Last news in Fakti

31 Май, 2021 15:12 1 212 6

Испания не трябва да изключва дългосрочно атомните технологии

  • атомна енергетика-
  • мае-
  • испания-
  • енергетика-
  • аец

Това се посочва в доклад на Международната агенция по енергетика

Испания не трябва да изключва дългосрочно атомните технологии - 1
Снимка: Shutterstock

Испания не трябва да изключва ядрената енергия като вариант след 2050 година, тъй като атомните технологии имат „голям потенциал“ за декарбонизацията и производството на водород.

Това се посочва в доклад на Международната агенция по енергетика (МАЕ). От организацията, базирана в Париж, отбелязват, че предвид предизвикателството за постигане на въглероден неутралитет през 2050 г., високото ниво на атомно-технологична инфраструктура и квалифицирани специалисти в Испания могат да бъдат използвани за разработване и прилагане на дългосрочни енергийни стратегии, включително използването на енергията от АЕЦ за декарбонизация на сектори като производството и транспорта.

Испания реши до 2035 година да изведе от експлоатация седемте атомни реактора, с които разполага. Според МАЕ правителството трябва да следи отблизо финансовото състояние на своята атомна индустрия, за да предотврати непредвидени закривания на енергоблокове, които да влошат сигурността на електроснабдяването на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бледолики

    1 1 Отговор
    Не трябва да изключват и белите баски които станаха малцинство в арабско африканска Испания, дано да тръгнат по стъпките на американския съюзник Дания, които ненавиждат имигрантите и мултирасовоетническия либерален глобализъм с столица Вашингтон

    Коментиран от #6

  • 2 Отново

    1 1 Отговор
    ,, новина"силно засягаща,, богатия" българин!

    Коментиран от #3

  • 3 Помисли си !

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отново":

    Ами да си направим и ние сметката : Имаме готов, пакетиран атомен реактор, щатско-турската власт в София не строи държавна Белене защото иска : или да вземе рушвети от Частни инвеститори, или да не пречи на Турция, на която по-късно да плащаме за ток.
  • 4 mi6osp

    0 0 Отговор
    Според британски източници, в момента субсидията за мегават зелена енергия е 230 пъти повече от тази за мегаватчас ядрена.
  • 5 mi6osp

    0 0 Отговор
    мегават и на двете места
  • 6 Пий си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бледолики":

    хапчета болен мозък. Ни си виждал нито Испания, нито испанец. Ти си поредния панелен бедняк разбиращ от всичко
Новини по държави: