Last news in Fakti

9 Юли, 2021 19:05 2 312 14

Русия регистрира най-големия брой заразени от началото на януари

  • русия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • рекорд-
  • пандемия

Страната е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция

Русия регистрира най-големия брой заразени от началото на януари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия регистрира най-големия брой нови случаи на коронавирус от началото на януари и почти рекорден брой починали през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на властите, съобщи БТА.

Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи днес за 25 766 нови случая на коронавирус. Това е най-големият брой от 2 януари. 726 заразени са починали за изминалите 24 часа. Потвърдените случаи на коронавирус в Русия, с население от около 144 милиона души, надхвърлиха 5,733 милиона. Страната е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

Смъртните случаи според оперативния щаб са 141 501 - най-много в Европа. Федералната статистическа служба Росттат обаче е отчела около 270 хиляди починали след заразяване с коронавируса само между април 2020 г. и същия месец на тази година, отбелязва Ройтерс.

Руските власти се опитват да насърчат населението да се ваксинира срещу COVID-19, откакто епидемичната обстановка се влоши през юни. Няма много желаещи, при все че официални лица уверяват, че броят им се е увеличил значително. "В идеалния случай, предвид това, че ваксинацията е единственото ефективно средство за борба срещу пандемията, ние бихме искали всички да се ваксинират по един или друг начин. На практика обаче това е трудно за постигане", обобщи пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 34444

    14 15 Отговор
    Никакви заразени няма в Русия, лъжат ги защото не искат да се боцкат. Плашат ги като нас
  • 2 дааа

    3 0 Отговор
    Руски ковид правила

  • 3 От страни

    13 13 Отговор
    Кво стана та не ядохме? Четири ваксини имат и не се ваксинират? Нищо не разбирам. Сан-Марино си сложиха всичките руска ваксина и имат по един болен плюс, италианците се избиха да ходят там за ваксина. А онези глупаци се правят на интересни.
  • 4 Ленин

    17 9 Отговор
    Ватниците са анте мортем.Единственият лек за тях освен лъжите на Путин е Боярищника.
  • 5 !!!?

    16 7 Отговор
    Кат Русия няма втора, а ние я следваме...в дивотията !!!?
  • 6 колхозник

    7 6 Отговор
    ДА ДОДАТ У НАС НА МОРЕ, ЧАКАМЕ ГИ
  • 7 РУСИЯ НА КОЛЕНЕ ПРЕД КОВИТО

    10 9 Отговор
    СЛАБА ВАКСИНА ИМАТ....ПУТИН СЕ...ИЗДЪНИ
  • 8 Гост

    2 2 Отговор
    Спутник , Астразенека…….
  • 9 лошо Седларов

    7 7 Отговор
    Комунягите от служебното правителство разрешиха на заразените мурзилки да пристигат у нас.
  • 10 ARGON

    2 1 Отговор
    Много злобни коментари има тук. Някои само чакат повод да се заяждат и плюят по Русия. От къде извира този бяс и злоба, е просто неразбираемо. Може би повечето са просто глупави платени тролове.

    Коментиран от #11

  • 11 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ARGON":

    Реакция е ,Аргон. Рекация за отминало а и за днешно. По времето на комунизъмъ тук беше страшно! Побъркваха ни : в наука, в изкуства, в политика, в техника ... във всичко и за всичко за което можеш да си помислеш. И за немислимото дори. Ежедневно и ежеминутно умоизтриваща възхвала на всичко руско. Мащабите на пропагандата беше неиздъраща се. Махалото може и наобратно да се движи! Ако трябва да балансираме-всяка минута с повод и без трябва да хулим Москва. Вие го заложихте това, сега естествената контра реакция ви възмущава.
  • 12 Антимилиционер

    0 0 Отговор
    Проблемите на Руската Федерация са в основата си породени от същите причини като българските. Нация от безмозъчни милиционери и колхозници с почти пълна липса на вменяеми хора. Ако не бяха ресурсите изнасяни към трети страни, щяха да пият одеколон като по времето на СССР. Което вероятно доказва дълбоката генетична връзка между тях и Ганю.
  • 13 Антимилиционер

    0 1 Отговор
    Росстат го казват най-правдиво - жертвите на Ковид в Русия са над 300 000. А не статистиката на Путин, която брои само доказани случаи, а те там хип и не си правят труда да доказват от какво умира колхозника.
    Не се ваксинирйате, за да махнете гените си от генофонда.

    Коментиран от #14

  • 14 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    В медия днес "Реалната смъртност от Covid до началото на май е около 440 хиляди души"