Last news in Fakti

20 Юни, 2021 15:45 1 505 17

Северна Македония призова за пълно спазване на правата на бежанците

  • бежанци-
  • северна македония-
  • права-
  • мигранти

Трябва да бъдат създадени политики, които да допринесат за пълното им интегриране в общността

Северна Македония призова за пълно спазване на правата на бежанците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По повод отбелязването на Международния ден на бежанците, 20 юни, когато цялата международна общност насочва вниманието си към проблемите на насилствено разселените лица, омбудсманът на Република Северна Македония се присъединява към призива на Върховния комисариат на ООН за бежанците за необходимостта от по-голямо приобщаване на тази категория лица, особено в областите здравеопазване, образование и спорт, съобщи специално на БТА агенция МИА.

Омбудсманът, като национална институция за човешките права, постоянно следи отношението към мигрантите и бежанците на територията на Република Северна Македония и многократно посочва предизвикателствата, пред които се изправят тези лица в достъпа до здравни услуги и образование за децата им, съобщиха от кабинета на омбудсмана.

"Глобалната пандемия от COVID-19 още веднъж ни показа, че никой не може сам и че е необходимо да бъдем заедно в решаването на всички трудности, които ни носи днешният ден. Така, като имаме предвид, че приобщаването е един от основните стълбове, на които се обляга принципът на солидарност, и на чиято идея почива и самата конвенция на ООН за статута на бежанците, омбудсманът, по повод днешния Ден на бежанците препоръчва на властите правата на тези лица да бъдат напълно спазвани и да бъдат създадени политики, които да допринесат за пълно интегриране в общността, като се зачита тяхното достойнство и им се възвърне чувството на безопасност и сигурност", пише в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    32 1 Отговор
    Омръзна ми само да чета и слушам за права. А няма ли задължения към тези хора? Който не работи не трябва да яде и затова аз призовавам храната да се изхвърля, а не да се дарява. Даряването на храна е склоняване към мързел, т.е. тежко престъпление!
  • 2 Някой

    27 1 Отговор
    Еййй, тва ся е за да се докарат пред Европа, какви са защитници на онеправданите
  • 3 Врачка

    27 1 Отговор
    Тия чапати Българи в Македония излезнахА по—големи католици от Папата.Надуха Соросоидната свирка и сега няма да имат спиране.Заиграването с този деликатен въпрос за мигрантите явно е подсказан на Зайо от неговите адепти,които искат да направят Балканите голям бежански лагер.
  • 4 Нищо добро

    25 1 Отговор
    Етническата конфигурация в Мачердония е мечтата на всеки либерастен соросоид-глобалист - тюрлюгювеч. Иначе мачердонците в конституцията си твърдят,че държавата им била на македонския народ,който народ не включва албанци,турци,роми,власи и българи. Властващата каста в тая държава е шизофренична - от абсолютен шовинизъм до абсолютен либерастен соросоидизъм. Нищо добро не ги чака тия.

    Коментиран от #6

  • 5 баба им

    9 0 Отговор
    Македония спешно в Ойропата, да заповятат и те покрай бежанците......!!!!!
  • 6 Човек

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо добро":

    и нас покрай тях, че са ни на граница.
  • 7 pbdan

    17 0 Отговор
    Сега аз ако избягам в С. Македония ще ме гледат като писано яйце. Чужденец съм все пак, българин.
  • 8 смерш

    15 0 Отговор
    Браво,започнете най напред с "вътрешните "си групи за интеграция,ш-ри,ц-ни,т-ци и др.м-ни които при вас вече надминават 50 % от народонаселението!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Скопие лъжат че са бедни!

    2 5 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 12 Фери

    4 5 Отговор
    Северна Македония е на светлинни години в областта на демокрацията и международното право пред Въмъръото-македонците от Русе
  • 13 Фери

    6 3 Отговор
    Северна Македония е на светлинни години в областта на демокрацията и международното право пред Въмъръото-македонците от Русе
  • 14 Словашки Гиганин

    3 0 Отговор
    Ба му бицепса извади таа
  • 15 Бамби

    8 0 Отговор
    Ами обгрижваните си ги, дръжте си ги, изплащайте км помощи без да работят! А дали такова е отношението към българите, които отказват да се нарекат македонци?
  • 16 Гост

    9 0 Отговор
    Македоносите да си интегрират бежанци, колко си щат. Кога се напълни целата им територия с бежанци, тогава да почнат, да дават акъли.
  • 17 Жива да ни бях

    3 0 Отговор
    Те дискриминират родните си Българи, но видите ли щели да интегрират някакви бежанци. Скъсаха се от близане горките, пък дано ги приемат в ЕС тия примитиви.
Новини по държави: