Last news in Fakti

30 Май, 2021 23:03 2 370 9

Нестабилното време излага на риск електроенергийната мрежа на Острова

  • атомна енергетика-
  • великобритания-
  • време-
  • мрежа-
  • енергомрежа

Време е Великобритания да приеме сериозно опасността, която екстремните условия на времето могат да окажат

Нестабилното време излага на риск електроенергийната мрежа на Острова - 1
Снимка: Shutterstock

Все по-нестабилното време във Великобритания може да изложи на риск достигането на нулеви емисии, както и електроенергийната мрежа на страната, се отбелязва в нов доклад на лондонския университет за изследвания Импириъл колидж. Според документа през първите три месеца на годината страната е преживяла най-дългия си период със слаб вятър за повече от 10 години, предаде Current-news.co.uk.

Например, на 3 март британските вятърни турбини, които са с капацитет от 24,4 гигавата, са произвели само 0,6 гигавата вятърна енергия, в сравнение с 18,1 гигавата по-късно през месеца. „Време е Великобритания да приеме сериозно опасността, която екстремните условия на времето могат да окажат на нашата енергийна система. Възобновяемите енергийни източници направиха страната ни по-чиста и по-зелена, но тъй като те разчитат на постоянно променящото се време, завършването на прехода от изкопаеми горива е свързано със сериозни предизвикателства“, заяви д-р Йън Стафел от Импириъл колидж.

Великобритания може да очаква продължителни периоди на слаб вятър на всеки две десетилетия и това може да е заплаха за енергомрежата, предупреждават експертите в доклада. В документа се припомнят и скорошните спирания на електроенергия в американския щат Тексас, които показват високата цена на игнорирането на рисковете, които екстремните условия на времето представляват за енергийната система.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карвуна

    13 0 Отговор
    При нас няма проблеми, паля свещи и печката и въпроса е решен.
  • 2 ха ха хаааа

    5 0 Отговор
    Денис съветва Великобритания ...🤭😁
  • 3 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    14 0 Отговор
    Чакайте да видите когато 50% от колите са на батерии... По 100 киловата на калпак....

    Коментиран от #4

  • 4 Учёный

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя":

    Ако сложиш нещо в празно затворено пространство и го разклатиш , задължително се чува тропане .. В шкафче , примерно ... Същото се получава и с безмозъчно пространство ..
  • 5 Боли ме трътката.

    8 1 Отговор
    За времето в тоя кирлив остров.
  • 6 Тръткова

    0 0 Отговор
    А защо на жената на снимката са и криви краката ? Снимката ли е дефектна или краката ? И малко трътката е големичка , не е по модата.
  • 7 Нямам срам пред вас

    1 5 Отговор
    И ся червените ушанки ще кажат че Бойко е виновен ... Социалистите са най голямото зло на България най злобните души в целия свят особедно пенсийте
  • 8 mi6osp

    3 1 Отговор
    За да преминат изцяло на зелена енергия, англичаните ще трябва да духат яко и непрекъснато срещу ветрогенераторите. Защото Англия вече не е в ЕС и ще получава енергийна помощ от съюза като външен клиент.
  • 9 Четник

    0 0 Отговор
    Нямам спомен в последните 15—20 год.да е спирал тока дори и при ураганен вятър или проливен дъжд.В БГ само небето да притъмнее и шалтера пада и .....пълен мрак!
Новини по държави: