Last news in Fakti

2 Юни, 2021 15:00 2 108 11

Кремъл: Байдън и Путин ще обсъдят...

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • русия-
  • кремъл-
  • дмитрий песков-
  • сащ-
  • среща-
  • киберсигурност

Путин призовава за по-стабилно сътрудничество в киберсферата

Кремъл: Байдън и Путин ще обсъдят... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в сряда, че една от темите за обсъждане на предстоящата среща на върха между руския президент Владимир Путин и президента на САЩ Джо Байдън ще бъде въпросът за киберсигурността, предаде БНР.

Песков заяви, че "киберпрестъпността и предизвикателствата, с които трябва да се сблъскаме в това отношение" ще бъдат на дневен ред, но е твърде рано да се обсъжда пълно сътрудничество между двете страни по тази тема. Освен това той отбеляза, че Путин призовава за по-стабилно сътрудничество "в киберсферата и сферата на информационната сигурност", като добави, че предстоящата среща трябва да отбележи началото на такова сътрудничество.

Коментарите на Песков следват Белия дом, който потвърди снощи, че американската администрация е била в контакт с руски държавни служители по отношение на хакерски групировки, които работят в Русия. Главният заместник-секретар на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви във вторник, че администрацията на Байдън е предложила помощ на компанията JBS USA, след като производителят на месо беше засегнат от кибератака с рансъмуер вирус (ransomware).

Жан-Пиер отбеляза, че JBS е информирала Белия дом за нападението в неделя и че компанията вярва, че кибератаката е извършена от хакерска група с произход от Русия. Имайки предвид това, Карин Жан-Пиер каза, че администрацията на Белия дом е разговаряла с руски държавни служители, добавяйки, че Русия не трябва да допуска хакерски групи като тази да съществуват в страната. Кибератаката на JBS засегна ИТ системите на компанията в Северна Америка и Австралия, но от компанията увериха обществеността, че няма компрометирани данни за клиенти, доставчици или служители. Освен това JBS заяви, че разрешаването на инцидента може да отнеме известно време, за да се поправи, и предупреди за забавяне на "транзакции с доставчици и клиенти".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К 1929

    30 3 Отговор
    ПУТИН ЕЛЕГАНТНО ЩЕ МУ ТЕГЛИ ЕДНИ СИКТИРИ И ЩЕ МУ ДАДЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ,ЧЕ НЕ БИВА САЩ ДА СИ ФАНТАЗИРАТ КАКВОТО И ДА БИЛО.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Брендица

    11 0 Отговор
    Байдън и Путин ще обсъдят дали войната да почне от 17.06.2021 или ще изчакат земетръса на 25.11.2021 в Калифорния

    Коментиран от #7

  • 3 ХИЛЪРИ

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "К 1929":

    НИЩО НЯМА ДА СЕ ДОГОВОРЯТ. БАЙ ДЪН ЩЕ СРИЧА НЕГОВОТО А ПУТИН ЩЕ НАСТОЯВА ЗА СВОЕТО. МИСЛЯ, ЧЕ СРЕЩАТА НЯМА ДА ИМА РЕЗУЛТАТ, ОСВЕН ПАМПЕРСА СТАРЧОК ДА ПАДНЕ ОЩЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПО СТЪЛБАТА НА САМОЛЕТА.
  • 4 Абе Путин

    18 0 Отговор
    Що си губите времето с невменяеми.
  • 5 Хаха

    0 10 Отговор

    До коментар #1 от "К 1929":

    Вярваш ли си или просто си сънувал нещо подобно.
  • 6 То е ясно

    9 1 Отговор
    Който преговаря с Вовата,после си кърпи гъ.а!
  • 7 Сопри се ма!

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Брендица":

    Аман от твойте катаклизми вече,само книги четеш и печаташ тука да си разгънеш гънките!

    Коментиран от #8

  • 8 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сопри се ма!":

    Не казвам нищо ново. Отдавна се знаят някои нещища. Ковид19?! е предсказан от будитски монах още 1992 ехее. Това, че вие не го знаете си е ваша работа
  • 9 Чудим се

    1 0 Отговор
    дали двамата президенти ще обсъждат подслушването на ЕС от САЩ?
  • 10 грух

    0 0 Отговор
    надявам се братушките да останат все така хладнокръвни и мислещи, за да се запази мира на Земята.
  • 11 Диверсант

    0 0 Отговор
    Няма какво да обсъждат.... НАТО да си обира крушите и на изходна позиция от 1992 година.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания