28 Май, 2021 07:21 4 580 83

Австрия с остра критика към Русия

  • австрия-
  • русия-
  • беларус

Външното министерство на Австрия призова Москва да не затруднява изкуствено въздушния трафик между Русия и Европа

Австрия с остра критика към Русия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрийското външно министерство отправи остра критика към руските власти във връзка с отмяната днес на граждански полет от Виена за Москва, предаде Франс прес.

Самолетът на австрийските авиолинии въобще не излетя, защото Русия отказа да одобри промяна в маршрута, за да бъде избегнато беларуското въздушно пространство.

За Виена това е напълно неразбираемо, обяви външното министерство на Австрия и призова Москва да не затруднява изкуствено въздушния трафик между Русия и Европа.

"Ер Франс" съобщи преди малко, че отменя втори свой полет до Москва - отново защото руските власти са отказали да одобрят летателен план, предвиждащ заобикаляне на въздушното пространство на Беларус. Първият отменен полет на френската авиокомпания беше вчера. Вторият трябваше да бъде утре.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ССС

    137 15 Отговор
    А те защо си мислят че трябва всеки да се съобразява с техните желания ? Имат си одобрени коридори не искат да ги използват не летят !
  • 2 куку руку ку

    135 17 Отговор
    Когато самолет на Беларус не бе допуснат във въздушното пространство на Полша, западняците хихикаха злорадо. А сега да видят кон боб яде ли!
    Шъ съ заяждате с батко, А...

    Коментиран от #28, #70

  • 3 К Георгиев

    133 10 Отговор
    Хляба има среда и кора . Щом искат да налагат санкции трябва и да могат да очакват същите.Крайно време е да разберат че светът не е техен .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 big

    99 7 Отговор
    Интересно, дали Русия наложи тези глупави изисквания? Беларус е техен съюзник и най-важното имат най-пълна информация за случая, а ЕС действа първосигнално, без да се знаят всички подробности. Нормално е първо да се направи някакво разследване и после вземат мерки. Този случай много напомня този с президента на Колумбия - Ево Моралес, но нямаше никаква реакция, ако не греша беше в Австрия. Горе-долу случая е подобен със сваления самолет в Донбас, само без толкова много жертви. Любимеца на Запада Просатевич се оказа не толкова "хрисим", а убиец с мило лице - терорист, а какво правят с тях на Запад?

    Коментиран от #29, #35, #55

  • 7 тръц

    97 4 Отговор
    Ами Русия не е в джендърска Европа да ви играе по свирката. Ще карате там където ви се разрешава или изобщо няма да карате. И Украйната не дава на ръснаците да летят над нея ама някой да пищи. Полета Варна - Ленинград как заобикаля Украйна - заради тъпи санкции всички страдат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха

    77 5 Отговор
    Колко му е ,сега и Русия ще заобикалят.А цената петрола и газа ще скочи.Русия това я устройва.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 друг ъгъл

    44 10 Отговор
    Не виждате скритият детайл. Путин не вижда нищо лошо в поведението на Лукашенко.

    Коментиран от #20, #81

  • 12 оня с коня

    7 47 Отговор
    Руското Правителство тръгва с Железен юмрук/Радев от тях се учи и той да размахва Юмрука/ да отмъщава за Санкциите на запада към Беларус,затруднявайки Гражданското Въздухоплаване до Москва.Ама че се вгорчава живота точно на НЕЙНИТЕ ПОДАНИЦИ които искат да се прибератот Европа...- Няма значение,Те са длъжни да разберат Политичекщата позиция на Кремъл.Пък ако не искат да разберат,воже и да се поарестуваме за "некой и друг месец" - места в Тюрмата - Бол!

    Коментиран от #82

  • 13 другарят

    83 5 Отговор
    Да припомня, че именно Австрия приземи принудително самолета на Боливииският президент по нареждане от фашистка Америка и го претърсиха за Сноудън!!! От тези джендъри-лицемери ме е гнус!

    Коментиран от #30

  • 14 2121

    58 6 Отговор
    Ще се съобразявате с Русия.Има коридори, международни.Ще се движите по тях.Никога повече Русия няма да се съобразява с еврогейските и джендърски изисквания."Каквото ,повикало, такова се обадило."Когато се преустановят санкциите срещу РФ, тогава може и да преговарят с Федерацията.За ,престъпника Протасевич ,ще излезе, че Запада и тъпите сащ пак защитават убиец .Ако това е представата за защита на престъпници от сащ и гейдружинките от ЕС , ЕП, ЕК ,няма нужда от коментар.Лукашенко ,защити своя народ от престъпник.Това е истината.А временното Правителство, подобно на подлогата Б. Борисов взе неправилно решение ,в защита на убиец.Така няма да вървят взаимоотношенията със страни ,със собствено мислене и суверенитет.Такъв /суверенитет /България няма.И Румен Радев се продаде,/най-после истината за него блесна/.
  • 15 Румен

    45 8 Отговор
    Румен Радев е американско мекере, но до сега се правеше на русофил. У нас американците одобряват кой да е на власт а ние си мислим че правим избор с гласуване. Една водна личност от запад беше казала" Ако изборите можеха да променят нещо щяха да ги забранят!"
  • 16 Емил

    7 53 Отговор

    До коментар #8 от "Гад":

    Фактите са убийци на истината! (Сервантес, Дон Кихот). Затова тук е пълно с русофилистици! Ако има нормална регистрация, всички тролове ще изчезнат.

    Коментиран от #23, #26, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Коя

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гад":

    година?!Голямо чакане!
  • 19 голям праз

    19 6 Отговор
    австрийските гастербайтери няма да летят и толкова.

    Има други компании, които летят през Беларус, австрийските гастербайтери за Русия ще ги ползват тях.

    Коментиран от #31, #32

  • 20 яяяяя

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "друг ъгъл":

    Що, ти да не би да виждаш ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 супер

    3 43 Отговор
    мазното джудже си вкара мощен автогол туко що..да не мислите че самолета е бил пълен с австрийци ?? просто руските бедняци сега ще слизат в полша и ще ловят влака за "великата" пустош
  • 23 яяяяя

    25 1 Отговор

    До коментар #16 от "Емил":

    Ще си останете само обратни ! Нали си имате специализирани сайтове за извратени и дай бг, стой си там !
  • 24 Kcaniba

    29 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гад":

    А ти не си оттука, или точно за такива като теб пишеш!!!?
    Инак, Русия е в правото си! И ние някога бяхме....

    Коментиран от #25

  • 25 супер

    1 20 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    какво право бре гладък мозък..всичките сте с по 10 000 убийства на цивилни граждани клуба..право..няма право за такива като вас отпадъци..ще ходите пеша скоро или няма да излизате от клетките изобщо
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 нюанс

    34 1 Отговор
    В тази каша беше изтъкнат един, макар и формален проблем, но не му се дава гласност. Има имейли, че на самолета има бомба, която ще се взриви над Вилнюс!, а не на друго място. Самолетът минава покрай Б-АЕЦ-а. Нали се сещате теоретично какво ще стане, ако това е истина. Ясно е, че това е сценка, но тя е много добре изиграна и подготвена. заПадняите нямат правно основание да предприемат каквито и да е действия. Мъката Им е, че малкия хулиган ще разкаже всичко, което знае на беларуските специални батковци.

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Объркал си се

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "big":

    Моралес беше президент на Боливия, а не на Колумбия.
  • 30 Не е приземен принудително

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "другарят":

    ОТ Австрия. Други страни му отказаха достъп, а Австрия му позволи да кацне на нейна територия. Ако някой го е принуждавал, то това са Франция, Испания и Португалия.
  • 31 То защото има толкова

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "голям праз":

    австрийски гастарбайтери, работещи в Русия.
  • 32 Живея в А

    24 0 Отговор

    До коментар #19 от "голям праз":

    В Австрия няма руски газарбайтери а само руски богаташи.Всяка държава иска да привлече руските туристи,но според троловете на Сорос те били бедни и нямало какво да ядят-пълни глупости.Австрийците отдавна позволиха на руснаците да купуват имоти и да инвестират в икономиката и руснаците го правят.Има много голяма руска общност,но не от работническата класа а от средната и богатата и така е в цял свят.Ти да видиш как бедните руснаци,вместо прошляци както се опитват да ги представят са доста богати.

    Коментиран от #34, #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мога да потвърдя

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "Живея в А":

    казаното от теб за Австрия. Руските гастарбайтери не са в Австрия, а в Германия. Това го казвам от лични впечатления и в двете страни. Относно закупуването на имоти в Австрия - така е, но пак зависи в кой регион си. Има региони, в които нямаш право да закупиш имот, ако не си местен, дори и ако си австриец.

    Коментиран от #36, #40, #69

  • 35 Хахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "big":

    Не сямо с Моралес. През 2016 година украинци приземиха самолет от Беларус и сй измъкнали от там човек, който не поддържа бендеровската власт.
  • 36 Хахаха

    18 1 Отговор

    До коментар #34 от "Мога да потвърдя":

    Украински гастарбайтери, а не руски. Време е вече да ни разграничаваш. Макар, че всички говорим на руски.

    Коментиран от #41, #42

  • 37 Хахаха

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "нюанс":

    Вече разказва. И даже повече от това, което знае. Но така м ке пад на западняците. Те съвсем се самозабравиха.
  • 38 Относно това,

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Живея в А":

    дали са богати или бедни руснаците - мисля, че се прави грешка, когато се генерализира. Има някои, които са много, ама много богати. Други пък едва свързват двата края. Пак зависи къде, в коя част на Русия си. Не зная какво е точното им съотношение, но ми се струва, че бедните са повече от богатите. Мой приятел ми е разказвал за пътуването си в Русия и Индия. Каза, че в Москва е изключителен лукс и цени до небето. Но колкото по на изток, толкова по-бесни ставали хората. За Индия - същото. Каза: в хотела пълен лукс, зад стените на хотела хората бяха от бедни, по-бедни.

    Коментиран от #39, #43

  • 39 Относно...-корекция

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Относно това,":

    ...колкото по на изток, толкова по-беДни ставали хората...
  • 40 Живея в А

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мога да потвърдя":

    Така е.До преди 20 години беше забранено,ако си чужденец да строиш нова къща.Бях си купил место(800кв.м.) и когато исках да строя ми казаха че трябва да има Австрийско гражданство за този регион в който исках да строя.За 6 месеца станах поданик на Австрия и си построих къща.Можех да си купя къща на старо но не и нов строоеж-такива бяха законие тогава.Сега и кметството на населеното място определя дали можеш да си купиш имот или не.Там където живея се продаваше една къща и кметицата беше отказала на турско семейство да я купи.Купи я австриец.В нашето населено място има две руски семейства но нито едно турско.

    Коментиран от #47

  • 41 Разграничавам ви

    4 6 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    И аз говоря руски. И говоря за руски гастарбайтери, а не за украински.
  • 42 Но иначе, да

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Има и много от Украйна и Казахстан. Говоря също за преди около 20 години. Имаше огромни руски общности (по онова време чуждите общности бяха основно от Русия и бившото СССР, Турция, имаше и доста гърци и италианци).
  • 43 Живея в А

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Относно това,":

    Навсякъде има бедни и богати но по голяма беднотия от България не съм виждал.А за руснаците бил съм там много пъти и толкова бедни колкото в България или македония не съм видял.Единия руснак,който е на нашата улица внася жито и царевица в Австрия и той ме свърза с хора от Русия и си развих доста изгоден бизнес.Внасям пелетти(пресованите дървени пръчици),но от време на време.Вече съм на възраст и не ми се занимава.Трябва ми почивка,иначе ще ритна канчето без да съм усети какво е да не работиш.
  • 44 СССРБарета

    16 1 Отговор
    Който иска да лети от Виена до Москва от Париж до Москва до Сочи или до всички маршрути минаващи през Беларус може да ползва алтернативни авиокомпании които не се съобразяват със западните санкции Аерофлот една такава! Така че да не заблуждаваме хората че полети няма да има, ще има полети и те ще бъдат с други авиокомпании!

    Коментиран от #45

  • 45 Еврогейци

    13 1 Отговор

    До коментар #44 от "СССРБарета":

    Те европейците си вкараха автогол от който ще спечелят руските авиационни компании.На тях не могат да им отнемат линиите и пак Путин и Русия печелят.
  • 46 ДжафДжаф

    15 1 Отговор
    Когато имаш 1/6 от територията на земята можеш да си позволиш да спираш, който си поискаш. На времето през СССР не се летеш, по която причина Анкоридж в Аляска се беше превърнало в основно летище. Просто заобикаляха. Всъщност като се замисля руснаците правят всичко това за да не допуснат забрана Аерофлот да лети над Беларус за Зап.Европа. Ако няма такава забрана Аерофлот дори ще бъде на далавера, а отделно може да поеме и пътникопотока от Беларус. Путин е доказал, че се възполлзва перфектно от санкциите.
  • 47 Чета в един руски сайт

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Живея в А":

    статистиката за заплатите. Пише, че през 2021 г. средната работна заплата е 36 000 рубли (т.е. около 402 евро). Януари 2021 г. 4,3 милиона (т.е 5,8% безработни. Минимална работна заплата - 12 792 рубли (= на около 143 евро).

    Коментиран от #52

  • 48 Живея в А

    6 2 Отговор
    И понеже фктите които четем винаги са манипулирани или непълни,си направих труда да извадя накои неща от Австрийската преса.Забраната важи само за австрийските авиолинии,защото останалите си летят през териториятана Беларус.Другия момент е,че австрийските авиолинии получават и удар от Китай.Превода е автоматичен и може да има несъответствия:Както научиха Виена-Москва не е единственият полет на австриец, засегнат от руския. Карго връзката от Виена до Нанджинг в Китай, планирана за четвъртък, също трябваше да бъде отменена поради същите причини като OS601, потвърдила на APA австрийската говорителка. Според информационната услуга Flightradar планираният полет OS6030 от Нанджинг до Виена също ще бъде отменен в петък.

    Коментиран от #49

  • 49 Така е, пише го,

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Живея в А":

    само че го интерпретираш малко грешно. Ударът не е от Китай, а от Русия. Пише, че полетът от Нанжинг към Виена е отказан - по същата причина, по която е отказан този от Виена за Москва. А тя е, че Русия не е дала разрешение (а не Китай). Позовавам се на статията в ORF.

    Коментиран от #54

  • 50 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. А разбираемо ли е да се избягва въздушното пространство над Беларус и на какво основание?
  • 51 Павел пенев

    2 2 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. А разбираемо ли е да се избягва въздушното пространство над Беларус и на какво основание? Така ще ги възпитавате западните еднополови граждани, за да не се ежат.
  • 52 Да ама не

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Чета в един руски сайт":

    Абе ти да не си трол,та лъжеш най безобразно.Ето ти извадка от немски сайт за средната работна заплата в Русия(Mittleres russisches Einkommen und Gehälter:Das mittlere russische Einkommen lag 2014 bei 31.485 Rubel, was 630 Euro entspricht. In der Nord-West-Region betrug das Durchschnittseinkommen sogar 34.688 Rubel (690 Euro).)В момента средната работна заплата на един руснак е по висока от средната на един хърватин а за България няма да говориме.Средната пенсия в Чукотка е 22 000 рубли(248 евро).В световната ранглиста за заплати и пенсии Русия заема 55 място.

    Коментиран от #56, #79

  • 53 не може да бъде

    18 1 Отговор
    Големият проблем идва от това ,че Авсрия като територия е много малка и всеки може да я заобиколи,а с Русия това е невъзможно!Невъзможно е да заобиколиш държава с 9-10 часови зони!?А на всичко отгоре този въпрос има връзка с транспорта на стоки не само по въздуха!Тия ,които са решили да бойкотират Белорусия с авиопревозите са.както се вижда.доста късогледи!?Но как да ги упрекваме като ние сме на едно от челните места в Европа по късогледство!?
  • 54 Живея В А

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Така е, пише го,":

    Аз не интерпретирам нищо а просто копирах а ти като си толкова отворен обясни как се пътува от Европа през Беларус за Китай.Ти геогравска карта виждал ли си или ми се правиш на отворен.Сигурно от Виена най близкия път за Китай минава през северния полюс.

    Коментиран от #58, #68

  • 55 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "big":

    Боливия.
  • 56 Нарочно

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Да ама не":

    не цитирах немски, а руски сайт, защото предположих, че е редно да видя какво пишат руснаците за заплатите в страната си, а не немците. действително, погледнах и в други сайтове, пак руски, и там се говори за заплата от 55000 рубли (т.е. 614 евро).Освен това, цитираш данни от 2014, сега сме 2021. И не на последно място - сметни сумата, която си дал - 34.688 рубли по актуалния курс и виж колко евро прави. Поне това можеше да направиш.

    Коментиран от #59

  • 57 яко ни лъжат

    16 1 Отговор
    ВЪЗДУШНИ ТРАСЕТА НЕ СЕ СЪЗДАВАТ И ПРОМЕНЯТ ТАКА ЛЕСНО. ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАБИЕ КАНЧЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ. ТРАСЕТАТА СЕ УГОВАРЯТ, ДОГОВАРЯТ, ДОГОВАРЯ СЕ И ТРАФИКА, КОРИДОРИТЕ. И ХОП НЯКОЙ ГО Е ЗАСЪРБЯЛО ЧЕ МУ ХВАНАЛИ ШПИОНИНА И ХАЙДЕ САНКЦИЙ. ДА АМА НЕ!!!! ТРАСЕТО СЕ ПОДГОТВЯ СЪС СЪОТВЕТНОТО ОБОРУДВАНЕ ЗА ВОДЕНЕ НА ПОЛЕТИ. РАДАРИ, МАЯЦИ ЗА АВТОПИЛОТИ И Т.Н. Я У ЛЕВО НА ГЕЙТЕ!
  • 58 Пише:

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Живея В А":

    полетът от Китай за Австрия е отказан ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА, поради която е отказан полетът от Виена до Москва. Каква е причината за отказа на полета до Москва? И какво общо има Китай с полет от Виена до Москва? Какви са опциите да се пътува от Европа за Китай - Литва, Беларус или Украйна. Или евентуално преминаване над Турция. Отвори ти картата, защото нещо бъркаш, ама тотално. Няма нужда от обиди.

    Коментиран от #60

  • 59 ДА АМА НЕ

    11 0 Отговор

    До коментар #56 от "Нарочно":

    Ами нарочно ги цитирах,защото увеличението и на пенсии и на заплати от 2014 до сега е 30%.които включват инфлацията и курса на рублата.Както и да е нищо лично.Явно не си трол.Всички трябва да мразим троловете и фалшивите новини,които разпространяват.Във всяка тема където е засегната Русия дори с една дума,веднага ще се появят,няколко трола,които ще бълват лъжи.Ето ти ги два трола-"ГАД" и "Емил,100% соросня.

    Коментиран от #61

  • 60 Живея в А

    9 2 Отговор

    До коментар #58 от "Пише:":

    Абе как да бъркам, като гледам картата и недоумявам как можеш да пишеш за Китай през Беларус.Ами това е отклонение с най малко 2000 километра.Отдавна не се лети през Украйна,а през Унгария или Словакия и от там или през територията на Турция или директно през Черно море, Руската федерация и Китай.И никъде не съм посочил че забрана има и от Китай.Руснаците просто забраняват на компании които са солидарни с еврогейската доктрина,да прелитат над тяхна територия,а за да стигнеш до Китай трябва да прелетиш през руска територия.

    Коментиран от #62, #71, #80

  • 61 Виж, не съм

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "ДА АМА НЕ":

    трол. Имам глава на раменете си. Мисля и казвам, каквото мисля. Говоря и руски (макар, че вече по-скоро го разбирам, отколкото го говоря), и немски (той е на много високо ниво, защото го използвам ежедневно от 20 години насам) и още два чужди езика. И винаги съпоставям информациите, публикувани и от едните, и от другите. Относно курса на рублата - в момента 1 рубла е 0,01 EUR. Не зная какъв е бил курсът през 2014 г. Сигурно е бил по-висок, така че е напълно възможно това, което си цитирал на немски, да е било вярно за онова време. А, иначе, ако се вярва на информацията от България, средната заплата за България за тази година е 1400-1500 лв. Друг е въпросът, дали реално хората я получават. Тъжно е, че вече е трудно да се обменят различни мнения с хората, без да се стига до обиди. Но тук, в сайта, явно е нормално. Айде, alles Gute от мен. 🙂

    Коментиран от #63

  • 62 Не пътувам до Китай,

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Живея в А":

    затова гледах на картата. Черно море също е опция, така е. Нямам представа има ли директни полети или е нужно прекачване. Относно това, дали има забрана от Китай - писа, че "австрийските авиолинии получават и удар от Китай" - към това се отнася и уточнението ми.
  • 63 Да ама не

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Виж, не съм":

    Разбрах че не си трол,но това което показваш като курс на рублата е малко манипулативно.Никой не се интересува колко е 1 рубла а всеки гледа колко рубли са едно евро.Тънка манипулация но значима,когато боравим с хиляди.Моментния индекс на курса в Европа в 11:07 часа е 1,00 Euro =89,706306 Russischer Rubel,.

    Коментиран от #64, #65, #66

  • 64 Ами моя грешка,

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Да ама не":

    нямам цел да манипулирам. Ще се коригирам, ако смяташ, че има някаква разлика: 1EUR = 89,67 рубли. Както и да го смяташ 34.688 рубли са около 387 евро.
  • 65 Между другото,

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Да ама не":

    ти не си ли този, който преди време каза, че работи към BMEIA. Или е съвпадение на "ник"-а?
  • 66 Ако трябва да сме точни,

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Да ама не":

    курсът на Евр. Централна банка в момента е 1 ЕUR = 89,5360 RUB. Доколкото виждам, курсът не се е променял от вчера, когато е имало спад на рублата от приблизително "-0,6%".
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Между другото,

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "Живея В А":

    нещо си се объркал, та ме обърка и мен. Говорихме за пътуване към Китай през Русия, а не през Беларус. А иначе, то от Китай за Виена не е необходимо да минаваш през Русия (ако минеш през Азербайджан и Грузия), ама явно Русия има нещо общо с пътуването, щом полетът от Китай към Виена е бил отменен заради забрана от руснаците. Поправи ме, може и да греша. Както казах, гледам на картата, но нямам представа откъде и защо минават полетите към Китай по принцип.
  • 69 Я кажи

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мога да потвърдя":

    Кои са тези области в Австрия, където даже и австриец неможе да купи имот, ако не е местен?

    Коментиран от #72

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 С дийзе персон

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Живея в А":

    От коментар номер 58 и 62 няма смисъл да се спори, има много крассе логик. Знам от опит. Трудно вдява.

    Коментиран от #73, #74

  • 72 Ами основно в западната част

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Я кажи":

    на Австрия (напр. в Тирол, но мисля също така, че и Форарлберг и Залцбург имат строги изисквания). Всяка провинция има различни правила. Говоря главно за имоти, използвани като вили. Проблемът е, че купуването на такива имоти с цел "вила" завишава цените на имотите. По този начин стават недостъпни за местните, които живеят целогодишно там и се препитават от селско стопанство и животновъдство. Не могат да си позволят високите цени, а всъщност местните животновъди и стопани са важни за стопанисването на земята. Затова има ограничения или най-малкото ти трябва специално разрешение, което зависи и от това, за какво ще използваш имота. Ако те интересува повече, можеш да се информираш в Grundverkehrsgesetz за бундесланда, в който искаш да купуваш.
  • 73 Фийлен данк

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "С дийзе персон":

    за комплимента. "Крассе логика" също е логика. 😉
  • 74 А това,

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "С дийзе персон":

    че моята логика ти се струва "красс", говори за твоята способност да "вдяваш".

    Коментиран от #76

  • 75 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АМИ ПОЛЕТИТЕ ОТ ЕС КАМ ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК И АВСТРАЛИЯ ????????? ПРЕЗ ТУРЦИЯ И ДУБАЙ -КЪМ КИТАЙ ---ИЛИ СВАЛЯТ ГАЩИ И РУМЪНИЯ НЕ Е ДЕСТИНАЦИЯ ---А БЪЛГАРИЯ - ПЪЛНО СЪС САМОЛЕТИ ПРЕЛИТАЩИ В НАШЕТО НЕБЕ И ВЪЗДУХЪТ ДЕФЕКТИРА !!!!!!!!!!!!
  • 76 Много

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "А това,":

    Оригинално. Ха-ха. Личи си личи си. То се вижда по долу в коментарите за логиката на едни и вдяванвто на други. Сервус, пфиът ди. Махс гут!

    Коментиран от #77, #78

  • 77 Нали знаеш:

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Много":

    никой не е пророк в собствената си страна. Поддържам мнението, че два чифта очи виждат по-добре от един. Добре е да се разглеждат различни виждания по даден въпрос. Иначе бихме били като кон с капаци. Данке, gleichfalls!
  • 78 А иначе:

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Много":

    с този, който "живее в А" май сме говорили и друг път (ако греша, моля да ме извини, но по начина на писане и реакция ми се струва, че е той, а и историята с къщата) Обясняваше, как неговите лекари не предписвали антибиотици. Накрая се оказа, че в лекарството, предписано на внучката му (доколкото помня), е имало антибиотик, само че той не бил прочел на опаковката. За такива неща говоря.
  • 79 АУУУУУ

    1 4 Отговор

    До коментар #52 от "Да ама не":

    Не гледай Чукотка, защото там са със специални заплата и пенсия .в останалите райони пенсията на един учител е 80 долара. .. което е 108 лева......

    Коментиран от #83

  • 80 Колега

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Живея в А":

    Не гледай по картата, а по авиокомпании. Някои полети за Китай имат прекачване в Катар.
  • 81 И така

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "друг ъгъл":

    -има сигнал за бомба на борда. /Доказано е, че идва от Полша./ Ти какво би направил, ако зависеше от теб? Впрочем - по международни стандарти машината трябва да се приземи в страната, където е засечен сигналът. В самолета има престъпник с международна заповед за издирване /участието във фашистки групировки е престъпление, а "Азов" си е фашистка организация, не го казвам аз!/ Страната, в която този престъпник живее, не го преследва. Сега е на територия, където действа тази заповед. В тази ситуация какво биха направили американците?
  • 82 А ти кой си

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    че да говориш чий живот се затруднява? Ако погледнеш авиоразписанията, ще видиш, че Русия и руски авиокомпании летят на практика до всички градове, в които има компактни маси от руско население. Впрочем - ЕС може да затваря въздушното си пространство, но Русия няма това право? Наусно ли си колко формалности има при разрешаване на авиомаршрут? И че това иска време? А що се отнася до австрийските авиолинии - делът им в авиотрафика към Русия и съответно - през Беларус - е пренебрежимо малък .
  • 83 Не говори

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "АУУУУУ":

    за неща, които не разбираш! Пенсията на учител, пенсиониран преди десетина години тук, е доста ниска . Ако сравняваме дори само битовите непреодолими разходи /ток, вода, отопление/ - в Русия тези 108 лева са повече от нашите 300-350. За лекарствата да не говорим - известно ли ти е, че ОГРОМНА част от руските пенсионери получават БЕЗПЛАТНО лекарства? А у нас знаеш ли какъв процент от пенсията отива в аптеките?
Новини по държави: