Last news in Fakti

4 Юни, 2021 12:56 1 795 17

Кремъл за срещата с Байдън: Не очаквайте много

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • кремъл-
  • дмитрий песков

Би било неправилно да се изпада в някакви превишени очаквания

Кремъл за срещата с Байдън: Не очаквайте много - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Не бива да има превишени очаквания от преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Джо Байдън, насрочени за 16 юни в Женева. Дори началото на диалога между тях обаче е положителна стъпка. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар за руската телевизия "Първи канал" в кулоарите на Петербургския международен икономически форум, предаде ТАСС.

Според Песков срещата в Женева е "много, много важна", но "би било неправилно да се изпада в някакви превишени очаквания". "Потенциалът на разногласията между нас и дори на известни конфликтни моменти в отношенията ни е толкова голям, че няма как да се очаква някакъв напредък в постигането на разбирателство. Понякога обаче е полезно и да се съгласим, че не сме съгласни" един с друг, каза той, предаде БТА.

Говорителят припомни изразеното от Путин желание отношенията между двете страни да бъдат подобрени. Взаимното уважение и съобразяването с интересите на другия обаче са необходимо условие за подобряване на отношенията между Русия и САЩ. И обратното, опитите за диктат и менторство са обречени на провал, те може "да провалят плахата динамика, насочена към установяване на някакъв поне диалог", заяви Песков.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАФИЯ НА ББ

    24 3 Отговор
    НАПРАВО ГО КАЖЕТЕ - НЕ ОЧАКВАЙТЕ НИЩО! А ВИЕ ДИПЛОМАТИЧНО. БАЙ ДЪН ПЪРВО ДА СЕ ИЗВИНИ НА ПУНТИН И ДА ПРИЗНАЕ ,ЧЕ Е ИЗЛЪГАЛ!!
  • 2 5464

    10 8 Отговор
    Байдън и Путин решават:1. ДА на РСМакедония в ЕС 2. България се присъединява към Крим 3. Меркел получава орден Ленин за заслуги 4.
    СССР се възстановява заедно с източна Германия.
  • 3 БББ

    21 2 Отговор
    То така ако ставало с една среща САЩ започнаха първи с развалянето на отношенията.Лъгаха че разполагат противоракетен щит зареди Иран,а го изграждаха и в прибалтийските страни,от там всичко тръгна надолу !
  • 4 Ленин

    3 19 Отговор
    Какво ,,много,, може да обещае този манипулатор,освен да си поиска лихвите от Банк оф Америка!Шарлатан на дребно,КИм Чен Ун е на класи над Путин!

    Коментиран от #6

  • 5 Този Байдън

    13 2 Отговор
    пък за какъв се мисли.Путин ако иска ще го схруска за 0 време.САЩ загиват- КРАЙ с тях.Това е повече от очевидно
  • 6 Ф Дзержински

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ленин":

    Сбъркал си ваксата батак!

    Коментиран от #9

  • 7 Клизматолог

    7 3 Отговор
    Истината е някъде там...

  • 8 Учуден

    4 0 Отговор
    Тая новина я пуснахте и вчера
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Въпрос

    5 0 Отговор
    Въобще не е ясно защо президентът Байдън поиска тази среща, а пък Путин защо отива - също? Е кой и как да очаква нещо?

    Коментиран от #12

  • 11 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    4 5 Отговор
    След като предварително заявяваш, че нищо няма да стане, защо тогава шефът ти отива на тази среща или сърби, боли :) Връзването на гащи е стар прийом на ватенките!
  • 12 mi6osp

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Въпрос":

    Байдън отива на срещата, за дз се направи на най-смелия ковбой, който моли Путин да не позволява на дракона да го изкльопа. А Путин отива само да запита директно Байдън защо го смята за убиец. Пълно разминаване при целите на срещата, затова нулевият резултат е повече от вероятен. За да постигне някакъв резултат, Байдън трябва да се отрече от досегашната си политика към Русия, но при сринато доверие това не върши работа. А времето го притиска, икономиката му е на услугите и пред разрушителна голяма депресия, напуснал е всички договори с Русия, Китай му е враг, съюзниците му са джуджета. Путин е с десетилетия преднина при оръжията и никой не смее да го нападне, икономиката му е в растеж и произвежда , златният му запас е кризисоустойчив, с потоците към западна Европа е елиминирал НатО, с Китай са във военен съюз, с Индия и други са в добри отношения. Затова се очертава безплодна среща.

    Коментиран от #16

  • 13 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    АМЕРАКАНИЙЦИТЕ ДА ОСИГУРЯТ МЕДИЦИНСКО НАБЛЮДЕНИ И ГРИЖА ЗА БАЙДЪН ---РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ !!!

    Коментиран от #14

  • 14 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕНКО":

    Понеже дребосъка е първа младост. :) Колко ли плащат за подобни глупости?
  • 15 Швейцареца

    5 2 Отговор
    дъртия да си пий лекарствата че да не забрави за кво е отишъл
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Lareda

    1 0 Отговор
    Ей тия двамата горе ще се цукат много скоро 😁😁😁
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания