци на сръбските комунисти и ревачи за СФРЮ.Нали сте сол- таш.к с тях.
  • 29 Иво

    1 1 Отговор
    тоя не разбра ли че няма да има преговори
Новини по държави: