Last news in Fakti

31 Май, 2021 22:42 1 874 7

Германия и Франция ще продължат диалога с Русия

  • франция-
  • германия-
  • русия

Отправен е призив за реален диалог

Германия и Франция ще продължат диалога с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия и Франция планират да продължат диалога с Русия. Това е обявено в декларация след общо заседание на двете държави, съобщи ТАСС.

Потвърждава се тяхното намерение да продължат диалога с Русия. Това ще стане на основата на общите европейски идеи.

Обсъдени ще бъдат определени области от общи интереси. Разглежда се и поведението на Русия.

Признава се, че страната действа, нарушавайки общата стабилност и така затруднява двустранния диалог. Очаква се работа за намирането на решение.

Отправен е призив към Турция да работи за подобряване на атмосферата в Средиземно море. Европейските държави са готови да работят за развитието на региона.

Европа има интерес от диалога с Турция и ще търси варианти за обща работа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 14 88

    18 0 Отговор
    Васалите не знаят къде се намират.
    Франция Германия жалки смешници окрадоха Африка и Европа и пак са никъде пълни клоуни

    Коментиран от #3

  • 2 ХАН КРУМ

    9 0 Отговор
    ХАЙДЕ ,СТИГА БЕ.ТЕЗИ НЕ БЯХА ЛИ В ЕС И НАТО. А ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.ДА ЧЕТАТ ТЪПИТЕ И ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ. ХОРАТА СИ ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСА И НЕ ИМ ПУКА ОТ ЕС ,САЩ .
  • 3 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "14 88":

    В Африка няма злато.......казаха представителите на ЦРУ НПО-тата в свободна, демократична и суверена България.
  • 4 GnG

    12 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ европейски ЛИДЕР, който е УСПЯЛ да ИЗГОНИ северно-американската армия от територията на държавата си е Шарл дьо Гол !

    "1965 г. – годината на преизбирането на Дьо Гол за втори президентски мандат – е година на два мощни удара по политиката на Северноатлантическия съюз. На 4 февруари генералът обявява, че отказва да използва долара в международните сделки като единна парична единица. На 9 септември президентът съобщава, че Франция не се смята за обвързана със Северно-Атлантическия блок. На 21 февруари 1966 г. идва развръзката на седемгодишната борба на Дьо Гол с чуждото военно присъствие във Франция. Републиката излиза от военната организация на НАТО. В официална нота правителството на Помпиду обявява евакуацията на 29 бази с 33 хиляди души личен състав от територията на страната, както и преместването на централата на НАТО от Париж в Брюксел." !!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Смех

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "GnG":

    И 68-ма го свалят от власт със студентски "протести".
    Още от тогава Сащ правят преврати чрез умнокрасиви.
    И до ден днешен глпците мислят че тези протести са "спонтанни"
  • 6 В.В.П.

    8 0 Отговор
    Сега ,ще ви светна,какво ще става в бъдеще..!!!.Всички провалени държави в Европа,,подлоги и пудели,ще говорят с РФ , чрез Франция и Германия,ако желаят ,разбира се. .Тоталитарна система от 21 в...
  • 7 big

    4 0 Отговор
    Диалог, но какъв? От позиция на силата или с помощта на санкции, този диалог е абсолютно неприемлив за Русия и просто няма как да се случи! Това е нещо подобно на подготвяната среща между Байдън и Путин: Байдън се заканва да го постави на място, а Русия казва, че няма сближаване на позициите по всички важни въпроси и най-вече сигурността!
Новини по държави: