Last news in Fakti

28 Май, 2021 10:20 1 603 15

Русия търси нови форми на сътрудничество с ЕС

  • русия-
  • владимир чижов-
  • ес

Готова е да се върне към предходни формати

Русия търси нови форми на сътрудничество с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова да възобнови различни формати на сътрудничество с ЕС. Това обяви постоянният руски представител в ЕС Владимир Чижов, цитиран от ТАСС.

Руските дипломати са готови да възобновят прекратени варианти на сътрудничество. Това са варианти, които преди са давали добри резултати.

Пояснява се, че не става въпрос за възобновяване на всички модели, които са действали преди. Важно е обаче да се намерят нови форми за сътрудничество.

Предстои да се направи оценка на тяхната ефективност. Чижов посочи основните идеи за сътрудничество.

Те са взаимното уважение и зачитането на интересите на другите. Отправен е призив за съвместна отговорност.

Такава ще гарантира добро бъдеще за всяка държава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    16 5 Отговор
    Да отхвърлят още няколко полета на европейски авиокомпании и ЕС ще започне да мяука като гладна котка, да търси диалог с руснаците.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бат Арни

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    И ти не вдяваш, че с тези полети летят само руснаци дето се прибират в Русия! Пука им на европейците, билетите са купени, полет няма защото Русия не дава. И кой е прецакания в случая? Руснаците заради колхозника Лукашенко, дето днес е пак в Русия да иска назаем пари!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Вагнеровец

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Точно гигант като ЕС ще реве заради някакви джуджета като руснаците да знаеш хахахаха.Разбери ,че в тея конфронтации винаги ще има само един от грешната страна и това е русия ! Руснаците просто са едни мижитурки във всяко отношение,за да могат да отговорят по някакъв начин на мега сили като ЕС или САЩ.

    Коментиран от #5

  • 4 ДаЗдраПерМа

    4 5 Отговор
    на руснаците не им трябва диалог с ЕС защото и така визи не им дават и не могат да си посетят имотите но трябва да плащат такси смет, подръжка и имущество но на руските чиновници много им трябва диалог за да щъкат по европейските магазини и плюскат за народна сметка командировъчни
  • 5 Хо хо хо

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "Вагнеровец":

    Какъв ЕС бе клоун виж цвета на нац.отбор по футбол на Франция а вече и на Германия тва кво ти говори че ЕС се африканизира.Ти да си видял развитя африканска държава да си чул Африка да говори от страната на силата схващаш ли че скоро Европа ще е само географско понятие "доколкото е и такова поради териториалната си свързаност с Азия" била с европейска култура ама това е било към 18-19 век ти мислиш ли че тарамбуката му пука за Шопен Брамс и Мона Лиза?!

    Коментиран от #7, #11, #12

  • 6 ЕС юнайт

    3 6 Отговор
    Ако включва връщане на статуквото преди окупацията 2014 -Твърдо ДА!!
  • 7 няма да

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    е такаИска ти се пропаднал алкохонизиран евразиятецо с дръпнати очи и нос, като картоф
  • 8 2121

    8 1 Отговор
    Еврогейдругарите нямат избор.Ще се съобразяват във всичко с Русия.ЕС и придружаващите ги ЕП,ЕК са пред разпад.Освен да клекнат пред РФ не виждам, какво друго могат да направят.Тъпите сащ, отдавна вървят надолу.След воюването между черни и бели,протести на мързеливи негри,30 милиона на помощи и бели негодници които живеят в каравани,не виждам какво ще предложат на бурно развиващите се Китай,малките тигърчета,да не говорим за Япония.Колкото до Русия, руснаците летят навсякъде и не се интересуват от изказвания на плужеци/гол охлюв който пълзи и остава лигава диря/.
  • 9 Раша

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Арни":

    Летат временно!
    Утре ще секнат.
    Така "бывает".
    Ще свикнат на другите варианти.
    А най добре -ДА НЕ ВОЗЯТ ПАРИТЕ си до евпопа!
    Да ги харчат в Русия!

    Коментиран от #14

  • 10 Западняк

    9 2 Отговор
    Аз пък,понеже живея на запад, навсякъде виждам че европейците търсят диалог с Русия а не обратното.Последния призив е от Маркон,а предпоследния от КУРЦ.Президента на Австрия(Ван Дер Беле) в едно интервю,каза че ЕС се превръща в колония ако не започне да има самостоятелна политика и да защитава интересите на собствените си граждани а не да проявява солидарност към някои държави,от което цялото ЕС губи..Същия посочи как трябва да има,4 свръх сили със собствена политика и собствена икономика.Русия,Китай,ЕС и САЩ.Намека е точно срещу зависимоста на някои държави от САЩ и вземане на решения под натиска на САЩ.Всяка държава в ЕС трябва да преосмисли своята външна политика.Дали да е в ЕС или да е колониална държава......Браво на изказването на президента на Австрия,който ясно показвва на еврогейците че в момента са слуги на САЩ.
  • 11 Един от БГ

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хо хо хо":

    Защо се мъчиш въобще да му наливаш акъл в празната картуна.Само като му видиш скипа и написаното,трябва да е ясно ,че е някой пъпчив трол на Сорос,който не знае в кой свят живее и го интересуват само жълтите стотинки,които ще изкара и ще продаде и тази която го е родила ако цената е изгодна.Скоро,като имаме парламент и нормално правителство а не мутропитеци,първата работа ,която трявбва да свършат е да изгонят всички НПО-та и клубове,финансирани от други държави.Тогава ще ги видя надрусаните джендъри какво ще работят.Иначе за саждите си напълно прав.За Франция 2050 година,коренното население ще бъде по малко от гнусната афроарабска сган.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 руски говедари

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Един от БГ":

    И ти си поредния продажен рублерастски сопол тръгнал да се обажда.Такива червеи като тебе България ги третира като руски шпиони и ви връща обратно в руския обор ! Жалък българофоб ,слуга на Сорос !
  • 14 рашка

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Раша":

    Да ама аз искам Хамър и Мерц не искам Уазка.
  • 15 Карчо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един от БГ":

    А в България е масло и мед на 6мил население 2мил са сигани и турци даже и в парламето ви управляват.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания