Last news in Fakti

8 Юли, 2021 15:34 6 997 65

Чужди медии: Кой ще управлява след 11 юли? Трифонов не иска, Радев не може

  • слави трифонов-
  • бойко борисов-
  • избори-
  • чужди медии-
  • политика-
  • румен радев

И след 11 юли не се очертава мнозинство срещу корумпираните елити, а България е застрашена от израелски сценарий

Чужди медии: Кой ще управлява след 11 юли? Трифонов не иска, Радев не може - 1
Снимки: БГНЕС

Дори и на вторите избори за тази година в България не се очертава партиите, които са против корупцията и статуквото, да успеят да сменят корумпирания политически елит, пише Карола Клат в австрийския “Дер Щандарт”.

Индикаторите на фондация “Бертелсман” за устойчиво държавно управление показват, че България не е постигнала никакъв напредък в борбата с корупцията, отбелязва авторката и коментира: „И това е така, въпреки че в страната беше приет закон за създаването на централизиран антикорупционен орган. Този нов орган не беше достатъчно ефективен, за да доведе до съд случаите на корупция на най-високо равнище и да конфискува имущество, придобито по незаконен начин”, четем още там.

Проблемът с корупцията е все така сериозен

Изданието цитира и наскоро публикувания Световен корупционен барометър на „Трансперънси интернешънъл“, който показал и друго: „Че по време на пандемията твърде обезпокоително се е увеличила корупцията в здравеопазването. Изследването, което се базира на анкети, показа, че българите и румънците дават най-много подкупи, за да си осигурят достъп до медицински услуги.“

„ЕС от години бездейно наблюдава как в много държави европейските фондове потъват в джобовете на корумпирани елити, които разрушават правовата държава и ограничават свободата на словото, за да запазят своята власт”, четем още в “Дер Щандарт”. Изданието коментира, че е необходим много по-сериозен контрол над изразходването на средствата на европейските данъкоплатци. Чрез санкциите по закона “Магнитски” американското правителство показа на ЕС какво се случва в България. “Въпросните санкции представляваха най-широкообхватната акция, откакто законът “Магнитски” съществува”, се казва в публикацията на австрийското издание.

Всичко е в ръцете на Слави Трифонов

Въпреки че новите политически сили трупат подкрепа, едва ли може да се очаква, че на новите избори през юли антикорупционните партии ще успеят да сформират стабилно парламентарно мнозинство, пише Карола Клат. “Сред причините за това са както фрагментираната политическа система, така и една нова популистка политическа фигура, която набира подкрепа - телевизионната звезда Слави Трифонов”, отбелязва Клат.

И “Евронюз” обръща внимание на “Има такъв народ” в своя материал за изборите и подчертава, че партията на Слави Трифонов може да получи сериозен резултат на вота тази неделя. “Председателят на партията Слави Трифонов избягва публичността и се опитва да достигне до последователите си през социалните мрежи”, четем в материала на “Евронюз”. От медията отбелязват също така, че “Има такъв народ” често са критикувани за това, че не обявят конкретни цели.

Сформирането на нов кабинет ще е трудно

Изданието припомня, че след изборите на 4 април ИТН отказа да състави кабинет. Цитирани са социологически допитвания, според които, и този път ще е трудно да се сформира правителство. „За да мобилизира електората си, на Трифонов не му остава друго освен напълно да се разграничи от партиите на статуквото. По този начин той дори може да бъде най-силната политическа партия на 11 юли, пише в статията си по темата ръководителката на офиса на фондация “Фридрих Еберт” в София Хелене Кортлендер. “Но няма изгледи ИТН да успее да получи собствено мнозинство, с което да управлява. Не се очертава и потенциален съюз с двете други нови партии в парламента, които се родиха след масивните антиправителствени протести през последното лято“, коментира Кортлендер.

Самият Трифонов не се кандидатира на тези избори. Но кой ще управлява след 11 юли, пита ръководителката на софийския офис на “Фридрих Еберт” - Трифонов не иска, президентът Радев не може. Това е най-силният коз на Борисов. Ако формирането на правителство през юли отново се провали, копнежът за стабилност, дори и да е с цената на завръщането на Борисов, може да надмине желанието за промяна. Така бившият премиер може да постигне нещо подобно на победа в тайбрейк, заключва Хелене Кортлендер.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 user

    56 19 Отговор
    Ситуацията е хвани единия, удари другия!
  • 2 Бай Ставри

    29 6 Отговор
    Ами аз ще съм,като другите ги е шубе!
  • 3 Ще ,Ще

    19 6 Отговор
    Ще му ядем кафата
  • 4 ЪРП

    29 9 Отговор
    МНООООГу СА ПРОзззТИ ОТ ТОВА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ, БРЕ......!?!?!!!!!!!!

    ПУУУ.....ДАЛ ИМ ГОСПОД ПРОзТОТИЯ ...
  • 5 гражданин

    32 17 Отговор
    Е как кой - Прокопито ще управлява с харвардските кауни. Единствен той има опит. Помним как Прокопиев натресе Дянков на Борисов 1 през 2009 година. Сега историята се повтаря!
  • 6 Милен Петров

    25 21 Отговор
    И двамата не стават!
  • 7 Петър

    41 6 Отговор
    И чуждите медии са като българските.
  • 8 Реалист

    48 19 Отговор
    Много акъл ръсят от разстояние . ..."победа в тайбрека...". Дрън, дрън . Никога повече ГЕРБ. Надявай се коньо на зелена трева. Е те така.
  • 9 Неадекватници

    25 7 Отговор
    Като не ставате се разларайте,дамаджано-комунисти.Е затова от болни мозъци тая държава пропада.От неадекватници,които не могат да си преценят възможностите ,защото цел живот са били на хранилка и си мислят,че така става,като в бюфета с купони.
  • 10 Счупи тъпомера

    36 6 Отговор
    От дойче зеле, дали са чували за тази статия? Изглежда ми като написана от наш платен мисир.
  • 11 пешо

    27 20 Отговор
    няма значение , важното простата тиква да не е .

    Коментиран от #12, #16

  • 12 user

    23 13 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Добре е Пешо да се замислиш дали ти не си проста тиква. Иначе такива като теб докато не им бръкнеш в джоба и не обеднеят ще говорят така. Скоро и това ще стане!
  • 13 Последния Софиянец

    30 11 Отговор
    Ще управлява парламента.Ние сме парламентарна република.Ако искам еднолична власт на Радев или Слави по добре да си остане Бойко.На него поне сме взели страха.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 user

    16 9 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Сега е ред на вас да ви вземат страха. Стойте и гледайте!
  • 15 ПСР

    19 9 Отговор
    С една дума-бадева се пръскат пари за Избори.
    Оставяме Тиквата да рУководи,дорде той и шайката му,се прехранят,че чак задавят от крадене.И искат,и го могат 12 години,са се упражнявали безнаказано по темата.Не без подкрепата на немските политици и фондациш.
  • 16 ГЕРБ

    20 14 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Твоята тиква е по проста и винаги ще си остане такава

    Коментиран от #52

  • 17 DW не се Притеснявайте кой ще Управлява

    17 15 Отговор
    Президента, е Президент, няма намерения, да става мин Председател, Слави не желае, избора е негов, но със сигурност ще има кой да Управлява!!! Може би ще говори чужд език и нява да Козирува!!! На Меркел и Урсула!!

    Коментиран от #43

  • 18 Майна

    19 22 Отговор
    Надявам се да се състави правителство, което да отстрани ГЕШЕВ...Да се започнат съдебни процеси срещу ВСИЧКИ ОКОЛО БОРИСВ И НЕГО.....

    Коментиран от #24, #30, #42

  • 19 ГЕРБ

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Взел си му шланга Тъпан@@р гнус@н
  • 20 Венсеремос

    12 16 Отговор
    Твърдо стоя зад кака Кури
  • 21 мдда

    17 4 Отговор
    Има кой. Изобщо не е задължително да е някой от двамата бонака.
  • 22 Майна

    17 5 Отговор
    Да не се допуска МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ В УСЛУГА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ ....АКО НЯКОЙ ЩЕ ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДА СИ ТАКОВА..ТАКОВАТА, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е...ТРЯБВА ДА ВОЮВАМЕ ЗА ПРАВАТА СИ...СТИГА СМЕ БИЛИ ОВЦЕ!
  • 23 въх

    16 2 Отговор
    не знам какви са критериите за свобода на словото, ама чуждите медии на моменти са по-зле и от нас
  • 24 оня с коня

    20 10 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    За инфо на такива като тебе- Гешев не е назначен от никое Правителство и съответно Никое правителство не може да го отстранява.Ама оде да го знаеш тва?:)

    Коментиран от #28

  • 25 Ахмед Трифонов

    19 5 Отговор
    Слави че направи каквото му каже началника му от ДПС, ако Доган каже да управлява ще управлява, ако каже да върне пак мандата ще го върне
  • 26 У бре Ю бре

    19 7 Отговор
    КуКуБенд ще е новото правителство . Ще падат Чалга и Гюбеци всяка вечер до зори напук на В.Симеонов.
  • 27 Гласуването

    17 3 Отговор
    всъщност ще е електронно, защото вътре в машината има програмен код!”, обясни пред медия програмист.
    Според специалистите, ако в машините има чип или сим карта, което до момента не е категорично ясно, тя много лесно може да бъде манипулирана.
    Според отлично започнати с плановете на задкулисието целта е машинният вот да бъде така манипулиран, че до първото място със сигурност да се добере Слави Трифонов и „Има такъв народ”.

    Преди няколко дни и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде гласност на този сценарий. Според някои анализатори той го е направил заради политическото безсилие, в което изпадна партията му. Според други обаче Борисов също се е добрал до определена информация.

    Със сигурност ще избутат Слави напред. Въпросът е кой точно го бута - дали е поредният план на олигархията у нас или отново ще ни пробутат сценарий отвън”, намекна информатор на медията.

    Според него е напълно възможно страната да бъде подложена на въздействие от чужбина, за да ни дестабилизират преди приемането на еврото. „САЩ например нямат никакъв интерес от силна България, която не могат да дирижират”, категоричен беше той.

    Коментиран от #37

  • 28 Майна

    7 11 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    Парламентът има право да прекрати пълномощията на ГЕШЕВ...ИМА СИ НАЧИН, ИЛИ КАЗАНО -НЯМА НАЧИН ,ДА НЯМА НАЧИН

    Коментиран от #35, #58

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Всички срещу ГЕРП и ШАЙКА

    9 7 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Каквито и мечти да имат някои новородени “партийки", каквито и желания да имат, какъвто и резултат да покажат на нови избори, даже и първи да са, пак ще трябва коалиция и пак трябва да се ориентират към един от двата бряга ГЕРП или БСП, а да ви видим сега кой бряг ще изберете и дали пак ще загърбите исканията на протеста за изчегъртване на бай0ня и пак ли ще откажете протегнатата ръка на БСП с които правехте 135 сигурни гласа в предишното НС за изгонването на байХ0я!!!!!
    Това искаше протеста та дори ако трябваше и с дявола да се съюзявате не само с БСП, която също е част от протеста и е единствената парламентарна партия бореща се против ГЕРП и статуквото....
    И кои са партиите на протеста, че не се сещам... ИТН ли!!! ... че лидера им не сме го виждали там.... мая манолова я гонеха от протеста, а христо ивановци стояха отстрани като застарели моми... в протеста имаше повече БСП отколкото всички мераклии за облаги от протеста!!!

    И не забравяйте за да премахнат Хитлер се съюзиха даже Чърчил, Труман и Сталин!!!!
    А знайте втори път пилето нема да ви кацне на рамото.... народа няма да ви прости за отказа да направите правителство и пак да върнете ТУЛУПА на бела кобилка!!!

    Коментиран от #36, #40, #48

  • 31 ала бала

    3 4 Отговор
    Мечти `гробарлски`да го пипат меко....
  • 32 Го4о

    18 2 Отговор
    Слави ТрифонОВ да си гледа там гейпарадите и да спре да подмамва обществото защото накрая може да изяде дръвцето! Политиката НЕ Е шоу!Първо да стане кмет на с.Учиндол, да натрупа малко опит и тогава да става какъвто иска!

    Коментиран от #51

  • 33 Протеста искаше всички проги в баце

    15 1 Отговор
    И кои са партиите на протеста, че не се сещам... ИТН ли!!!!, че лидера им не сме го виждали там.... мая манолова я гонеха от протеста, а христо ивановци стояха отстрани като застарели моми... в протеста имаше повече БСП отколкото всички мераклии за облаги от протеста, под маската видиш ли ...партиите на промяната!!! Следователно партиите от протеста имат мнозинство, но майсторите дяволи не искат да го използват!!!
  • 34 Овчаров

    14 1 Отговор
    Бившият енергиен министър Румен Овчаров изстреля остри критики срещу Слави Трифонов, като не само се усъмни в компетентността и отговорността му, но отсече, че голословното високомерие на ИТН в предния парламент е нанесло непоправими щети на България.

    "Какво ново в Слави Трифонов? 30 години го гледаме. Тези, които той ще изтика напред, какво общо имат с политиката, каква политическа отговорност ще носят?", зададе риторичен въпрос пред Студио „Банкер” Дългия инкасатор.

    „За какво той понесе политическа отговорност - че обеща да работи за ГЕРБ и изчегъртването и при първа възможност за това, си подви опашката. Или за това, че искаше да повиши пенсиите на първо четене, на второ се извъртя обратно.”, аргументира се Р.Овч.

    Слави не знае в коя пиеса е, в кое действие на пиесата е, затова се прави на умен, иронизира ветеранът от "Позитано".

    „Разбирам да разширим отбор от сценаристи, които да ти измислят хубави фрази, хващащи вниманието. Да си правят шегички с хората, при това доста просташки, безнаказано и безответно и ти да да натискаш бутонче „applause” и платената публика да ръкопляска. Но в живота на става така, увери Овчаров.

    Овчаров обясни, че негови приятели го питат каква е позицията на Слави Трифонов по „Белене”, Македония, за Турция, защото той не казва нищо.

    Още не са му написали сценария, заключи Овчаров.

    Коментиран от #50

  • 35 Бивш канадец

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Майна":

    Чети Конституцията. Единствено ВСС може да уволни Каскета, НС не може, поне не и директно. Но пък НС може законово да разтури ВСС и да назначи кадърни хора, които да издухат "наместника на Бога". Всичко е въпрос на желание от страна на НС, но, за съжаление, не е в правомощията на служебното правителство.
  • 36 Майна

    6 8 Отговор

    До коментар #30 от "Всички срещу ГЕРП и ШАЙКА":

    БСП БЯХА ЕДИНСТВЕНИ ,КОИТО ИСКАХА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПЕНСИИТЕ , РЕВИЗИЯ НА БЮДЖЕТА , КОЕТО НЕ БЕШЕ ПОДКРЕПЕНО ОТ ИТН И ДБ...! ТАКАЧЕ, НЯМАМ ПРОТИВ ДА СПЕЧЕЛИ, ТАМ ИМА ЕРУДИРАНИ ЛИЧНОСТТИ И СПЕЦИАЛИСТИ. БОЙКО РАШКОВ, ЯНАКИ СТОИЛОВ, КОИТО И СЕГА ПОКАЗВАТ, ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ!
  • 37 Го4о

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гласуването":

    Всички машини имат КОД, чрез който може да им се въздейства! Сиела Норма преди няколко дена предаде кодовете на ЦИК (шефа е от ИТН)
  • 38 ДЖОТО

    10 9 Отговор
    НАЙ-ДОБРЕ,СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ПРОДЪЛЖИ!
  • 39 КРОКОДИЛА

    8 2 Отговор
    ИНВАЛИДИ А СЕ НАТИСКАТ ПАЛЯЧОВЦИ - САМО БЪРКАТЕ НАРОДА СЕ МЪЦИ И ИЗНЕМОГВА - СРАМОТА Е ДА ПРЕЧИШ НА КЪДЪРНИТЕ ХОРА ...............НАКАЗАНИЕ ЗА ВАС .........................НЕКАДЪРНИЦИТЕ ..................
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КРОКОДИЛА

    4 4 Отговор
    БЕСЕПАРСКИТЕ МУТРИ ВЪН ..........ЗАВИНАГИ ................
  • 42 Умнико,

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Правителството няма власт над съдебната система,поне прочети Конституцията преди да ръсиш простотии.
  • 43 Тошко

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "DW не се Притеснявайте кой ще Управлява":

    Да не сложат Бареков или Стоичков и двамата говорят немски и английски, даже и на кючек ги бива!?!?..... Славуцата ли ще ги изпитва на езици и той е голям майстор на английския!

    Коментиран от #46, #53

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Изходът

    5 2 Отговор
    Почакайте DW и всички “умници” по горе до 19 юли и ще получите отговор на причината за кахъра ви, кой ще управлява. Едно е сигурно, че “крадените” пари ще сменят старите “елити” с нови, които не е ясно на къде ще “гледат”.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 РАШКО БОЙКОВ

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "Изходът":

    ААААА , НЕ СИ МНОГО СИГУРЕН , ТОВА МАГНИТСКИ , ОЛАФ , КЬОВЕШИ , МНОГО ОПАСНИ НЕЩА ЩЕ ИМА ОТ ТУК НА СЕТНЕ , РЪЧИЧКИТЕ ЩЕ МУ ИЗСЪХНАТ НА ТОЯ ДЕТО ПИПА , ЗА ШКАФЧЕТА И ГАРДЕРОБИ ДА НЕ СИ ПОМИСЛЯТ , ЗАЩОТО ЕДИН ПРИЯТЕЛ МИ КАЗА ЧЕ ЩЕ ГИ ОЧАКВА БАЙ СТАВРИ КОЙТО ПОСМЕЕ ОТ ТУК НА СЕТНЕ !!!🇧🇬❤️🇧🇬!!!.
  • 48 така е

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Всички срещу ГЕРП и ШАЙКА":

    било!А сега ЕO с ОТАН-а вървят на къде?!Бавно с пътя на `оня `с мустаците?!С 70милиона жерти....
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 СЛАВИ ТРИФОНОВ

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Овчаров":

    КОЙ ТОЯ БЕ , ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ ЩЕ МЕ СЪДИ АЗ КАКЪВ СЪМ И КАКВИ КАЧЕСТВА ПРИТЕЖАВАМ , ХАЙДЕ ДА НЕ МУ ПРИПОМНЯМ ЗА ПЛОЩАТКАТА В АЕЦ БЕЛЕНЕ , КОЛКО КОМИСЬОННА ПРИБРА , ПЪК ИМА И НАГЛОСТТА ДА ПРИКАЗВА ПО НЕЧЙИ АДРЕС !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️🇧🇬🇧🇬🇧🇬!.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Матей

    4 1 Отговор
    Значи накрая ДВ си загатнаха каква е заветната им мечта,да се върне бойко.Слави не само че не иска,но и не може,затова се отказва.
  • 55 Бате Бойко

    7 1 Отговор
    Аз, кой друг. То се видя, че без мен сте за никъде.
  • 56 Куку

    4 0 Отговор
    Спокойно,Славчо е намерил премиер-Лепа Брена.Тя е мечтата на милиони българи.
  • 57 пълни групости

    0 3 Отговор
    Откъде се появяват тези "статии" в Дойче веле! Сега затварям оригинала. Последната статия е със заглавие "Изборите на 11 юли: ето какви са шансовете на отделните партии
    Кой ще управлява след 11 юли? Проблемът на ГЕРБ е един и се нарича Борисов. А ИТН ще са победители, какъвто и да е крайният резултат. Защото при кажи-речи всички сценарии именно към тях ще гледат за съставяне на кабинет." Какви са тези диг-заг истории! Така отиваме на 120 място!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Абе чегъртаме

    3 0 Отговор
    Чегъртаме( реално чегърта Служебния кабинет, който няма нищо общо с Учиндол и сие), но да не се окажем до зимата пет милиона с изчегъртани кесии? На такова ми мирише.Да си знаете отсега: Славучка няма банка от кадри.Никога не е имал.Правеше кастинг- шоу с разни госпожи и господа - никому неизвестни.И той с тошко ги определяха,кой за какво става.Но се усетиха,че ще ударят на камък,ако състави кабинет.Затова отказаха мандата.Сега вече е подсигурил кандидати.До един ще са прикрити лобисти на олигарсите и едър бизнес.Ще има и мощно присъствие на адвокатурата.Да си знаете отсега: Ще се хапете за лактите! Но те вече ще са превзели НС и Министерски съвет.Целия мандат,само ще се оправдават с Бойковото управление,когато се налага да подобрят живота на обикновените хора.Ще работят в интерес на Шефовете.
  • 60 Анонимна

    0 0 Отговор
    Мой чичо професор някога беше предложен за висок пост в държавното управление.отказа." на обрано лозе пъдарин не ставам" бяха думите му
  • 61 Смях и Сеир

    1 0 Отговор
    Дали пък , ако Славчо спечели , да не предложи за ПРЕМИЕР.........пак Бойко Борисов ! Кой друг от него е по- и най- ? Нека да е Бойчо !
  • 62 трой унция

    3 0 Отговор
    Има само 1 човек , който хем иска , хем може ! Наричат го Тиква , Буда , Мутра . Но всъщност истинското му име е БОЖЕСТВЕН БОГ !
  • 63 марони

    2 0 Отговор
    И чалгаря и льотчика са пъпи,но всеки по свой начин!Без герб,скоро ще сте придатък на путинистан!И с отънели джобове неизбежно!С тези криптокомуняги,друго не се очертава,като алтернатива.
  • 64 37 ГРАДУСА

    0 0 Отговор
    БОЙКО ТЪПОТО ПАК ЛИ ЩЕ ПРЕДЛАГА УСЛУГИТЕ СИ В УПРАВЛЕНИЕТО , ВМЕСТО ДА ГО ТИКНАТ В ДРЪНГОЛНИКА ВОВЕКИ ВЕКОВ
  • 65 700

    0 0 Отговор
    Станислав накрая май ще се жертва на президентските избори да изпълни волята на народа, май, май...ще има хекатомба, ей..